Szoptatás mellett milyen diétát/mozgást csináljak?
Erősíteni és normális (nem hízást, gyulladást és más betegségeket) okozó ételek fogyasztását azért bármikor lehet végezni.
Sőt, ennek kellene az alapnak lennie, testi egészség megőrzéséhez, nem? Tehát eleve diétázni kellene, már ha a normális étkezés, ami nem okoz súlyproblémákat stb. az 'diétának' számít.
Zöldségektől és gyümölcsöktől híztál meg a várandósság alatt? :3
Nem nekem kell elhinnem amit írsz, mert én Senki vagyok. De én úgysem hiszem ezt el (ami nem baj, de meg kell érteni, hogy én meg nem hiszem el)
Egyél húst és zsírt is, akkor teljesen rendben lesz a tej!
Gyümölcsöt a cukortartalmuknál fogva én nem erőltetném fogyás cél mellett.
Jó forrásból származó tojások, nehézfémekkel lehetőleg nem szennyezett halak, tiszta húsfélék, állati belsőségek, és növényi tápanyagokhoz persze minél jobb forrásból származó zöldségek. Ha ezekkel nem tud a szervezeted ritka jó minőségű anyatejet termelni..
Persze vitaminokat, ásványi anyagokat, omega3-at lehet külön még pótolni funkcionális táplálék kiegészítőkből is. Másra pedig egyszerűen nincsen szükség.
Régen nem is volt más, volt is egészség. Ma sok más van, többnyire fogyasztásra alkalmatlan anyagokat jelent a más, és betegség van, vitaminhiány .. utóbbi persze összefügghet a növények eleve alacsonyabb vitamin tartalmával is természetesen. De általános igazság (legalábbis számos szakértő szerint) amit írtam táplálékcsoportok maximálisan kielégítőek a lehetőségeket figyelembe véve. És teljesen diétásak, tehát illeszkednek abba amit az 1. hozzászólásomban írtam - nem kell hogy betegségeket, gyulladásokat, súlyproblémákat okozzanak. Ugye?
Picit beleszólok eme párbeszédbe...
Csak mert az ember normális ételeket eszik, még nem fogy le. A súlytartás, a nem hízás más (bár fura lenne számomra, ha nagy kalóriafölöslegnél a test csak úgy eldobná az értékes energiát), de a fogyáshoz már végképp nem elég a helyes étrend. Kalóriadeficit kell, ami nem mindenkinél megy könnyen. Ebben elég nagy tapasztalatom van.
Tanácsot sajna nem tudok adni, leszámítva, hogy nyilván az egészséges étrendet ajánlom én is (más kérdés, ez kinek mit jelent), a szoptatás speciális téma.
Nagyon köszönöm a hozzászólásokat, bár nem igazán vagyok kisegítve.
Persze, hogy egészségesen étkezem de én itt speciális diétára vagy tornákra gondoltam volna a válaszokban
Qigong, pilatesz, callanetics.
Paleo étrend, gaps diéta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!