Miért stagnálok már 1 hónapja?
A nyáron kezdtem el "fogyókúrázni".
163 cm vagyok, és akkor 82 kg voltam. Augusztus végére lementem 79 kgra. Úgy hogy napi 1700-1800 kaloriát ettem és heti 3-szor tornáztam 45 percet. Azelött kb napi 3000 kalóriát ettem.
Aztán voltunk nyaralni, majd home oficce, nem azt mondom hogy szeptemberben elengedtem magam,mert nem zabáltam össze-vissza, inkább csak súlyt tartottam.
Aztán október elején újra kezedtem. 1600 kalóriát eszek, de tornázni nem tornázom (jövő héten tudom újrakezdeni), mert sokszor kellett orvoshoz járnom. De október óta semmit nem fogytam. 3-4 naponta mérem magam, de mindig 78.4-78.8 között mutat. Ennyit számítana a torna? Miért stagnálok?
Egyébként a BMR-em 1580 kalória, a napi szükségletem pedig 2100 kalória (ülőmunka, és napi 1 óra séta, ha tornázok akkor ugye több).
Szénhidrát: 160-180 g (nem tudom lejjebb vinni mert engem a szénhidrát laktat)
Fehérje: 60-70 g (vegetáriánus vagyok egyébként)
Zsírt nem számolom, de szerintem kb 30-60 g között szokott lenni.
#5-ös fogorvoshoz kellett mennem, 2 fogat gyökérkezeltek, 1-et húztak, ugye a gyökérkezelés hosszabb folyamat, konkrétan 1 hónapja folyamatosan fogorvoshoz rohangálok. A doki pedig azt mondta hogy ne nagyon sportoljak amíg tart a kezelés.
#6-os az a baj hogy engem a fehérje egyáltalán nem laktat. Hidd el, sokszor próbáltam már. Pl vacsorára 4-5 tojásból rántottát, csak zöldseget ettem hozzá, kenyeret nem. Konkrétan a végén már hányingerem lett olyan "tömény" volt, 15 perc múlva meg már éhem voltam halva. De túrót is próbáltam már, hogy csak azt eszek vacsira, úgy éreztem hogy teleettem magam vele, de 15 perc múlva szintén majd éhen haltam. Szóval inkább eszek 2 tojást és hozzá kenyeret és lakjak jól rendesen, mint 4 tojással szenvedjek.
1. Pihenj kicsit többet, s legyen kicsit több szabadidőd.
2. Én nem vagyok vegán, viszont segíthet a sótlan mogyoró,
3. Ne várj el a tornától és a diétától mindent, még ha tornázol is.
4. Figyelj azért még a lelkiállapotodra.
Iszol elég vizet? Próbáld ki 2,5 literd vízzel, s ha akarod egy héten pár alkalommal melegíts egy kis vizet és tegyél bele egy nagyon kicsi csipet sót is.
Ezeket csinálom én, bár én nem vagyok vegetáriánus.
#4-es pl ezeket:
Reggeli:
- zabkása (kefír, zab, banán/alma)
- fehérjeszelet
- 2 tojásból rántotta, paradicsom, kenyér
- banán, kávé
Ezek kb 300 kalória, 30-40 g ch, 10-20 g fehérje
Ebéd:
- vega csilis bab
- vega tészta(zöldség, sajt)
- főzelékek
- gombapörkölt tésztával
- rántott zöldségek
Ezek kb 600 kalória, 60-70 ch, 20-30 g fehérje
Vacsora:
- leves
- 3 tojásból rántotta, paradicsom, kenyér
- túró, zöldség, kenyér
- sajt, zöldség, kenyér
Ezek kb 400-500 kalória, 40-50 g ch, 15-30 g fehérje
És szoktam még enni napközben fehérjeszeletet, vagy inni fehérjeport este. Ez + 100-200 kalória, 15-20 g fehérje.
Hopp az kimaradt hogy imádom a magvakat, ha éppen kevesebbet ettem, csak mondjuk 1300-1400 kalóriát, akkor szoktam 100%-os mogyoróvajat enni, vagy mandulát/magkeverékeket ropogtatok.
Ja és 2.5 liter vizet iszok minden nap, ritkán kb 2 hetente egyszer pedig light gyümölcslevet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!