Diéta alatt állok. Már 1 hónapja csinálom hatásos is viszont a zablásával van bajom?
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy nem szeretem a zabkását és nem tudom, hogy mivel tudnám helyettesíteni. Reggelire és 10 óraira eszem de már rosszúl vagyok?
Ha nem szereted, ne edd. Van még sok jobbfajta gabona (pl. köles, hajdina), ezekből is lehet édes vagy sós ételeket készíteni. De ha kevésbé szénhidrátosra gondoltál, ott vannak azok, amiket az első válaszban írtak, ehetsz sajtot is zöldséggel, vagy különféle turmixokat is készíthetsz.
Ha minden nap kétszer ugyanazt ugyanolyan formában eszed, nem csoda, ha megunod, kivéve, ha jól bírod az egyhangúságot evés terén, vagy éppenséggel nagyon szereted az adott ételt. Ezért jobb a változatosság. A zabkását is sokféleképpen el lehet készíteni, hogy ne legyen unalmas egy idő után.
Nem kell helyettesíteni, nem kell zabot enni egyáltalán.
Egyél olyat, amit szeretsz s ami egy jó napot ad ki számodra.
Én tojást ennék, de én mindig azt eszem :D
Ha gabonát akarsz, akkor egyél azt, a köles is nagyon finom tud lenni, persze rost, fehérje, GI szempontjából a zab jobb. Kérdés, neked mi fér bele. Nekem szimpatikus, ha már reggel is van elég fehérje (hisz akkor már kell a szervezetednek az aminosav, azt nem tudja tárolni), amúgyis kevesen vannak, aki 1-2 étkezésre könnyedén beviszik, ami kell...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!