Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan lehet a falási rohamoka...

Hogyan lehet a falási rohamokat kezelni?

Figyelt kérdés
Nem olyat, ami azért tör rám, mert egész nap éheztem...rengeteget eszek mert szoptatok...este mégis rám tör 19.00 felé, hogy mindent befalnék, ami a hűtőben utamba kerül, sajtot kolbászt magába, édesre sósat, sósra édeset, szóval bármit ami otthon van, és inkább már nem is merek boltba menni...szerintem ez stressz kezelés nálam, mivel két pici gyerek mellett rengeteg bennem a feszültség amit nem tudok kiadni...de hogyan tudnék erről leszokni, önkontrollt tartani?
2016. nov. 17. 18:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Rendszer kell. Mondjuk meghatározod magadnak, hogy három óránként eszel és ehhez tartod magad. Az sem mindegy, mit eszel. Ehhez itt találsz egy kis okosítást:

[link]

Némi mozgást is próbálj beiktatni. Remek feszültségoldó.

Nem tudom mi a helyzet családilag nálad,de esetleg a párod is (ha van) segíthetne többet a gyerekeknél,hogy jusson neked is egy kis idő.

2016. nov. 17. 19:09
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Mennyire kicsik? Mert ez lehet hormonális utóhatás is. Vérképed milyen? Lehet valamilyen hiány okozza, ami miatt bezabálsz mindent, ilyenkor nem is szokott rosszul lenni az ember még a hülye kombinációktól sem.

Stressz levezetésére ott a mozgás, pl. futás vagy inkább rohanás, mintha kergetnének, gyors biciklizés stb. amivel kitombolhatod magad. De vannak például szivacs kalapácsok is, amivel "szétverheted" a kanapét vagy a fotelt.

2016. nov. 17. 19:21
 3/12 anonim ***** válasza:

Mivel szoptatsz, eleve több kalóriára és vitaminra van szükséged. Egészítsd ki az ételeidet sok zöldséggel, gyümölccsel, ha édesre vágysz, egyél aszalt gyümölcsöket, vagy igyál meg egy bögre mézes gyógyteát. Ha emellett elég fehérjét és zsírt is fogyasztasz, és rendszeresen, 3-4 óránként eszel, remélhetőleg elmarad a falásroham.

Érdemes azt is kifigyelni, mit ettél a falásroham előtt. Ha valamilyen gyors szénhidrátban gazdag ételt, akkor a vércukroddal lehet a gond.

Stressz ellen egyébként nagyon jó a citromfűtea.

Amúgy nekem is két kisgyerekem van, átérzem a helyzetedet :)

2016. nov. 17. 20:27
 4/12 A kérdező kommentje:
tornazni szoktam...reggelire altalaban csak egy kis szelet kenyeret eszek teheskaveval, aztan 10 oraira gyumolcsot koles golyot vagy a gyerek maradek kiflijet. ebed ma pl lencsefozi volt kenyer nelkul, de elotte bevertem egy csokis csigat (ez azert nem jellemzo h ebed elott nassolok). aztan delutan ittam tejeskavet meg egy kis nogradi ropit ettem, meg egy kiflicsucskot. vacsira egy kiflit szendvicsnek..es ezutan jott ram: 4-5 falat sajt 4-5 falat kolbasz, a gyerek egyik dormi macija meg meg egy kifli csucsok (lol) es simam zabaltam volna tovabb csak szerencsere pont betoppant a ferjem aki elott nyilvan sunnyogok...egyebkent tornazomitthon de az keves stressz ellen.
2016. nov. 17. 20:50
 5/12 anonim ***** válasza:
78%

2 gyerekes anya vagyok, es testnevelesi szakon vegeztem, szoval vegyuk vegig:

1. "tornazni szoktam..." ok hát ez nem ér feltétlenül tul sokat, vagy edzeni kell rendesen, vagy semmit

2. "reggelire altalaban csak egy kis szelet kenyeret eszek teheskaveval" Nos ez a nagy 0-val egyenlo. A kenyer (es vonatkoztassunk el attol, hogy tk, bio, paleo, fitt stb.) sz.r kaja. Egyreszt nem telit el, masreszt azonnal felszivodik, nem hasznosul, zsirba raktarozodik, es vegeredmenyben meg ehesebb leszel (ha az agyad nem is, a tested biztosan)

3. "aztan 10 oraira gyumolcsot koles golyot vagy a gyerek maradek kiflijet" Hat ez megint ugy rossz ahogy van. A gyumolcs minden mendemonda ellenere hizlal, 1-2 halványabb alma belefer, de alapvetoen cukros víz. A kolesgolyo jo nasi, de nem kaja, nem taplal. A gyerekek maradek kifilje annyit er mint a reggeli kenyer.

4."ebed ma pl lencsefozi volt kenyer nelkul, de elotte bevertem egy csokis csigat (ez azert nem jellemzo h ebed elott nassolok)" A lencse jo ch forras, kerdes, hogy rántottad/habartad e, illetve feherje nelkul megintcsak rem hianyos az egesz. A csokiscsiga ugyugy azonnal felszivodik, nem taplal, nem laktat. Lehet neha bunozni (en, amig nem fogytam vissza havonta 1x tettem, most, hogy visszafogytam hetente 1x), de ezekrol le kene mondani egy idore

5."aztan delutan ittam tejeskavet meg egy kis nogradi ropit ettem, meg egy kiflicsucskot" A kv kiszubolhetetlen nehany felnott eleteben, tehat kedves egeszsegedre, a tobbi hulladek

6. "vacsira egy kiflit szendvicsnek..es ezutan jott ram: 4-5 falat sajt 4-5 falat kolbasz, a gyerek egyik dormi macija meg meg egy kifli csucsok (lol) es simam zabaltam volna tovabb csak szerencsere pont betoppant a ferjem aki elott nyilvan sunnyogok" vicces, de pont az kolbaszban es a sajtban volt a legtobb tapanyag az egesz napi etkezesedben, ettol fuggetlenul nem jok

Gyakorlatilag semmi feherjet nem eszel, semmi jó ch-t, semmi rostot. Nem csoda, hogy egesz nap falatozol. Tapanyagszegeny es egeszsegtelen az etrended, es ez ra tud ulni az ember kozerzetere/hangulatara is. A zabalasi rohamok ellen valoban az segit, hogy jol elosztod a kajat (a jó kaját) es egyenletesen fogyasztod el a nap folyaman. A stresszkezeles elsosorban fejben kene, hogy eldoljon, masreszt kimozdulsz a lakasbol?

2016. nov. 17. 22:14
 6/12 anonim ***** válasza:

3-as vagyok, sejtettem, hogy a gyors szénhidrátok vannak a háttérben, de hogy ennyire... gyakorlatilag egész nap mást sem ettél, a lencsefőzelék és az esti sajt, kolbász kivételével. Szerintem nyilvánvaló, hogy hiányzik a szervezetednek a fehérje és a hasznos zsír (nem a finomított olajok a péksütikből), és ha máskor is hasonlókat eszel, vitaminokból is lehet hiányod.

Igaza van az utolsónak, a kenyérféléket (mindent, amiben liszt van), cukrot csökkentsd minimumra, és egyél helyettük több fehérjét, zöldségfélékkel. A levesek is nagyon jók, persze tészta nélkül. Szénhidrátból inkább a lassabban felszívódókat válaszd. Szerintem egy kis gyümölcs is beleférhet (én mindig is ettem, még banánt is, és mégis le tudtam fogyni), ezt neked kell érezned. Ha utánuk nagyon megéhezel, fogyaszd őket egy órával a főétkezések előtt. Nem jó dolog a ch-hullámvasút, az ember nem tud leállni, csak enne állandóan, a kilók meg jönnek fel.

2016. nov. 17. 23:05
 7/12 anonim ***** válasza:

Utolsóval maximálisan egyet kell érteni!

Jómagam éppen nem szoptatok már, de volt már rá példa, n vagyok büszke, hogy így ettem ahogy Te. Hát mikor leírtad a napod, mintha magamat láttam volna.

Ekkor nekem is jelentkeztek a falási rohamok, ha így ettem.

Reggelire lehet, hogy nehéz enni... ezt megértem, de ez a rengeteg kifli alig valami..Lencse üresen... bevérezne a gyomrom.

Aztán este persze hogy kolbász stb. ez normális.

Szerintem ha nem akarsz reggelizni, akkor legalább egyél bőségesen ebédre, az is csökkentené az esti falási rohamokat.

2016. nov. 17. 23:10
 8/12 anonim ***** válasza:

De a férjed előtt miért sunnyogsz? Ezt megkérdezhetem? Mert nekem ez sincs rendben, rám soha nem nézett rosszallóan a párom, ha ettem vacsorát, de gyanítom a tied sem eszik embert!

Ezt sürgősen abba kell hagyni, mert minőségi éhezést folytatsz, szebb nem leszel ettől a koplalástól, de betegebb igen :(

Amúgy a lencse pont kiváló fehérje forrás, több van benne, mint azonos mennyiségű marhahúsban.

Ebédre meg egyél husikát :) pici krumplival rizzsel meg sok zöldséggel. A levesek is hasznosak, meg eltelítenek. Nem a normál ételtől hízol majd el, hanem a Dörmi mackóktól

2016. nov. 17. 23:17
 9/12 A kérdező kommentje:

a tornam minden masnap gyakorlatsor 20-30 perc, hetrol hetre novelve a mennyiseget. egyebkent felreertettek, nem dietazni szeretnek, mert a szopitol igy is fogyok, az elozo terhessegem utan is 1 ev alatt lemenet 12 kg. csak szeretnem ha este nem esnek neki a hutonek meg a gyerek csokijanak. azert eszem sok kiflit mert kenyeres vagyok nagyon. ebedre valtozatosan etkezunk, van kert, tegnap elott pl elfeleztunk uzsonnara egy sult tokot a lanyommal, az ebed altalaban hus vagy hal es zoldsegkoret...a reggeli vacsi melle mindig teszem magamnak zoldseget, igaz csak kiseronek. arra hogy vacsira is fozzek hust zoldseggel, egyszeruen nincs lelki erom. mit javasioltok miket egyek reggelire vacsira? a teljes kiorlesu dolgokat nem szeretem, akkor inkabn nem eszem kenyeret. a csokentett ch tartalmura meg nincs penzem napi szinten.

kiszoktam mkozdulni igen, napi 2*2 ora levego a gyerekekkel (dehat dackorszakossal ez is sokszor stresszforras..) plusz delbe ha alsznak megyek a kertbe a vetemenyesbe bar mostanaban aludni se akarnak igy ez elmarad es marad a stressz.... a ferjem nrm erdekli mennyit eszem de attol en még tok cikinek talalom :) pedig nem vagyok kover, nem is csoda hiszen azert ha oszeadjatok kaloriaba nem sok amit eszem ahhoz kepest hogy mellette sokat setalok mozgok raadasul 4-5 ora az ossz napi alvasom...de en is erzem hogy mashogy kellene etkeznem csak nem tudom miket egyek

2016. nov. 18. 01:41
 10/12 A kérdező kommentje:
szopi vitamint is szedek amugy vitamin hiany remelem nincs jelen mindig is jo volt a verkepem. ujra vegigolvastam a valaszokat, nem fogyozni szeretnék hanem nyugodtabb lenni :) mit javasoltok mi legyen a reggeli ha nincs idom fozni se reggel sem estere? az ebedet megfozom minden nap ennek is orulok...egyebkent tegnapbelott rantott hus volt rizzsel (vonatkoztassunk el attol hogy rantott, de legalabb hus) elotte sult csirke zoldsegagyon (cekla repa krumpli), azelott hal rizzsel, elotte lecso virslivel tarhonyaval tojassal, elotte zoldborso fozelek fasirttal, elotte meg kinai zoldsegragus csirke rizzsel szoval az ebedeim valtozatosak, es tobbnyire hus is kerul a tanyerra, a tesztaetelek eleg ritkak ebedre nalunk
2016. nov. 18. 01:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!