20 éves 100kg-os srác vagyok, fogyni szeretnék! Szerintetek így menne?
Én nagyon nem javasolnám ezzel a súllyal az autodidakta futást. Gyalogolj inkább és menj elliptikus tréneren, kevésbé nyírja az ízületeket és a gerincet.
Vagy úszhatsz is, legalább amíg valamennyit le tudsz adni.
Akár váltogathatod is ezt a két mozgástípust.
Vagy az is jó hogyha pl reggel elmész sétálni, akár minden nap is csak egy fél órára, futni meg heti 3szor delutanonkent
Alaphiba, túl nagy fába vágod a fejszéd anélkül, hogy tudnád, mire képes a tested jelenleg.
Ilyen túlsúllyal, ha korábban sz*rul ettél és nem sportoltál, a legkisebb változásokkal is jelentős eredményt érhetsz el kezdetben.
A cukrot és finomított CH-kat valóban itasd ki (helyette mehetnek teljes kiőrlésű gabonák, kókuszliszt, lenmagliszt stb., meg természetes/mesterséges édesítők), zsír az mehet mértékkel (tojás pl ajánlott). Sok zöldség, tejtermék, hús..
Kezdetben mindenképpen gyakran fogsz enni, mert nem könnyű az átállás az egészségesebb ételekre. Aztán ahogy telnek a hetek, elkezdesz sportolni, látod az eredményt, változik majd a kajához való viszonyod is. Egy a lényeg, hogy ne sanyargasd magad. Vannak, amikor az ember nem kíván annyi kaját, akkor nem kell erőltetni. Egy intenzív edzés másnapján viszont lehet, hogy farkaséhes leszel, ilyenkor nyugodtan emelheted a kalóriabeviteled (ésszel, és csakis jó minőségű tápanyagokkal).
A futást kezdetben hanyagold, főleg ha nincs 20-40e Ft-ot egy jó futócipőre. Ezt az 1-1 perces dolgot amúgy is hamar megunnád 50 perc alatt, ha nem HIT-ben nyomod. Inkább biciklizz, ússz, ha nagyon gyenge vagy, akkor még az 50 perc intenzív sétát is meg fogod érezni kezdetben.
Aztán 1-2 hét múlva jöhet a súlyzós edzés is, bár nem tudom, hogy erről milyen ismereteid vannak. Csak úgy bumm belevágni össze-vissza... annak nem sok értelme van.
Amúgy van egy Bunny nevű ex-testépítő, akit különösebben nem bírok, de írt ey Sárga Kapszula c. könyvet. Ha eddig egyáltalán nem foglalkoztál az egészséges táplálkozással/mozgással/fogyással/izomtömeg-növeléssel, akkor ajánlom, hogy olvasd el. Elég rövid, nem kell hozzá diploma és hasznos lesz neked.
Eredeti kérdésedre a választ nem tudom, de hidd el hogy 1) az izzadás önmagában nem fogyaszt 2) Lényegtelen hogy mennyit égetsz.
Az a lényeg, hogy energiadeficitet hozz létre, akkor garantált a súlycsökkenés. Ha jól csinálod, akkor a zsírtömeg fog csökkenni.
A tempós séta jó, de egyhuzamban sokáig csináld 40-60 perc. Eközben a pulzusodnak 130-150 kőzt kell lennie (ez fontos)
Igy kezdtem el én is. 1perc futas /seta.
Súlyom miatt nagyon fájdalmas volt az első 2 hónap.... boka és térd...
Aztán kicsit visszább vettem a heti 5-ből.... és bicóra váltottam, es heti 2x futok.... de már -20 kg-al.
Ne futással kezdj, mert tényleg nagyon fájdalmas pláne akkor, ha eddig semmit nem futottál....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!