Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Elkezdtem mozogni, de nem birom?

Elkezdtem mozogni, de nem birom?

Figyelt kérdés
Hali! Szóval szeretnék változtatni magamon, nem vagyok túlsúlyos (158/56), de vékony sem. Az étrendem alakulgat, próbálok minnél tisztábban enni. Viszont a mozgással van gondom. Eddig sosem mozogtam semmit, szóval eléggé gyenge a fizikumom. Kinéztem egy elvileg kezdőknek ajánlott feladatsort, kb 20perces, de nem birom már az elején kifulladok teljesen. Persze oké, hogy az ember elfárad a sport közben, de én konkrétan annyira, hogy nem kapok levegőt. Mit tudtok ajánlani, milyen mozgásformával kezdjem?

2016. jan. 18. 21:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Talán kezdetnek legjobb lenne a biciklizés, egy kis kocogás pihenőkkel. (Néhány körben pl. 2 perc futás- 1 perc pihenő - 2 perc futás - 1 perc pihenő stb.) ne add fel! Sok sikert! :)
2016. jan. 18. 21:12
 2/9 anonim ***** válasza:
Az magadtól nem jutott eszedbe, hogy akkor csökkented az intenzitást, időt?
2016. jan. 18. 21:16
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Fel ne add! Én pontosan így voltam vele tavaly tavasszal. 20 perces kis aerobic , de 8 perc után kész voltam. Viccen kívül, ekkor elkezdtem a Norbi duciknak szánt tornáját, amíg az ember hozzászokik a mozgáshoz, addig szerintem megfelel. Persze ez csak az első néhány alkalommal volt így, aztán egyre könnyebben ment, mígnem a 20 perces intenzív torna már olyan kevésnek tűnt, mintha csak egy laza bemelegítés lenne. Másfél hónap alatt eljutottam oda, hogy heti 4-5 alkalommal 1 órányi tornára szükségem van.
2016. jan. 18. 21:21
 4/9 anonim ***** válasza:
Számolj le. :D
2016. jan. 18. 21:31
 5/9 anonim válasza:
58%
Erőnléti kell neked, én az ugrókötelet ajánlom.
2016. jan. 18. 21:39
 6/9 tothp ***** válasza:
100%

Miért kell rögtön az edzőteremben sanyargatnod magad?

Kezdd olyan mozgással, ami kevésbé monoton. Biciklizés, gyaloglás, futás. Ha eddig semmit se csináltál, a semmi+5 perc mozgás már haladás. És ezt fokozatosan növeld. mondjuk hetente 5 perccel.

2016. jan. 18. 22:28
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Semmi gond, akkor csinálsz keveset. Nekem simán megy 4 perc lábgyakorlat után nehezen és fájdalmasan menni 3 napig :D Mi lenne, ha végigcsinálnám a 20 percet? :D

Aerob mozgást persze simán végezhetsz többet, én pl. régebben túráztam, az simán megy 8-10 órán át, nem is készül ki az ember és izomlázat sem okoz, kalóriát viszont pár nagyságrenddel többet éget, mint a 4 perc torna. Persze a két mozgással más célt érek el :)

2016. jan. 18. 23:08
 8/9 anonim ***** válasza:
1 évig nem mozogtam, 114 kg voltam, mikor újra kezdtem. 3 percet bírtam a Norbi duci tornából.. De egy hét múlva már 15 percet, egy hónap múlva 1 órát tornáztam, rendes aerobikra:)
2016. jan. 19. 19:10
 9/9 anonim ***** válasza:
Na, pont erről beszélek, amit #8 csinált, nem értem hogy ez magadtól nem jut az eszedbe és külön kérdést kell kiírni róla.
2016. jan. 19. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!