Szoptatás mellett mennyi kalóriát vigyek be,hogy fogyjak is?
Szoptatás mellett ne akarj fogyni.
A legegyszerűbb, ha egészségesen eszel és hallgatsz a testedre. Akkor és annyit eszel, amennyit és amennyire éhes vagy
Ahogy az első mondja. Most a lényeg a kislányod és te legyél, a minél változatosabb, egészséges étkezésre fektesd a hangsúlyt, hogy az ő szervezete megkapjon minden szükséges tápanyagot, a te szervezeted pedig regenerálódni tudjon. Ha tudsz angolul, ez egy nagyon jó oldal, rengeteg infóval:
Kb. 500 kalória szükséges a tejtermeléshez... ha a babád 100% anyatejes.
Azt szokták mondani, hogy 500 kalória deficit az, ami hosszú távon is fenntartható...
Én a helyedben kiszámolnám a napi kalóriaszükségletemet. Neked az olyan 2000 kalória körül lehet, szoptatás NÉLKÜL.
Ebből elvennék 200-at, nem többet! Tehát 1800 kalóriát lőnék be alapból.
Kiiktatnám a cukros dolgokat, feldolgozott készételeket, gyors szénhidrátot, és inkább a lassú felszívódású szénhidrátok felé mennék.
Tehát, megennék napi 4-500 gr zöldséget (kukorica és burgonya kivételével), nyersen (saláták) vagy párolva
3 adag sovány fehérjét (csirkemell v más sovány hús, tojás, sovány tejtermékek, hal)
2-3 adag gyümölcsöt, ahol 1 adag gyümölcs kb. egy közepes almának felel meg
2-3 adag egészséges szénhidrátot: teljes kiőrlésű kenyér, barna rizs,köles, kinoa, hajdina, bulgur, ilyenek.
Nasinak beiktatnák 8-10 szem pirítatlan olajos magvat és 20 gr étcsokit.
Ezt csinálnám kb. 2 hétig, és megnézném, h. 1. csökken-e a tejem. Ha igen, hagynám az egészet, és majd ha elválasztod a gyereket, vagy komolyabban hozzátáplálsz, akkor csináld. 2. fogyok-e.
Ezeknek megfelelően módosítanám a kalóriaértékeket.
Köszönöm szépen,na ezek már tényleg hasznos válaszok!
Napi kalória szükségletet úgy számolják,hogy most,vagy amennyi lenni szeretnék?
Tehát a napi szükségletet a 75 kilóhoz mérjem,vagy a 60hoz?
Igen, a baba 100 százalék anyatejes, három kilóval született,most meg már több,mint hét kiló..de valahogy a szervezetem nem kapcsol,hogy fogynia kellene,úgyhogy muszáj a kalóriát számolni ha változást akarok.
Szia! En a gyerunkanyukam 1800 kalorias etrendjere fizettem elo ( azert mert ez egyszeru, elore meg vannak adva a receptek, kaloriak, nem is kell nagyon gondolkozni, ami egy nem alvo gyerek mellett aldas).
Nem lett ettol kevesebb tejem, az elejen fogytam is 7 kilot, azota igazabol sulyt tartok, de legalabb nem hizok, utobbi problema volt nekem is szoptatas alatt, fel tudnek falni egy lovat, ha lehetne, ez a baj.
En 150 centi vagyok, szoval nyilvan nekem a kaloriadeficit mas, mint egy magasabb embernek.
Egyebkent en fogyni sport mellett 1500 kaloriaval szoktam, de akkor heti 4x kemenyen edzek.
Most csak a gyerek utan szaladgalok (meg csak maszik, de azt gyorsan 😅) setalok vele, masra nincs erom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!