Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » 6-8 kg leadása bő 3 hónap alatt?

6-8 kg leadása bő 3 hónap alatt?

Figyelt kérdés

163 cm vagyok, jelenleg 70 kiló, 33 éves nő. Sosem voltam vékony, de a lányom születése után 15 kiló maradt rajtam, ami az évek során megduplázódott. Két éve változtattam, másfél év att lement 25 kiló. De elfáradtam, sok minden történt is és én elengedtem magam. Idén 5 kiló jött vissza, így vagyok jelenleg 70 kiló. A cél 60 lenne, de 3 hónap alatt ez sok, így kiegyezek kevesebbel is de minimum egy 6 kg-t még szeretnék leadni.

Ahogy lefogytam a 20 kilót :rengeteg edzés. Kajára is figyeltem de nem annyira. Volt aerobik, futás, kondi, minden is. Aztán egy térdsérülés, és rájöttem mennyire elegem van az egészből, tarthatatlan és utálom is az állandó edzést. Jelenleg úszom vagy biciklizem, mikor mit, jógázok, és napi kb 5-6 kmt gyaloglok kutyasétáltatás címen. Ennyi nekem most elég is.

A kérdésem így elsősorban a kajára irányulna.Tudom,sok zöldség, semmi gyorskaja (eddig se ettem), kevés édesség (ez már keményebb dió).

Kalória számoláson gondolkodtam. 163cm,70 kg, minimum 6 kiló fogyás 3 hónap alatt. Ülő munkám van. Milyen kalóriakeretet ajánlanátok a célomhoz?

Ui: év végén költözünk, az ország másik végébe, munkahelyváltás is lesz, így ezért szeretném előbb leadni a súly nagy részét. Utána tudom, hogy már csak a szinten tartáshoz lenne erőm.

2021. aug. 22. 15:40
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:

Az úszás és a bicikli nem annyira rendszeres, kb egyszer egy héten (nem mind a kettő, általában csak az egyik). És a kutyát se minden nap én viszem sétáltatni.(kb 3-4szer egy héten, írhattam volna ezt is, de három napja most én viszem, és kicsit sok :D) Jóga minden nap van, de az inkább gyógytorna jellegű nyújtás,nagyon megszerettem a térd sérülésem óta.

Ezeket csak azért írom, hogy ne gondoljatok annyira sportosnak ahogy esetleg lejön.. De több sportra most képtelen vagyok, és tartani se tudnám év végével. Ezért mindenképp a kaja szempontja a lényeges most.

2021. aug. 22. 15:47
 2/22 anonim válasza:
18%

Ha nem tervezel már gyermeket, ajánlanám az időszakos böjtöt, amennyiben egészségügyileg rendben van számodra. Sok formája van, ha mozogsz mellé a leírtak szerint és többnyire figyelsz arra, hogy mit eszel, akár sikerülhet a 3 hónapos terv.

A kalóriaszámlálást nem javaslom, hosszú távon nem fenntartható és borzalmas stresszt helyez az emberre (saját tapasztalat). Ettől még ügyelj, hogy elegendő fehérjét és rostot fogyassz, szénhidrátokból pedig inkább a lassú felszívódásúakat keresd. (Kerüld a sok hozzáadott cukorral teli dolgokat, teljes kiőrlésű lisztből készíts ételeket a standard fehér helyett, stb.)

Azonban az időszakos böjtnek tényleg keress utána rendesen mielőtt belevágnál, gondold végig, esetleg háziorvos véleményét kérd ki, az egy sokkal működőképesebb rendszer hosszútávon.

A testünk állapota pont annyira múlik a mozgáson, mint amennyire az ételeinken.

2021. aug. 22. 15:57
 3/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Tervezünk még babát, kb egy év múlva. (Akkor állnánk neki, nem akkor szülnék.) Így is jó lehet, vagy így inkább nem ajánlod?

Egyébként napi egyszeri étkezést próbáltam régebben, de nem jött be, folyton rosszul voltam. Próbáltam azt is h kétszer eszek, de ez se volt az igazi, vagy reggel, vagy este éheztrem. A leírás alapján gondolom az időszakos böjt is hasonló. Az ötszöri étkezésnél se éreztem jól magam. Most napi 3 étkezesem van, ezzel jól elvagyok.

2021. aug. 22. 16:05
 4/22 anonim válasza:
61%

A babatervezésig nyugodtan csinálhatod, azonban a terhesség és szoptatás időszaka alatt nem ajánlanám.

Ha neked a napi 3 étkezés megfelelő, akkor tartsd így, és ezalatt próbálj olyan ételeket enni, melyek alacsony szénhidrát-tartalmúak és fokozzák az anyagcserét, sok bennük a fehérje, a rost és a szükséges ásványi anyagok, illetve egészséges zsírok. Zsíranyagcsere felpörgetésére egyébként a legjobb természetes segítőink lehetnek a króm, a jód, a magnézium. Az L-karnitin is hasznos, de várandósság és szoptatás alatt az sem ajánlott.

Esetleg figyelj arra, hogy az utolsó étkezésed legalább 2-3 órával lefekvés előtt történjen meg, illetve amennyiben módodban áll a reggeli edzés, azt is ajánlanám, ugyanis reggel a leggyorsabb az anyagcsere. Ha az étkezések között nasira vágysz, válassz az egészségesebbek közül (gyümölcs, magas kakaótartalmú, hozzáadott cukor mentes étcsokoládé stb.)

2021. aug. 22. 16:14
 5/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Reggeli torna sajnos nem opció, éjjeli bagoly vagyok, de sajnos korán kelek. Régebben rendszeresen edzettem reggel is, és útáltam is a nap hátra lévő részében mindent és mindenkit. :D

Vacsora mindig így volt, sőt, van hogy több idő is eltelik.

Kalóriaszamolást miért nem ajánlod? Nem 1200ra gondoltam, hanem olyan 1400ra. Az a helyzet h alapvetően egészségesen eszem, így ezt látnám a megoldásnak, ezzel tudnám kontrollálni, hogy ne csak egészségesebben étkezzek, de le is menjenek a kilók.

2021. aug. 22. 16:27
 6/22 anonim válasza:
67%

Mert nagyon macerás.

Én is nagyon bele voltam ebbe veszve, YASIO applikációval tartottam számon.

Na most képzeld el a szituációt, hogy sütsz magadnak egy házi, zöldséges Lasagnet. Kiméred a liszt grammját, 100gr tápérték táblázatból átváltod, majd ezt minden összetevővel ugyanígy. Szerintem elég durva, nekem gyorsan elegem is lett, hogy minden étkezésem előtt 20percig méricskéltem a konyhai mérlegen.

2021. aug. 22. 16:34
 7/22 A kérdező kommentje:

Ez mondjuk igaz. KalóriaBázist néztem, az ételeket magam vinném fel, egy túró rudinál könnyű, de egy saját készítésű rizses hús már macerásabb.

Azért gondoltam erre, mert itt jöttem rá, h pl egy túró rudi is mennyi plusz kalória, eddig bele se gondoltam. Egy hete írom, igaz még nem diétás módon, de nagyon meglepett, mennyi pluszt eszek. És egészséges dolgok ezek többnyire, pl egy szelet kenyérrel több (akkor is ha teljes kiőrlésű), két kanállal több rizs a hús mellé, egy tojással több a rántottába,két kis kocka csoki, egy szelet felvágottal több a szendvicsbe.. ez az egész nem tűnik soknak, de összeadva, meglepő, hogy ilyen apróságok halmazán csúszik el.

Akkor, tudnál javasolni valamit porció kontrollra? Mert talán azt hiszem, emiatt is kezdeném el a kalória számolást.

2021. aug. 22. 16:44
 8/22 anonim ***** válasza:
70%

Huhh, ez így a 2#-tól kicsit sok volt. Mármint, sok hülyeség. :D

Kérdező:

Kalóriaszámlálásnál jobb megoldás nincs ebben a szakmában.

Nyugodtan számolj kalóriát, nem kell tőle félni. Ez az egyedüli tuti siker, csak ehhez tudnod kell mennyit kell enned.

Kezdésnek 1600 kalóriát javaslok, ha ez túl sok, vagy kevés lenne azt majd úgy is látni fogod 1-2 héten belül, mert ennyi idő kell, hogy megtudd helyes úton jársz-e kalória téren.

Az meg, hogy bonyolult szerintem nem feltétlen igaz. Kalóriabázison recepteket tudsz felvinni, és kiszámolja neked automatikusan, hogy 100g-ban mennyi kalória van. Egyáltalán nem nehéz, csak elsőre tűnhet annak. Konkrétan megerőltetned sem kell magad, csak beírni az alapanyagok nevét és kész.

Időszakos böjt: A világ egyik legnagyobb hülyesége. Nincs értelme. Semmi. De tényleg semmi. Akik időszakos böjtölnek sem azért fogynak le mert időszakos böjtölnek, hanem azért, mert kalóriadeficitben vannak. Csak sajnos a média és különböző "szakemberek" túltolják ezt is. Körülbelül akkora hülyeség, mint az este 6 után nem eszünk dolog.

Böjtölhetsz, viszont ha nem vagy kalóriadeficitben akkor nem fogsz fogni úgy sem.

Összességében tényleg a kalóriaszámlálást tudom ajánlani, viszont ügyelj arra, hogy oké, hogy a kalória számít csak, de próbálj meg minőségien enni. Nem mindegy egészség szempontjából, hogy 3 tábla csokiból van meg a napi kalória, vagy pedig minőségi/tápanyagokban gazdag ételekből.

Sok sikert!

U.i: Nem, nem csak úgy random ajánlom a kalóriaszámlálást. Ezzel a módszerrel sikerült 35kg-t leadnom(már semennyit nem kell) , szóval nem csak úgy a hasamra ütve mondtam valamit.

2021. aug. 22. 17:54
 9/22 anonim válasza:
22%

#8 Nyilván egy felnőtt ember, aki már évek óta magára főz, az egy applikáció adatbázisából fog recepteket keresni, csak azért mert azoknak előre ki van számolva a kalóriaértéke.

Ezt is leírtam, de semmi baj, hogy az időszakos böjt alatt sem mindegy, hogy mit eszel, de valaki, aki elhagy egy étkezést ilyen módon és odafigyel arra, hogy mit eszik és mennyit, szinte automatikusan kalóriadeficitbe kényszeríti magát. Nem gondoltam volna, hogy ezt külön ki kell hangsúlyozni.

Gratulálok a fogyásodhoz meg a kitartásodhoz is, én biztos nem számolgatnám a kalóriákat, van jobb dolgom is. Meg szerintem egy családanyának is van épp elég tennivalója. 166cm/54kiló vagyok, odafigyelek arra amit eszek, kb 2-2,5 hete kezdtem el újra az időszakos böjtöt orvosi okokból való abbamaradás után, és 56 kilón felülről indultam.

2021. aug. 22. 18:14
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

9# "Nyilván egy felnőtt ember, aki már évek óta magára főz, az egy applikáció adatbázisából fog recepteket keresni, csak azért mert azoknak előre ki van számolva a kalóriaértéke."

Félre érted kicsit. :D Kalóriabázison pl nem csak előre definiált ételek vannak, hanem saját maga tudja a saját receptjeit felvinni, az pedig automatikusan kiszámolja a 100g-ban lévő kcal értéket. Ha valaki fogyni akar, akkor ne essen már nehezére bepötyögni pár alapanyagot, hogy tudja mennyit eszik.

2021. aug. 22. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!