Így is hatásos lehet a diéta?
Sziasztok!
Nem vagyok túlsúlyos, de az augusztusi esküvőmre szeretnék kicsit vékonyabb lenni.
Azt se tudnám megmondani, hány kiló vagyok, mert durván ingadozik a súlyom. 52-54 kiló között szokta mutatni a mérleg reggel. Gondolom, ez az esti evéstől is függ. Ha este aerobozok, utána meg szoktam inni egy fehérjés gyümölcs turmixot (200 gramm gyümölcsel. Általában eper, barack). De ilyenkor reggel puffadtnak érzem magam. Ezzel kapcsolatosan is elfogadok tanácsokat. Lehet, hogy valami mást kellene ennem utána, vagy korábbra időzíteni a mozgást.
Az emésztésem egyébként jó, az esti evéssel van gondom csak. Ti mit esztek mozgás után?
De a kérdésem főként arra vonatkozik, hogy tudok-e úgy fogyni, ha a kalóriadeficit megvan (kb 600 kcal naponta a deficit), de a szénhidrát kb 200 gramm körül van. Általában olyan 180-190 gramm. Néha picikét 200 felé megy, de azért arra figyelek, hogy alatta maradjon. Sok oldalon olvastam, hogy diétába 120-130 gramm fér bele.
A kalóriabázis kb 60%ot szokott kihozni a napi elosztásba szénhidrátnak.
Arra azért figyelek, hogy a fehérje legalább 50 gramm legyen.
Sokszor eszek keveset, 6 étkezésem van egy nap. Van egy edzés előtti vacsim 6 körül (normális étel), meg általában a turmix, ami későre tolódik.
Szóval kb napi 180 gramm szénhidráttal is lehet fogyni? Elég a deficitre figyelni? Rendszeresen mozgok kb 40-50 percet. Vagy 40 perc közepes tempójú séta, vagy 40-50 perc aerob mozgás (ellipszis, szobabicikli).
Köszi előre is a válaszokat!
Az eg vilagon nincs semmi baj a 200g szenhidrattal ha nem vagy cukorbeteg.
Kaloriakereten belul fogyni fogsz makroktol fuggetlenul, ha izmot meg akarsz tartani akkor ajanlott napi 1,5-2g feherje / zsirmentes testsulykg. A tobbi meg szinte mind1…
Annyi hogy a zsír beviteled ne legyen 0.
Elárulod, mégis HOVA a f...ba akarsz te fogyni? 2 kiló, az egynapi nagywc.
A testképzavaroddal kezdjél valamit inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!