Karantén alatt kinek hogyan változtak meg az étkezési/testmozgással kapcsolatos szokásai?
Azért ebbe a kategóriába írtam, mert az is érdekelne hogy ez számok szerint, kilókban, meglátszik-e. Viszont sokkal hasznosabb elolvasni a következményeket, tudva a miérteket!
Bevallom elég nehezen tudom elképzelni, ha van olyan személy, akinek a ‘normalis’ életmódja illetve életritmusa nem borult fel, de persze ez is lehetséges
Előre is koszonom a válaszaitokat (pláne ha életkort is írtok), talán kicsit megnyugodnék hogy nem csak én borultam meg teljesen:|
Teljesen megszűnt a félrekajálásom, mert nem rohangáltam egész nap össze-vissza, volt időm főzni, eltervezni a bevitt kalóriákat/makrókat/napi kajálásomat. Emellett korábban mem tudtam rávenni magam az edzésre, mert többnyire reggel nyolctól kb. este hatig bent ültem egyetemen, utána meg a hátam közepére se kívántam a mozgást. Most minden nap mozgok valamit, saját testsúlyos edzést végzek itthon, jógázom, sokat sétálok, youtube videókra tornázom, stb.
Mindennek eredménye -8 kg március közepe óta. :)
Fogytam, mert alapvetően társasági ember vagyok, és magányos voltam, illetve az anyagiak miatt is aggódtam, úgyhogy nem volt étvágyam.
Cserébe viszont rengeteget ittam.
Én híztam. Egyrészt a munkahelyen nagyon jó a menza, mindig többféle zöldséges étel is van, és adnak ki tápértéktáblázatot is a saját ételeikhez. Így ha dolgozom, akkor nagyon könnyen számon tudom tartani, hogy mennyi kalóriát (és makrotápanyagokat) vittem be. Ha én főzök, akkor ez sokkal macerásabb.
A másik hogy biciklivel szoktam dolgozni járni, amit most próbáltam pótolni kisebb biciklitúrákkal, de azért a rendszeresség csorbát szenvedett. Pláne az elmúlt hetek nagyon esős időjárása idején - mivel nem volt muszáj menni, inkább nem is mentem sehova.
A harmadik meg az, hogy egy idő után lelkileg is megviselt az, hogy itthonról dolgozom. Így több édességet ettem.
De azért nem vagyok nagyon kétségbeesve, majd helyrehozom azt a pár kilót.
Én is híztam. Addig nem is volt időm szinte napközbe enni, karantén idején viszont meg volt a rendes kajálás, plusz ment a sütögetés is ezerrel.
Felszaladt pár kiló, azokat dolgozom le a mai napig:D
Március 20-tól máig 9 kg-ot fogytam, most 53,7 kg vagyok, sokkal szebb, tónusosabb, feszesebb a testem.
Kiderült,hogy IGT-s vagyok, a teljes étrendem egy életre megreformáltam, gyönyörű makroarányokkal, és értelmes kalóriadeficittel fogyok. Már az edzőtermi sport melletti súlytartást is megterveztem, igaz, most még diétázom edzés mellett.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!