Kalóriák : mi az igazság? Valóban ezen múlik a szervezet működése, vagy van valami a szervezet mechanizmusában, amiről addig nem tudtam/nem olvastam?
Az emberek többségénél, aki nem alacsony, 40-50 kiló felett van, annak 1200 kalória már heti fél kiló fogyást jelenthet.
Azt tudom, hogy nem mindenkinek, aki 50 kiló körül van, és/vagy alacsony, annak ez jön ki szinttartásként.
Amit nem értek, hogyha elvileg ez a minimum, akkor hogy van az, hogy háborúkban, pláne munkatáborokban, zsidó gettókban/táborokban napi 100-150 kalóriával is képesek voltak sokszázezren túlélni... Évekig! Nem hetekig, 1-2 hónapig, hanem ráadásul évekig.
Ha a munkatábort vesszük, akkor ráadásul mellette dolgoztak is az emberek, a legeslegjobb esetben is heti 6 napot, napi 12 órát, ennek jelentős részében tartós fizikai munkával.
Náluk mi történt? A szervezetük egy idő után képes volt több kalóriát kinyerni abból a napi pár falatból, amit megkaptak (jó esetben)? Vagy annyira leállt az anyagcseréjük, hogy több-száz kalóriával is kevesebb táplálékból is képesek voltak megélni?
Vagy akkor még, 50-60 évvel ezelőtt annyira más volt az átlagemberek testfelépítése?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!