Mi értelme van a mozgásnak, ha utána az elégetett kalória hiányzik és megéhezem?
Ha egész nap nem mozgok: 1800 kalóriát viszek be. Annyi a keretem, és ezzel fogyok is, van is miből.
Teszek egy nagyobb sétát, pl 10 kilométert, vagy pedig biciklizek egy órát, esetleg kettőt, amikkel elégetek mondjuk 300-500 kalóriát. Nos, az 1800-as kalória mellett ha elégetek ennyit mozgással, éhes leszek. Szóval kénytelen leszek enni, és bár nem bezabálok vagy nassolok, hanem eszem egy nagyobb tányér levest vagy egy tál salátát, máris visszajön 300-400 kalória, kb annyi amennyit elégettem.
10# Régebben is ugyanennyit mozogtam, csak az étrendemen változtattam. Mozogni ha akarok, ha nem, kell, máskülönben hiányérzetem van.
Szomjas nem lehetek, napi 2,5 liter vizet iszom, illetve már séta közben is érzem hogy konkrétan korog a gyomrom, majd gyenge leszek. Tegnap is elmentem egy nagyobb sétára, úgy jöttem haza mint aki megjárta a sivatagot, egyből ettem is egy tányér levest. Én az étrend változtatása / mennyisége miatt fogytam eddig is, a mozgásnak ennek ha köze is van, nem túl sok.
kerdezo, ahogy a 2-es irta, kicsit koplalni kell edzes utan ami kellemetlen, de par ora es jon a kaja. szep lassan.
Az hogy formasabb leszel lehet, de valoban ha elmesz edzeni meg futni meg triatlon meg marathon s elegetsz 22 000 kaloriat, majd bemesz a mekibe meg KFC es 22 000 kaloriat viszel vissza ha nem tobbet, akkor formas leszel meg dagadt. Az meg egy kulon gyonyoru latvany. Kb. a metro ajton nem fersz ki de megis dagadt vagy meg nem is, izmos vagy, meg nem is. Allokepesseged meg semennyi nem lesz.
Az az értelme, hogy ne izomból fogyjál, hanem a zsírból. A zsír a szervezet számára vésztartalék, vagyis addig nem nyúl hozzá, amíg van más “elbontható”. Márpedig a nem használt izomszövet a szervezet számára ”elbontható felesleg“ címkét kap. A mozgás azért kell, hogy az izmokon rajta maradjon a “szükséges” címke, így a szervezet kénytelen lesz a zsírhoz nyúlni.
Nyilván annyival több kalóriát viszel be, így a fogyás nem lesz gyorsabb, de szebb alakod lesz, és az állóképességed is megmarad.
Mozgasos kaloriaegetest ne szamold. Azt minden app tulbecsuli.
Egyebkent meg idozitsd az etkezesed mozgashoz. En pl ha este 7re megyek edzeni akkor 6 fele uzsonnazom valamit es 8kor van a vacsi
Ha reggel 10re megyek edzeni akkor 8kor vacsizom, 11ig edzek es pont jon a deles ebed.
Amugy pedig az ertelme az egeeszseges sziv es errendszer, hogy izmosodsz is, tehat nem leszel plottyedty hogy javul a tartasod, javulnak az izuleteid stb. A mozgas nem csak fogyasra jo
latom itt mindenki profi sportedzo, dietetikus, farmakologiaval foglalkozott Pecsen, Szegeden vagy Semmelweisen, esetleg orvos is.
Borbetegsegemrol kerdezhetek esetleg?
"Borbetegsegemrol kerdezhetek esetleg?"
a megfelelő kategóriában, nem a fogyókúráknál, esetleg.
(egy dietetikus)
- Mondjuk az, hogy nem kötelező pont ugyanannyit visszaenned, amennyivel többet elégettél.
- Ráadásul maga a mozgás is egészséges, karban tartja az érrendszert, jó hatással van a vérnyomásra, a szívre, de még stresszoldó hatása is van. Szóval már akkor is megéri csinálni, ha egy grammot nem fogynál.
Két dolog is irreális nekem a kérdésben:
1) Hogy ennyire megéhezel a sporttól. 86 kilós, jó izomtömegű férfi vagyok, egy ideje heti 7-8 edzéssel köztük súlyzós, küzdősport és futás. Több olyan nap is van hogy délelőtt edzés, este pedig 6-8 km futás, mégis amikor hazaérek futásból, általában csak egy fehérjeturmixot iszom vagy megeszem egy almát vagy egy proteinszeletet és nincs szükségem többre. Lehet nem jól osztod be az étkezéseket és meghintázik a cukrod ilyenkor, én napi kb 6-7x eszem keveset és nem vagyok éhes pont kb 1800 kcal-on sem.
2) Azért a kalóriaértékeket is eléggé eltúloztad, egy normál, tápanyagdús, de diétás leves vagy saláta bőven nem 300-500 kcal. 200g madársaláta, 100g paradicsom, 100g uborka, 50g csicseriborsó, 100g tojáfehére egy salátában pl 250 kcal nagyjából és elég kiadós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!