Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mit tegyek ha nagyon éhes vagyok?

Mit tegyek ha nagyon éhes vagyok?

Figyelt kérdés
Sziasztok karácsonykor híztam pár kilót amit le szeretnék adni, tegnap kezdtem a diétát, újra meg kell szoknom a kisebb adagokat és a kevesebb kalóriat viszont nagyon éhes vagyok ilyenkor mit tegyek hogy kibírjam? 1500 kcalt eszek. Próbáltam rágózni, zéró üdítő de nagyon éhes vagyok
tegnap 17:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
57%

Hát rágózni pont ne rágózz, mert a szervezeted kajára fog várni a nyáltermeléstől. Zéró üdítő az mit jelent? 0 kalóriás üdítő? Hát azt se, mert az édes íztől is éhes leszel, beindul az inzulintermelés.

Sok fehérje (hús, tojás, joghurt, sovány sajt) és sok rost, leginkább zöldség, nyersen és főzve is, az el is telít. Ne legyen fehérlisztes termék, ha nagyon muszáj a pékáru, akkor teljes kiőrlésű, az jobban telít. Többször igyál vizet, az is megtölti a gyomrot. Mennyit ettél korábban, hogy az 1500-tól éhen akarsz halni? Az annyira nem kevés! (Ne vidd lejjebb, csak az nem az éhhalál kategória.)

tegnap 17:52
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha mozogsz, akkor az elégetett kalória amit megehetsz pluszba. Javaslom a Yazio app-ot. Nagyon hasznos és addiktív. Én lófaxot edzem egyelőre, napi 2x30 percet, ami 2x170 kalória. Fogyasztok hozzá fehérjeport is ami már alapból eltelít.

Számolja az app a lépéseket is, ma pl az 244kalória volt. Az is megehető (meg is kell enni).

Amúgy kb alapból 1600 van beírva napi célnak.

Napközben 10óraira szívesen ettem volna többet, de egyébként egész jól megoldható.

IR-es vagyok, így nem cukrozom, meg többnyire teljeskiörlésú cuccokat eszem. Ez is sokat számít, mert pl az édesítők nem tartalmaznak sok kalóriát a cukorhoz képest.

Régebben pl kiakasztott, hogy egy kis kerékpározás után egy fél csokit dolgoztam csak le. Most viszont normális kajába átforgatva az már egész korrekt.

Persze meg kell nézni mit eszel. Pl imádom a granola műzlit, de 50g 200kalória, plusz a növényi tej hozzá még kb 60. Alig csillapítja az éhséget, így max akkor eszem ha van mellé még ehető kalóriám.

Előre beírom a reggelit, vacsorát, aztán a fennmaradóból tervezem a tízórait meg 2 uzsonnát és ebédet.

Ma sütöttem sárgarépából és burgonyából tócsnyit (270g répa, 100g burgonya, plusz 1 tojás, 50g TK liszt, plusz só és pirospaprika, plusz olaj sütéshez).

100g-ban csak 110kalória van. kb 13g szénhidrát. Egész laktató volt.

Ezzel szemben 3db cukormentes gullon keksz kereken 110 kalória szintén, de csak 25g. Tehát a tócsniból 4x többet megehetsz, jobban eltölt, rádásul zöldség, azaz rost, az is telít.

Szóval oda kell figyelni, hogy milyen ételt eszel, mivel tényleg könnyen éhezik a gyomrod (nem a tested) ha nem tervezed.

tegnap 18:21
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Olyan ételeket egyél, amik eltelítenek hosszabb időre. Lassú felszívódású szénhidrátok, sovány húsok és tejtermékek, sok zöldség nyersen vagy párolva, sok nyers gyümölcs. A kaja legyen jóízű, ízlésednek megfelelően fűszerezve. Igyál sok vizet, cukrozatlan gyümölcsteát.

Az is fontos tapasztalatom szerint, hogy találj olyan elfoglaltságot, ami leköt, hogy unalomból ne kezdj el enni. Igyekezz többet mozogni, aktívabbnak lenni.

tegnap 18:51
 4/11 anonim ***** válasza:
Mennyire 100%, hogy 1500 kcal a kereted? Belevettél minden tényezőt?
tegnap 21:15
 5/11 anonim ***** válasza:
19%

Rágót felejtsd el az csak éhesít.

És ha éhes vagy: egyél!. Ez nagyon fontos. Akkor is ha fogyni szeretnél. Valószínűleg vagy kevés az 1500 vagy nem volt elég tápláló. Semmi nem történik ha megeszel most még 150-200 kcalt. Akkor viszint fekélyed is lehet ha rendszeresen éhesen mész aludni.

A helyedben ennék egy joghurtot vagy pár répát-retket-szárzellert humusszal.

tegnap 23:04
 6/11 anonim ***** válasza:
45%

Felejtsük már el ezeket a tévhiteket, hogy a rágozás és a zéro kalóriás italok hizlalnak.

Itt van két kutatás, ami bebizonyitja az ellenkezőjét:

[link]

"This study demonstrated some benefit of chewing gum which could be of utility to those seeking an aid to appetite control."

[link]

"The consumption of calorie-free beverages sweetened with artificial and natural NNS have minimal influences on total daily energy intake, postprandial glucose and insulin compared with a sucrose-sweetened beverage."

Igyál sok vizet. Azon túl, hogy hidratál, segíthet csökkenteni az éhségérzetet is. A rostok lassítják az emésztést, így tovább tart a jóllakottság érzése. Fogyassz sok zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonát és hüvelyest. A fehérje szintén segít hosszabb ideig teltségérzetet biztosítani. Fogyassz csirkét, halat, tojást, sovány tejtermékeket és hüvelyest.

Fontos: az éhség es az étvágy nem ugyanaz. Hacsak nem korog a gyomrod, akkor nem vagy éhes, maximum étvágyad van.

ma 01:23
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon szeretem a nyers répát. Abból szoktam vinni magammal csíkokra vágva, és elrágcsálok párat, ha éhes vagyok.
ma 03:56
 8/11 anonim ***** válasza:
1400 kcalt írt a doki..fél év alatt 6 kiló mínusz..
ma 12:40
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha csak a karácsonyi zabálás miatt nőtt a súlyod, az vissza fog állni magától is 1-2 hét alatt, amint visszatérsz a normál étkezéshez és mozgáshoz. Mennyivel nőtt a súlyod 2 hét alatt?
ma 13:10
 10/11 anonim ***** válasza:
Egyél.
ma 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!