Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Szoptatás mellett mennyi...

Szoptatás mellett mennyi kalóriát vigyek be,hogy fogyjak is?

Figyelt kérdés
Egészségesen és változatosan kell enni,és nem diétázni,tudom,ezt ne írjatok,mert nem leszek előrébb. Öt hónapos lesz a kislányom, húsz kilót híztam terhesség alatt,sajnos nehéz terhesség volt,és én annak is örültem,hogy hosszú idő után megfogant. Nem törődtem a kaloriakkal,meglett az eredmény. Mindenki azzal nyugtatott,majd szülés után lemegy a szoptatassal. Nem ment. Öt kiló ment le szüléssel,én megvártam,hogy a szoptatás majd csodát tesz.. nem tett. Sőt,ha nem figyelek,képes vagyok még hízni mellette. Kalóriát szeretnék számolni,de nem tudom,mennyit érdemes beállítani,hogy fogyjak,de éhes se legyek. 160 cm vagyok, 60 kiló voltam,ennyi szeretnék lenni. Most 75 vagyok. A kalória bázis alapján 1600 körül kellene,de konkrétan pár napig bírom,majd falás roham jön rám. Nem azzal van bajom,hogy kívánok ezt azt,szerencsére a terhességet leszámítva sosem voltam kivanós,hanem hogy éhes vagyok. 2000 körüli kalóriával nagyjából bírom,de sokszor kopog a szemem. Sport nincs,csak minimális séta. Igen,tudom,kellene,de egyelőre nincs se erőm se időm a kis setankon kívül másra, szülésbol sem epultem még teljesen fel,úgyhogy egyelőre az nem releváns. Egyszer kétszer amúgy tekertem szoba biciklin,de csak még ehesebb lettem utána, és tartok tőle, még több kalóriát vittem be,mint amennyit elégettem a mozgással. Még sokáig szoptatok a disznó jelmezt meg nagyon unom.

2023. júl. 4. 14:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

En konnyen hizok es nehezen fogyok. De ez en vagyok, 150 centis nokent. Abszolut egyeni, hogy kinek mennyit kell ennie a fogyashoz, sulytartashoz.

Hidd el, en is szivesebben elnek ugy, hogy mondjuk hizas nelkul ehessek szabadon 2500 kaloriat is, de sajnos nalam ez nem mukodik :( Az evek alatt mar kitapasztaltam boven.

Viszont, ahogy irtam, szoptatas alatt en most 1800at eszek!

2023. júl. 4. 18:52
 12/14 anonim ***** válasza:
28%

A kalóriaszükségetet a msotani súlyodhoz számold, az elvileg pont optimális a lassú fogyáshoz. Ugyanis napi 500 kcal minusz javasolt alapesetben, a szoptatáshoz meg kb ennyi kell, azaz ha csak az alaplakóriákat tartod, akkor kb 500 kcal deficited lesz.

A szoptatás alatt viszont fontos, hogy elég fehérjét fogyassz - azt emelheted, amennyire jól esik, viszont a szénhidrátot vagy csökkentsd vagy legalább is próbáld alacsonyabban tartani - a tejképzödéshez föleg fehérje kell, a szénhidráttól csak te hízol, nem lesz sem több, sem jobb a tejed.

De szoptatás alatt még nagyon fontos a sok folyadék bevitele, még inkább, mint egyébként lenne, ha nem iszol eleget, a tejmennyiség csökkennifog.

Sok esetben ha kevés a folyadék, akkor a szervezeted szomjas, viszont az érzésed az, hogy éhes vagy, próbáld meg ilyenkor, hogy iszol kicsit, pl felesben higított gyümölcslét (ebben ugyan van szénhidrát, de sokkal egészségesebb, mint az üdítökben lévö cukor vagy édesítöszer), de természetesen ezt is be kell a kalóriákba számolni.

2023. júl. 4. 19:07
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Kb 2 hónapos volt a kisfiam, amikor én is elkezdtem odafigyelni. 1800 kalóriát ettem, mellette csak sétáltam, napi 5-6 km-t, valamint napi 3 liter vizet iszom

3 hónap alatt lement így 14 kg.

A tejem mennyisége nem változott:)

Nekem is mondták, hogy szoptatok, ne diétázzak, stb. De tudom, milyen érzés, ha az ember tükörbe se tud nézni. Hajrá ;)

2023. júl. 4. 23:07
 14/14 NTBS ***** válasza:
55%
Inkább keres fel egy szakembert!
2023. júl. 6. 07:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!