Hogy kell számolni/mérni a kalóriadeficitet?
Főzés előtt/közben, nyersen, mert az ételek többsége megszívja magát például vízzel. Végén összeadom az kcal értékét, kijön például összesen 1000 kcal.
Majd a végén megmérem a kész főtt étel súlyát, mondjuk fél kg, hogy legyen viszonyítási alapom. Majd például ketté szedem, két adagra, akkor 250-250 gr, tehát 500-500 kcal.
Én úgy csináltam, ahogy az első, de minden receptemre csak 1x. Kiszámoltam, hogy 100 g-ra hány kcal jut, és utána azt használtam.
Néha célszerűbb darabra számolni, pl. túrógombóc esetén 40 gpmbóc lesz fél kiló túróból, ott 1 gombócra számoltam ki. De ha legközelebb 37 vagy 42 gombóc lesz, vagy kell 2 kanál tejföl a tésztába mert nem áll össze, akkor is az első főzés 1 gomócát veszem figyelembe, mert minimális az eltérés.
Néha meg csak keresek valami hasonló adatot pl pörkölt. Nyilván nem olyan pontos, de elmegy.
Ha nincs kedvem mérni, akkor 700 kcal-t számolok az ebédre, kb. annyival szoktam jóllakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!