Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mi értelme van a mozgásnak,...

Mi értelme van a mozgásnak, ha utána az elégetett kalória hiányzik és megéhezem?

Figyelt kérdés

Ha egész nap nem mozgok: 1800 kalóriát viszek be. Annyi a keretem, és ezzel fogyok is, van is miből.

Teszek egy nagyobb sétát, pl 10 kilométert, vagy pedig biciklizek egy órát, esetleg kettőt, amikkel elégetek mondjuk 300-500 kalóriát. Nos, az 1800-as kalória mellett ha elégetek ennyit mozgással, éhes leszek. Szóval kénytelen leszek enni, és bár nem bezabálok vagy nassolok, hanem eszem egy nagyobb tányér levest vagy egy tál salátát, máris visszajön 300-400 kalória, kb annyi amennyit elégettem.

2023. júl. 18. 19:39
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
32%
Igyál meg 2-3 pohár vizet, ha érzed az éhséget. Az 0 kalória.
2023. júl. 18. 19:48
 2/30 anonim ***** válasza:
79%
Az, hogy a mozgással izmot építesz, formásabb leszel. Én is többet eszek, ha aktívan edzek, de egy enyhe deficit így is összejön, ha figyelek.
2023. júl. 18. 20:40
 3/30 anonim válasza:
25%
Egyél kefírt vagy natur joghurtot pl.
2023. júl. 18. 20:42
 4/30 anonim ***** válasza:
30%
Őszintén... Semmi. És ez még csak a kezdet. 😏
2023. júl. 18. 20:53
 5/30 anonim ***** válasza:
91%

Egyrészt ha picit több izmod lesz, akkor álmodban is több kalóriát égetsz. Másrészt én szeretek biciklizni is, meg enni is, szóval ha a biciklizés miatt többet ehetek, az dupla nyereség. Harmadrészt nekem sport nélkül rosszul működik az éhségérzetem, megéhezem olyankor is, mikor eleget ettem.

De a legfontosabb, hogy sokáig szeretnék élni. A sporttal csökkenthetők a szív- és érrendszeri bajok kockázatai, ami egy gyakori halálok.

2023. júl. 18. 21:16
 6/30 anonim ***** válasza:
20%
Sokáig élni 😂 Szereted a szenvedést? Te bolond vagy 😂
2023. júl. 18. 21:27
 7/30 anonim ***** válasza:
84%
#6, szeretnék találkozni az unokáimmal, dédunokáimmal, szeretnék hosszú, egészséges nyugdíjas éveket. Ha nem sportolok, persze nagyobb az esélye, hogy betegségben, boldogtalanságban teljenek az idős napjaim, pont ezt szeretném elkerülni.
2023. júl. 18. 21:45
 8/30 anonim ***** válasza:
93%

Na és mi van akkor, ha valaki nem fogyni akar csupán fitten tartani magát? Én este fejezem be az edzést. Utána eléggé éhes vagyok és eszek magas fehérje tartalmú dolgokat és így nincs fogyás, de hízás sem. De erősödök és egyre gyorsabb leszek.

6-osnak! A mozgásszegény életmód megrövidíti az életet, növeli a cukorbetegség és a daganatos megbetegedések kockázatát, de a szívbetegségek is gyakrabban előfordulnak azoknál, akik nem szívesen veszik rá magukat a mozgásra. Sajnos egyértelmű összefüggés mutatható ki a mozgáshiány és az elhízás között.

Persze nincs rá garancia, arra hogy aki rendszeresen sportol az tuti, hogy 100évig él egészségesen, csupán növeled az esélyeid. Valamint, ha valaki sokáig úszik árral szemben, az előbb utóbb megufullad.

2023. júl. 18. 23:57
 9/30 A kérdező kommentje:

Értelemszerűen fogyás szempontjából kérdeztem, hogy mi értelme van a mozgásnak…

Nyilván tudom, hogy mozogni kell, nemcsak amiatt teszem mert fogyni szeretnék. De ezek szerint csak a fogyás miatt nem érdemes erőltetni (mostanában, míg ilyen nagy a hőség.)

Csak mindenhol azt olvasom, hogy könnyebben elérhető a napi kalóriadeficit mozgással, de nálam valahogy értelmetlennek bizonyul deficit szempontjából. Pedig én tényleg azt hittem, hogyha lemozgok 300-400 kalóriát, akkor aznap még annyival mínuszban leszek.

Ennek mi az oka? Ennyire kiszámoltam volna a napi szükségletemet, és amint megmozdulok, már annyira mínuszban vagyok, hogy a szervezetemnek egyből kalória kell?

2023. júl. 19. 01:43
 10/30 anonim ***** válasza:
100%

Kizárólag fogyás szempontjából az értelme a mozgásnak:

1. Ha szükséged lesz a fogyásod során a kalóriabevitel további csökkentésére, akkor könnyebb lesz ezt a mozgással megoldani, mint még kevesebb étellel - nem tudom mennyit tervezel fogyni vagy meddig tart a deficites időszak, lehet, hogy ilyesmire nem lesz szükséged

2. Segít abban, hogy az anyagcseréd kevésbé alkalmazkodjon az alacsonyabb kalóriabevitelhez.

3. Ha súlyzós edzést is végzel, segít az izomtömeg megtartásában, amiből mindenképp veszítesz hosszabb távú fogyás során, érdemes ezt a veszteséget minimalizálni. Ez is befolyásolja az anyagcserédet, meg persze a fogyás közbeni és utáni kinézetedet.

4. Csökkented az esetlegest stresszt, amitől egy idő után feladnád a fogyókúrádat.

5. Pozitívan tudsz befolyásolni olyan hormonokat, amik az étvágyadat szabályozzák (tudom, azt mondtad éhes leszel, lehet, hogy ez nálad mindig így van, de érdekes módon sokszor a fordítottja igaz, elképzelhető, hogy egy idő után te sem leszel annyira éhes - ha mégis akkor ez épp nem igaz)

6. A mozgás adott esetben javíthatja az inzulinérzékenységet (glükóz jobb felhasználása) és pozitívan befolyásol egyéb mutatókat (koleszterinszint, trigliceridszint), ezek közvetve mind befolyásolhatják a fogyást.

7. A tapasztalat szerint azok tartják sikeresen a fogyás után a súlyukat, akik rendszeresen mozognak, tehát érdemes már fogyás közben kialakítani ezt a szokást.

Remélem ennyi ok meggyőz, hogy mégis érdemes mozogni.:)

Az, hogy éhes vagy, simán lehet a deficit miatt, fogyókúra alatt kicsit nagyobb deficitnél teljesen normális, hogy az ember éhes. Nem tudom eddig mennyit mozogtál, az is lehet, hogy hozzá kell szoknod, bár gondolom ha sétálsz 10 kilométert vagy csak úgy bringázol 2 órát, akkor már ezelőtt is többé-kevésbé rendszeresen mozogtál.

Még pár ok, amit el tudok képzelni: túl kevés a szénhidrát a mozgásodhoz; mozgás előtt nem jól időzíted az evést, így éhesebb vagy; csak úgy érzed hogy éhes vagy, mert az agyad összeköti a mozgást azzal, hogy akkor most többet kellene enni - ez mondjuk nyilván nem segít magán az éhségérzeten, mert ugyanaz a végeredmény; túl keveset iszol, és inkább szomjas vagy, mint éhes; mint fent is írtam, így működsz, te éhesebb leszel, de próbálj meg várni, talán csak hormoningadozás.

2023. júl. 19. 05:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!