Bármi ötlet több fehérjére?
Fogyni szeretnék 5-7kgot, férfi vagyok, heti 4-5 edzésem van, irodai munkát végzek, de sokat járkálok munka után (15 ezer lépés)
Jelenleg 1600 kalória van beállítva, 25g zsír, 150g szénhidrát, 165g fehérje.
Csökkenteni szeretném a szénhidrátot (mivel a zsírt már konkrétan nincs hova) és növelni a fehérjét. Minél kevesebb izmot szeretnék veszíteni, ezért akarom növelni a fehérjebevitelt.
Bármi ötlet közel 0 szénhidrát, de magas fehérjebevitelre? Tojásfehérje + csirkemell jó ötlet lenne, de ez már szerepel egyszer az étrendben.
Lehet hogy esznek 1.6 felett meg 2.5ot is masok. De attol meg felesleges!! Es mivel olyan sok a feherje, mas vitamint es asvanxi anyagot nem tudsz megfeleloen bevinni.
Forrás:
"Results: Data from 49 studies with 1863 participants showed that dietary protein supplementation significantly (all p<0.05) increased changes (means (95% CI)) in: strength-one-repetition-maximum (2.49 kg (0.64, 4.33)), FFM (0.30 kg (0.09, 0.52)) and muscle size-muscle fibre cross-sectional area (CSA; 310 µm2 (51, 570)) and mid-femur CSA (7.2 mm2 (0.20, 14.30)) during periods of prolonged RET. The impact of protein supplementation on gains in FFM was reduced with increasing age (-0.01 kg (-0.02,-0.00), p=0.002) and was more effective in resistance-trained individuals (0.75 kg (0.09, 1.40), p=0.03). Protein supplementation beyond total protein intakes of 1.62 g/kg/day resulted in no further RET-induced gains in FFM." [link]
Some choose to go over 1.62g/kg/day just to be sure they're achieving maximum hypertrophy, or during a cut since they don't want their body to catabolize any of their muscle. 0.8g protein / kg of body mass is the WHO's recommendation for a sedentary individual.
Kétlem, hogy egészségügyi gond lenne. Anno (2-3 éve ugyanennyi kalórián fogytam 35kgot)
Ha egészségügyi gond lenne, akkor nem tudtam volna elsőre sem lefogyni. Tsh érték tökéletes, ft3 ft4 szintén a tartományon belül van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!