Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Egy 117 kg-os nő, hogyan...

Egy 117 kg-os nő, hogyan kezdje el a diétát, fogyókúrát?

Figyelt kérdés
Kérlek, segítsetek! Nagyon kétségbe vagyok esve! Bár tudom, hogy Én tehetek mindenről!
2010. jún. 6. 20:06
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:

Mitől vagy most ennyire nekikeseredve?

Ne hari, hogy ezt írom, de tapasztalatból tudom, hogy az elkeseredés nem jó tanácsadó, mert nem biztosít tartós motivációt, még ha úgy is érzed, hogy "most aztán tényleg és biztosan".

Azt javaslom, írj egy listát arról, mit és miért szeretnéd elérni, hogy ez egy kicsit tisztuljon. Nagyobb motivációkat kellene szerezned, mint a nekikeseredés, meg a rossz érzés, amit a nyár kivált. nem lesz elég. Nekem 20 kiló feleslegem volt, teljes felfogásbeli változtatással sikerült csak leadnom. Évekig én is csücsültem a strandokon állig kendőkbe csavarva, de ez nem volt elég az elhatározáshoz, ez csak gyengít.

2010. jún. 6. 20:29
 12/48 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Azt hiszem, sőt biztos, hogy teljesen igazad van! Köszi!
2010. jún. 6. 20:34
 13/48 anonim ***** válasza:

Ne keseredj el, fel a fejjel, minden jobbra fordul (én is elvok keseredve ez de tudom h lesz job is)

Fokozatosan csökkensd a étel mennyiségét, elsőnek csak hagyd el a cukros üdítőket, majd a chipseket , édességet így tovább..

próbálj meg többször kevesebbet étkezni, egyél több zöldséget-gyümölcsöt

kezdj el pl bringázni egy kevset majd napról napra többet:D

menni fog, ne add fel, hidd el h megtudod csinálni!

Sok sikert:)

2010. jún. 6. 20:37
 14/48 anonim ***** válasza:

20:29

Örülök, ha ezzel a tanáccsal segítettem. Szokták mondani tudod, hogy fejben dől, vagy indul el a fogyás, és ez nagyon így van. Igazi motivációt kell keresni, nem a fájdalmat, amivel magad is megsebzed és kiszívod vele az energiáid, amit a fogyásra kellene fordítanod.

Tehát a tanácsom: írj össze mindent, ami eszedbe jut, hogy miért kell lefogynod.

Segítségképp: az én listámon ugyan ott szerepelt a szégyen (hogy csúfolnak, stb), de a legtöbb azzal volt kapcsolatos, hogy egészségesebbnek kell lennem, mert 23 évesen nem lehetek olyan egészségi állapotban, mint nagyanyám, aki 80 :) , meg olyanok, hogy több mindenre lennék képes fizikailag, lehetne új hobbim, meg kell mutatnom a világnak, milyen jó nő is tudok lenni, és a lesajnáló vélemények ellenére igenis meg tudok mozdulni, stb. Szóval csak pozitív, bíztató mottókat írkálj. A pozitív gondolatok amúgy is jobban motiválnak és bevésődnek :)

Sok sikert!

(étrenddel kapcsolatban nem írok, mert már írtak jótanácsokat, én Norbiztam - és nem, egyetlen müzliszeletet sem vettem az Update-től, anélkül is lehet követni a módszert.)

2010. jún. 6. 20:41
 15/48 anonim ***** válasza:
szia!az a helyzet, hogy nálam is pont ezvan , mondjuk én most fogytam 3kg ot :) büszke is vagyok magamra...tudom 3nm olyan hü de sok, de igazából valahogy elkell kezdeni...szoval gondoltam arra, h nincs kedved együtt fogyozni?:)
2010. jún. 6. 21:02
 16/48 anonim ***** válasza:

Szia! Velem is ugyan ez van... én is el vagyok keseredve, mert nagyon dühös vagyok magamra, hogy hogy hagyhattam így elfajulni a dolgokat :(. Nekem "csak" (nagyon nagy idézőjelben csak...) 88 kg-ról kellene lefogynom, és minél előbb, mert babár szeretnénk majd, és nem szeretnem az ő és a magam egészségét veszélyeztetni egy esetleges cukorbetegséggel vagy magas vérnyomással.

Na de lényeg, hogy abba kezdetm most bele, hogy ledöntöttem, hogy minden nap fogok valamennyit mozodni, épp most értem haza, futni voltam (egyelőre ez úgy megy hpogy felváltva futok, illetve gyorsan sétálok:) ), felhagytam minden édességgel, reggelire valami szénidrátot eszem, ebédre húst zöldséggel vagy főzeléket, vacsorára pedig gyülölcsöt, salátát, vagy mondjuk egy pár virslit magában. Egyelőre csak egy hete csinálom, és eddig nem mertem a mérlegre állni, mert félek, hogy még nem ment le semmi,és csak elkeserednék, úgyhogy azt is elhatároztam, hogy az első néhány hétben nem nagyon fogom méregetni magam. Már az is elég,hogy jobb a közérzetem, meg kicsit boldogabban bújok esténként ágyba, mert arra gondolok, hogy talán néhány hónap múlva már büszkén fogok 2 zsámmal kisebb ruhát venni :).

Szóval teljesen igaz, hogy a fejben dől a fogyás, és akarni, kell meg kitartani, minden erőmből akarom, hogy sikerüljön. És Neked is azt kívánom!

Annyi, hogy figylej az étkezésre (sokszor keveset, azt nem is írtam, hogy tízóraira meg uzsonnára általában elrágcsálok egy-egy almát vagy körtét...), mozogj amit tudsz és bírsz, az is elég, ha egyelőre tempósan sétálsz esténként, vagy biciklizel egyet a környéken...

És saját keserű tapasztalat, hogy nem szabad naponta méregetni magad, mert ha nem megy le olyan gyorsan a súly ahogy elképzelted, akkor az nagyon el tud keseríteni, és könynebben feladja az ember :S... Sok sikert!

2010. jún. 6. 21:58
 17/48 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a segítséget, a biztatást!

Hihetetlenül sokat segítenek a szavaitok!

Picit el is érzékenyültem! :-)

Hálás vagyok mindenkinek!

2010. jún. 7. 17:20
 18/48 A kérdező kommentje:

Ma el is kezdtem a diétát.

Véleményeket kérnék, ha nem gond!

Reggel fél 7 körül ettem egy norbis müzliszeletet. 8 körül egy zöldalmát. Fél 11 körül egy szendvicset ( 2 szelet vékony teljes kiörlésű kenyér, light sajtkrém, 1 szelet csirkemell sonka, sok jégsaláta levél, paradicsom, tv paprika). 13 óra körül egy sült chilis csirkemellet, brokkolival, karfiollal és natur 0,1 %-os joghurttal leöntve, tetején 2 szelet norbis trapista sajt. 15 óra körül ettem egy zöldalmát. Óránként vagy másfél óránként ittam egy pohár ásványvízet, amikor eszembe jutott a munkahelyen.

17 óra előtt értem haza. És hihetetlen de nem vagyok éhes. :-)

Tehát kezdésnek jó ez az étrend? Egyek még valamit?

Egy napnak elmegy? Min változtassak?

Bocsi a sok írásért, de olyan jó, hogy megoszthatom valakivel ezeket a dolgokat!

Előre is köszi a válaszokat!

2010. jún. 7. 17:34
 19/48 anonim ***** válasza:

20:29 és 20:41 vagyok tegnapról.

Nekem nagyon bejön az étrended, ha meg tetszik is, akkor játszi könnyedséggel működik majd. Eszel minden félét, ami jó. Azért nem vagy éhes, mert jó minőségű ételeket eszel, amik nem szénhidrátbombák.

Lehet, hogy lemásollak :)

Ha édességre fájna a fogad, meg úgy általában is ajánlom neked az édesgyökér teát, amit bioboltokban, vagy drogériákban (de DM-ben és Rossmannban nem) beszerezhetsz. 170 ft egy tasak, elég édes, így nem kell ízesíteni. nem a legjobb, de ha úgy érzem, bevágnék egy vödör somlóit, mindig segít :)

Csak így tovább!

2010. jún. 7. 18:03
 20/48 A kérdező kommentje:

Köszi! :-)

A segítséget is! Számítok továbbra is Rád, a tanácsaidra! :-)

2010. jún. 7. 19:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!