A bulimia vagy az anorexia a súlyosabb betegség? Melyiket nehezebb kezelni es gyógyítani?
"Egyébként raszokni egyikre sem lehet, ezek pszichés betegségek."
DE, rá lehet szokni, ha valaki addig szuggerálja magába, hogy kövér, és MINDEN ÁRON le akar fogyni, akkor ki tudja alakítani magában ezeket a betegségeket.
Attól függ hogy mennyire súlyos hogy az egyénnek milyen a pszichikai állapota.
Én 1 évig voltam anorexiás, 10 hónap elteltével lett veszélyes az állapotom.
Nagyon durva hónapok voltak azok. A változás és a betegség is.
Mindkettő súlyos, akár halálos is lehet. A bulémiánál még az is rettenet, hogy a SOK rendszeres hánytatástól a gyomorsav (aminek a gyomorban helye van, de máshol nincs)
szétmarja gyógyíthatatlanul a nyelőcsövüket!! Van olyan is, hogy egyik a másikba csap át.
Mindkettőbe ugyanúgy belehalhatsz, szerintem nem lehet rangsorolni őket...
Az anorexia talán látványosabb (bár ha "ügyes" az illető, akkor vesztére később bukhat le, mint egy hangosan hányó, bűzös szájú bulimiás), de ha folyton hánysz, tönkremegy a nyelőcsöved, kihullanak a fogaid, stb., ha eldurvul, ugyanolyan fájdalmas halálod lesz, mint ha elsorvadnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!