Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Szerintetek kövér vagyok?

Szerintetek kövér vagyok?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 175cm vagyok és 63 kg. Én nagyon kövérnek látom magam nem birok magamra nézni. Szeretném a véleményeteket hallani hogy mit gondoltok erről és hatásos fogyás tippeket. Légyszi ne írjatok negatív kritikákat. Köszi előre is:)

16L

2020. okt. 18. 20:11
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
82%
Nem vagy kövér csak hülye. Már bocsi. Az előttem szólók ugyanerre próbáltak rávilágítani, kerülve a forró kását.
2020. okt. 18. 22:26
 12/40 anonim ***** válasza:
37%
Azért ne próbáljátok már bemagyarázni az anorexiát, képet nem mutatott, 175cm/63 kg alkattól függően nézhet ki soványnak, átlagosnak, vagy enyhén kövérnek is. Anorexiásnak biztos nem anorexiás, az akkor lenne, ha mondjuk 45-50 kg lenne ezzel a magassággal.
2020. okt. 19. 08:26
 13/40 anonim ***** válasza:
83%
12-es, attól még, hogy jelenleg még normális súlyban van, fejben már testkepzavara van, ez pedig az ehhez kapcsolódó betegségek előszobája. Kár, hogy ezt magyarázni kell.
2020. okt. 19. 08:33
 14/40 anonim ***** válasza:
79%

Ezekkel az adatokkal biztosan nem vagy kövér. Sőt! Normál vékony alkat vagy.

Az lehet, hogy nem vagy elégedett a formával vagy a feszességgel, de ahhoz nem vékonyabbnak kell lenni meg fogyókúrázni, hanem rendszeresen tornázni, edzeni.

Ha benned felmerül, hogy kövér vagy, akkor elég komoly gondok vannak fejben.

Na meg nem is kéne ennyire a külsőre rámenni. Nem egy test vagyunk.

2020. okt. 19. 09:30
 15/40 anonim ***** válasza:
76%
12: Attól, hogy nem anorexiásan vékony, még lehet testképzavara. És ha ő ilyen adatokkal kövérnek látja magát, akkor van is valami gond. Egyébként sem csak az anorexiát hívják testképzavarnak.
2020. okt. 19. 09:31
 16/40 anonim ***** válasza:
89%
12 anorexia az nem csak az, hogy valaki vékony, hanem egy mentális zavar. Lehet valaki 70 kilósan is anorexiás.
2020. okt. 19. 09:45
 17/40 anonim ***** válasza:
41%

Egészség szempontjából nem vagy, sőt sehogy sem. Nem használod a "kövér" szót megfelelően.

Viszont az, hogy van-e rajtad többlet súly, amitől megakarsz szabadulni az kontextus függő.

Elképzelhető, hogy van rajta még pár kg, hogy úgy nézz ki ahogy akarj, de mindenképpen túl dramatizálod a helyzeted.

Ha akarsz fogyj nyugodtan.

Amúgy szimplán a magasságod, korod és súlyod alapján nem lehet véleményt mondani a kinézetedről így szerintem a kérdés önmagában is értelmetlen.

2020. okt. 19. 10:00
 18/40 anonim ***** válasza:
46%

13:

Nem csak a testsúly számít, hiszen simán lehet ezen paraméterek mellett magas a testzsír százaléka, és így lehet simán látható súlyfelesleg is rajta.

Anélkül, hogy nem látjuk kívülről, nem tudhatjuk, hogy van-e alapja az elégedetlenségének. Az is lehet, hogy ahogy más említette, némi testmozgásra van szüksége. De látatlanban pszichológushoz küldeni, csak mert kövérnek érzi magát normál BMI-vel, na az a nagyon beteg.

Szvsz ha normál testsúllyal arra panaszkodna, hogy túl sovány, nem hinném, hogy bárki is lenne, aki pszichológushoz küldené.

Aki lepontoz az egybitesnél némileg árnyaltabb véleményemért, annak lehet inkább testképzavara.

2020. okt. 19. 11:26
 19/40 anonim ***** válasza:
49%

Ja, és nem, az anorexia nem jelenti azt, hogy papíron normál testtömeggel valaki kövérnek érzi magát. Az anorexia fizikai tünetekkel járó mentális betegség, ha tényleg nincs rajta súlyfelesleg, és mégis kövérnek hiszi magát, az nyilván enyhe testképzavar, de még nem anorexia. Viszont látatlanban két szám alapján egyáltalan nem tudjuk, hogy van-e rajta súlyfelesleg.

Saját és környezetem példájából látom, hogy mennyire változó, hogy kinél mekkora testtömeg ami normális. Meg nem csak egyén függő, hanem pl. sport függő is. Hosszú lábú maratoni futónál teljesen normális a 18-20-as BMI, de még rendben van annál is, aki hasonló alkattal nem sportol, míg egy erősportot űzőnél a 30 feletti is rendben van. Vagy pl. ott van apám, aki ülve magasabb nálam, állva jóval alacsonyabb, nyilván teljesen más BMI-vel lennénk normál testalkatúak.

2020. okt. 19. 11:35
 20/40 anonim válasza:
42%

Ez már testképzavar, nem mondom, hogy anorexiás vagy, de majdnem.

Aki azt írja, hogy pont jó, annak is van némi baj az emeleten. Nem, nem jó a csontsoványság.

2020. okt. 19. 13:25
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!