Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Lehetek boldog így is?

Lehetek boldog így is?

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy duci vagyok. Betegséggel kezdődött az inzulinommal pedig semmivel sem ettem többet mint eddig. Ekkor kb. 5-6 éves lehettem. Most vagyok 15. Amikor elértem a 103 kg ez 2014. júniusában volt már azt mondtam hogy elég. Decemberben már 85-86 kilós voltam azaz 17-et fogytam mostanáig. Középfokú depresszióm lett mert általános 4. óta folyton értek engem a bántások egészen 8-ig. De olyan emberektől akik 2-szer akkorák voltak nálam és fiúk. :/ Meg még 1 lány aki görbelábú és a másik pedig tele volt pattanással. Most lettem 9.-es szeptemberben és most elvileg boldog vagyok a sulimban. Mindenki kedves velem nem csúfolnak, sőt az arcomra mindig mondják milyen gyönyörű még otthon is...De így sincs önbizalmam. A lényeg hogy szeretném tudni hogy a depi, pánikbetegség mellett lehetnék boldog, vagy hogyan fogadhatom el így (nem biztos hogy örökre, de hosszú távon amíg nem leszek 70-75 kg a 170 centimhez.) Képet nem szeretnék még küldeni ezért ne haragudjatok.

15/L

2015. jan. 2. 21:01
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:

18 éves válaszoló, oktass ki kérlek, miben tévedek. Ó nagy bölcs tinédzser, várom válaszod miért vagyok elborult. S mit tudsz Te, Barátom?

Kérlek, mutasd meg az élet értelmét, kérlek mondd miben tévedtem, és én elfogadom amennyiben.. jogos.

Kérdező, ha nem eszel 100%-osan egészségesen, de még 70%-osan sem, akkor gyulladásos betegségeid lesznek és hormonzavarod.

Sorry :((

A megfontoltság keveset ér. Ha én megfontolom, hogy eszem egy kis teljes kiőrlésű glutént, akkor megfontoltan fogom károsítani a testemet. Ami persze az én dolgom, de akkor megfontoltan leszek beteg? És az jobb mint a megfontolatlan?

800 kalóriát azért eszel egy nap, mert már 15 évesen úgy kivan a metabolizmusod, hogy koplalnod kell a fogyáshoz. Ezt én betegségnek nevezem, amikor valakinek segítenem kell.

Mások azért esznek 2000-3000 kalóriát, mert egyelőre még egészségesebb a metabolizmusuk, a hormonrendszerük és egyébként fejlődésben vannak, sportolnak és elhasználnak ennyit. Később majd jó betegek lesznek, és úgy a felük persze elkezd hízni, idő kérdése.

"Ha olajba csinálja anyum az ételt az is minimálisban és oliva olajjal"

Pedig a zsírok jó tápanyagok lennének, ugyebár.

"Cukor helyett édesítő" - szeded is a gyógyszereket, leírásod alapján. Nyilván oka is van a betegségeidnek. Nem tudom milyen édesítőt használsz, de ha hozzám fordul valaki gyógyulni vágyás miatt, én lebeszélem ezekről a szerekről.

"teljesen meg vagyok elégedve a mostani életvitelemmel"

Ezt nagyon fontosnak gondolom, az életünk során általában megelégedettséget keresünk. Nos, én elég jól vagyok így egészségileg meg amúgy.. baromira elégedetlen vagyok, így boldogtalan is. Szeretnék én is megelégedni, csak nem nagyon tudok sajnos :)

"mint az előtt. És ha nem ennék egészségesen mint ahogyan azt az egyik kommentelő állította akkor semmit sem fogytam volna."

Én állítottam. 51% elvileg. Fogyni nem csak egészségesen lehet, most már olyan keveset eszel, hogy nem nagyon van más választásod mint a fogyás. Akkor lennél egészséges, ha te is 2000-3000 kcal-t ennél, és beállna az ideális testtömeged (egészséges, alacsony testzsírod).

Akkor lennél egészséges, ha zsíradaptált lenne a metabolizmusod.

[link]

"Ehelyett fél év alatt 17 kiló az azért nem semmi. "

Tényleg nem semmi! Csak mellette.. jó lenne, ha jól is lennél, nem kellene koplalnod.. de te tudod mi a jó neked, mit gondolsz jónak.

"És az öngyilkosságról pedig annyit hogy ilyenkor a teljes mélypontra esek és valahogyan ez lenne az egyetlen jó út ilyenkor számomra."

Nekem is ez lenne a legjobb út. Senki nem vitathatja ezt az állítást, egyszerűen a mai világban.. sajnos idáig fajultak a dolgok.

De te elégedett vagy valamivel, írtad az életviteledre. Te ne legyél öngyilkos :)

2015. jan. 6. 21:10
 32/60 A kérdező kommentje:
Akkor kedves kommentelő ha neked sehogy sem jó ahogyan eszek akkor írj fel te nekem ételeket. Mert azért megemlíteném hogy nem ilyen senkik írták fel nekem egy köteggel. Másrészt pedig az a 800 kcal nekem ha hiszed ha nem elegendő. Nem éhezem! És nem is koplalok. Valamint nem is ehetnék 2000-3000 kcalt mert akkor tényleg hízok. A papíromon 1200 kcal van és igaz ezt még lejjebb csökkentettem mert egyszerűen nem tudok már ennyit enni mert már ráálltam erre az életmódra. Sportolok is ha nem is mindennap 3-4-szer igen! Szóval azt még elárulhatnád hogy egy gimis 9.-es lány mit vigyen magával az ebédlő nélküli suliba?? Mindenki fehér kenyeret, tábla csokit, kifliket visz 3-4 db-t én meg egy darab barna kenyeret. Na? Szerintem ezzel semmi gond sincs hisze ezt nem én állítottam. Hanem az orvosok a kórházban! Ott adták nekem a salátákat, húsokat és képzeld barna kenyeret-zsömlét is. ;)
2015. jan. 6. 21:24
 33/60 A kérdező kommentje:
És az édesítő szert pirulákban vagy folyadékban használjuk. Miért akkor sima cukrot használjak a kajákhoz és sima olajat? Azért van különbség. :))
2015. jan. 6. 21:26
 34/60 A kérdező kommentje:
És kérlek ne szídd a másikat mert nem biztos hogy más is egyet ért veled. Mert úgy hiszem te se nem dietetikus sem pedig pszichiáter nem vagy!
2015. jan. 6. 21:28
 35/60 anonim ***** válasza:

31

Nem vagyok a barátod, és le írtam miben tévedsz. Hihetetlen hogy nem vagy lépes felfogni hogy a -megakarok halni, mert nem vagyok vallási fanatikus- hozzáállás nem éppen normális.

Egyáltalán mi köze van a kettőnek egymáshoz?

Biztos vagyok benne hogy nincs rendben a fejed, de mégis osztod belőle az "észt".

Egy negatív f@.sz vagy és rohadtúl nincs kedvem veled beszélgetni.

2015. jan. 6. 21:43
 36/60 anonim ***** válasza:

Kérdező - "Akkor kedves kommentelő ha neked sehogy sem jó ahogyan eszek"

Kérlek idézd nekem mi nem jó.. nekem éppenséggel minden jó.

Amúgy paleózzál. Eddig nagyon rossz tanácsokat kaptál orvosoktól meg nem tudom én kiktől, hát egyetemen tanultak hülyeségeket, most kezdjem el leírni miért tanítanak hazugságokat orvosi egyetemeken?

"Másrészt pedig az a 800 kcal nekem ha hiszed ha nem elegendő"

Nekem mindegy, hogy neked mennyi kalória elegendő, ha öngyilkos lennél akkor írhatnád, hogy neked 0 kalória is elegendő. Csak éppen a 800 kilikalória a metabolikus zavarodról árulkodik, egészséges ember normális tápanyagbevitellel (és kalória bevitellel) is fogy. Szerintem speciel az egészséget kell helyrehozni, utána már nem kell koplalni és lehet fogyni. De ez csak az én véleményem, én olyan emberekkel foglalkozom, akik hasonlóan gondolkoznak, és egészségesek szeretnének lenni, így persze le is fogynak.

De bárhogy, bármit lehet csinálni, én ritkán töröm el emberek karját azért, mert valamit csinálnak.. máshogy mint ahogyan én elképzelem. Én tipikusan olyan vagyok, hogy felőlem bárki bármit csinálhat, nyilván nem egy hozzám hasonló 'félholt' fog beleszólni mások életébe. Kivéve, ha kérik.

"Nem éhezem! És nem is koplalok"

A 800 kcal-os kalória bevitelt akárhogy nevezheted felőlem, az éhezés helyett használhatod az angol megfelelőjét a szónak.. mindegy az elnevezés. Egyszerűen minimális kalóriát eszel, nem értem ezt miért nem akarod nevén nevezni: mennyiségi éhezés.

"Valamint nem is ehetnék 2000-3000 kcalt mert akkor tényleg hízok."

Megeshet. De te ezt most a beteg szervezeted alapján mondod, tedd hozzá, hogy sérült metabolizmussal, esetleg pajzsmirigy zavarokkal.. vagy bármilyen is a mostani állapotod, 2000-3000 kcal-os étrenden híznál.

De ne abból indulj ki, hogy a mostani gabonás, zsírszegény étrended milyen hatással van rád, mert ez teljesen rossz hatás, ez a nyugati étrend amit követsz.

"A papíromon 1200 kcal van"

A világ nem papírok szerint működik, a papírodat egy fogyatékos is írhatta. És akkor már igaz is lesz? Nem.

"igaz ezt még lejjebb csökkentettem mert egyszerűen nem tudok már ennyit enni mert már ráálltam erre az életmódra."

Nos, ahogy gondolod.

"egy gimis 9.-es lány mit vigyen magával az ebédlő nélküli suliba?"

Húst, zöldségeket..

"Mindenki fehér kenyeret, tábla csokit, kifliket visz 3-4 db-t én meg egy darab barna kenyeret. Na? "

Akkor mindenki beteg lesz, te már most is az vagy, nem hinném, hogy a társaid egészségi állapota kielégítő lenne, és végképp nem hinném, hogy a következő 15 évet is egészségesen töltené a többségük.

"Szerintem ezzel semmi gond sincs.."

Vallásod, véleményed lehet.

Tények alapján viszont a gyerekek ócska étkezési szokásaival, a gabonafogyasztással bőven vannak gondok.

"Hanem az orvosok a kórházban!"

Rossz volt a képzésük, nem értenek hozzá. A képzésük nem az egészségről szól, hanem pénzről. Hamisított, manipulált eredmények kerültek be az orvosi képzésekbe, gyógyszerlobbi manipulálja az orvosi egyetemeket, a végeredmény az, hogy valakik meggazdagodnak, te meg beteg vagy. Innentől fogva majdnem teljesen mindegy mit mond neked az orvos, dietetikus, akár a diabetológus. Csak egy vélemény, amit a szüleidnek meg kellene hallgatniuk, utána még 5 másik orvosi véleményt is ki kellene kérniük, utána kellene járniuk, és rá kellene jönniük, hogy valószínűleg baromságokat mondott az 1. orvos.

De nem tesznek így, mert a világ egy sz.ar hely, a legtöbb embernek a munkája és a gondjai mellett nincs ideje és energiája több orvossal konzultálni, tanulni, így átverik őket. Így betegek lesznek és gyógyszert szednek. Így csökken az életminőségük, de éltetik a gyógyszeripart.

Röviden, ennyiről van szó.

"Ott adták nekem a salátákat, húsokat és képzeld barna kenyeret-zsömlét is. ;)"

Igen, mint írtam lövésük sincs a táplálkozásról. Kacsintgathatsz, dilettánsok cigarettát is adhattak volna. Akkor az jó lesz? Gluténról hallottak már vajon az orvosaid? Lektinekről? Túlzott szénhidrátfogyasztás következményeiről?

Bocs, az antidepresszánst is orvos adta neked... kacsintgass még kiscica, nem attól híztál? Nem attól lettél betegebb? Az orvostól és a gyógyszertől (a gyógyszeripar lobbiját említettem feljebb)

"És az édesítő szert pirulákban vagy folyadékban használjuk. Miért akkor sima cukrot használjak a kajákhoz és sima olajat? Azért van különbség. :))"

Jó minőségű zsírokat használj, és nem kell sem cukrot sem édesítőt használnod. Bár van néhány tűrhető édesítő, igazából nem számít te mit használsz, lehet éppen xilitet vagy steviát.. ezekkel tényleg nincs túl sok gond.

"És kérlek ne szídd a másikat mert nem biztos hogy más is egyet ért veled."

Kérlek idézd, hol szidtam azt, aki nem ért egyet velem?

"Mert úgy hiszem te se nem dietetikus sem pedig pszichiáter nem vagy!"

Akadnak jó megérzéseid. Hogy találtad ki, hogy senkit nem szoktatok rá gyógyszerekre, aki bizalommal fordul hozzám azt nem teszem tönkre egészségileg, nem teszem gyógyszer (drog) függővé ? Nem szolgálom a pszichiátria-halálipart, miből látszik? :)

És dietetikus sem vagyok? Honnan látszik, hogy engem nem a Coca cóla és a többi undorító élelmiszer multivállalat pénzel? Mert a dietetikusok képzését ezek pénzelik, azok a cégek szólnak bele az oktatásokba, akiket baromira nem érdekelsz. Csak és kizárólag pénzt akarnak, az ő bérenceik (most a dietetikusok) vajon mit tesznek érted? Arra képezték, hogy ne tudjon segíteni neked, de elhidd, hogy segíteni fog.

Vagy a pszichiátered, akit szintén egy pénzéhes ipar manipulált, képeztetett ki, az jót tett a gyógyszereivel? SEGÍTETTEK RAJTAD, MI?

2015. jan. 6. 21:49
 37/60 A kérdező kommentje:
Rossz volt a képzésük? Meg áll az eszem....XD Engem 2 hétig folyamatosan vizsgáltak mindennel nem egy ilyen vidéki kis házikóban. Budapesten voltak 2 kórházban is és nem hinném hogy a földről szedték fel a képzetségüket de te szerinted minden rossz amit mások mondanak. És a vallás. Hogyan jön ide a vallás? Ezt meg végképp nem értem. Húst meg villás kajákat hogy vihetnék amikor mint írtam a teremben padokon eszünk ahol később írok és tanulok....-.- A gógyszert meg amit kaptam azt egy fél évvel ezelőtt adták fel és pont akkor kezdtem fogyózni és fogyni is. Szóval ennek semmi köze ehhez. Valamint a pszichiáternek még fizetnem sem kell. Tök ingyen megyek hozzá. Bár azt állítottad hogy tényleg nem vagy dietetikus meg pszichiáter. Akkor honnan szeded ezeket a hülyeségeket? Dolgoztál ott vagy mi a szar? Tudod inkább hiszek az ottani képzett ORVOSOKNAK mint egy itteni "valakinek". Elnézést ha ezzel megbántottalak de nem tudtam már máshogyan. Ha hiszed ha nem ez a módszer amit nekem írtak az HASZNÁL! És nem egy internetes portálról fogom kikeresni a helyes táplálkozást mert ahogyan tudnak minden féle csodapirulákat hirdetni úgy tudnak hazudni is mint a vízfolyás. ;)
2015. jan. 6. 22:01
 38/60 anonim ***** válasza:

"Rossz volt a képzésük? Meg áll az eszem."

Nem áll meg az eszed.

" Budapesten voltak 2 kórházban is és nem hinném hogy a földről szedték fel a képzetségüket "

Miből gondolod, hogy a budapesti orvosok jobbak mint máshol praktizáló társaid? Én nem tudom, csak kíváncsi vagyok az előítéleted alapjaira.

Nem földről kell képzettséget felszedni, hanem az egyetemi képzésnek kell alávetniük magukat. És mint írtam, az oktatás számos tekintetben nem megfelelő.

"de te szerinted minden rossz amit mások mondanak"

Ez hazugság. Szerintem mások is mondanak jó dolgokat. Emlékszel még a 'Mi közöd tőle' nicknevű válaszolódra? Hogy megcáfoljalak, például ő jót írt. Jó, tényleg nem mondta hanem írta, oké.

"És a vallás. Hogyan jön ide a vallás?"

Úgy, hogy hiszel valamiben. Mit nem értesz ezen? Bármit hihetsz, az vallás, abba nem szólok bele. Felőlem hiheti valaki azt, hogy az orvosoknak mindig mindenben igazuk van, az vallás, nem fogok beleszólni. Ha komolyan állunk a kérdéshez, nem vallási alapon, akkor már vitatom persze.

"Húst meg villás kajákat hogy vihetnék amikor mint írtam a teremben padokon eszünk ahol később írok és tanulok"

Bárhogy viheted, 15 éves vagy, használd a fantáziádat. Én mondjam meg, hogyan vigyél ennivalót? Kenyeret hogy viszel? Szüleid nem tudnak segíteni, idősebbek nálad ők is, hátha ismerik az ételhordó dobozt.

"A gógyszert meg amit kaptam azt egy fél évvel ezelőtt adták fel és pont akkor kezdtem fogyózni és fogyni is."

Eddig nem azt írtad, hogy antidepresszánstól híztál?

Amennyiben hülyeségeket írtam, lehet másik hasonló kérdéssel kevertem a tiédet. Ez valóban megeshet, ezért most elnézést is kérek, nem szándékos :)

"Valamint a pszichiáternek még fizetnem sem kell. Tök ingyen megyek hozzá"

Ez nem igaz. Senki sem dolgozik ingyen. Nagyon kevés kivétellel.. a pszichiátered KOMOLYAN ingyen foglalkozik veled? Miért? Nem kap fizetést állam bácsitól? Ami pénzt tőlünk vesznek el amúgy, szüleidtől stb. és arra költik, hogy pszichiáter mérgeket írjon fel embereknek, aztán a mérgek árát is támogatják, a pénz meg nem éhező magyar gyerekekhez megy (akiknek nincsen internetük otthon mint neked, mondjuk otthonuk sincs) hanem nagy cégek tulajdonosainak, gyógyszergyártóknak. Amúgy nem igazán mintaemberek, de nem szeretnék most ítélkezni mások fölött.. szóval mindegy, arra megy ki az egész, hogy semmit sem kapsz ingyen, és a gyógyszervásárlással is .. pénzt fizetsz.. a pszichiáteredet is fizeti valaki.. pedig sok kárt okoznak a pszichiáterek és a gyógyszerek is.

"Bár azt állítottad hogy tényleg nem vagy dietetikus meg pszichiáter"

Igen, és azt is, hogy ennek megfelelően nem ártok annyi embernek, mint ők. Azt nem állítottam, hogy nem tanultam azokat a dolgokat amiket ők is tanulnak (egyébként a táplálkozástudomány és a dietetika áll konkrétan, oktatás miatt közel hozzám). Amikor róluk beszélek, nem azért teszem mert nem tudom mit beszélek vagy írok :)

"Akkor honnan szeded ezeket a hülyeségeket"

Ha lehülyeségezel valamit, előbb bizonyítsd, hogy hülyeség. Én nem gondolom, hogy 15 évesen ne tudnál vitatkozni. Nyugodtan. De akkor mondd mit találsz hülyeségnek, és miért.

"Dolgoztál ott vagy mi a szar?"

Nem. Miért kellene együtt dolgoznom dietetikusokkal vagy pszichiáterekkel ahhoz, hogy ismerjem őket? Láttam őket munka közben, foglalkoztam az általuk tönkretett emberekkel.

"Tudod inkább hiszek az ottani képzett ORVOSOKNAK"

Na látod, ez a vallás. Azt írod inkább hiszel orvosoknak (elég kis betűvel írni, úgy is olvasható, semmi nagy jelentősége nincs a szónak, bárki lehet orvos tehát fölösleges ezt kiemelned) mikor éppen felvázoltam, hogy mennyire manipulált a képzésük. Tehát az egész tudományuk, hitük ingoványos és a gyógyszeripart szolgálja ki. Te mégis 'inkább hiszel'. Nos, a vallásodba nem szólhatok bele, értelmetlen lenne azt írnom, hogy hülyeségben hiszel. Higgy amit akarsz, ez kizárólag a te dolgod. Te leszel beteg is a hited miatt, te vállalod a felelősséget is a hitedért. Te leszel boldog/boldogtalan a hited miatt.

"Elnézést ha ezzel megbántottalak"

Mivel bántottál volna meg? Azzal, hogy vallási alapon inkább orvosoknak hiszel mint nekem? Hiszen nem is ismersz engem, nem kell hinned nekem, nem kell hinned bennem (nyilván nem vagyok semmiféle Isten). Mivel bántottál volna meg? Rengeteg embertől kaptam már meg, hogy inkább hisznek (természetesen vallási alapon) orvosoknak. Egészségükre váljék, mindenki hisz valamiben, ez természetes!

"Ha hiszed ha nem ez a módszer amit nekem írtak az HASZNÁL!"

Elhiszem, hogy használ neked, sőt örülök ha használ! Ezek szerint boldog is vagy, nem? Ez volt a kérdésed, nagyon jó!

Bárcsak én is boldog lennék, talán majd.. egyszer :)

"És nem egy internetes portálról fogom kikeresni a helyes táplálkozást mert ahogyan tudnak minden féle csodapirulákat hirdetni úgy tudnak hazudni is mint a vízfolyás. ;)"

Teljesen igazad van. Az a gond, hogy ez az orvosokra, dietetikusokra, gyógyszerészekre is igaz. De egyébként tényleg mély igazság :)

Hát, mindig nézz az információk mögé, akkor utánajárással el lehet dönteni (valamennyire) a valóságtartalmukat, hitelességüket. Elképzelem, ahogyan egy orvos elmagyarázza mi miért van.. na mindegy.

Interneten mindennek utána lehet járni.

Lehet találni komoly vizsgálatokat (amiket elvileg az orvosoknak is tanulniuk kellene) táplálkozásról, egészségről, betegségekről.. és akkor már kevésbé vallásról beszélünk, inkább tudás lesz belőle, idővel. De ehhez az kell, hogy ne fogadd el rögtön amit mások mondanak, hanem értsd meg a témát, nézz utána, keress komoly vizsgálatokat a témában.. én 15 évesen azért még nem gondolkodtam így.

18 évesen kezdtem az egyetemet.. Nekem 20-21 éves koromban jött meg annyira az eszem, hogy rájöjjek mennyi hazugságot tanítanak nálunk is, más egyetemeken is (orvosoknak, dietetikusoknak).

15 évesen elkezdenél kritikusan gondolkodni, megemelném előtted a kalapomat :)

Viszont vigyázz ezzel, mert okosak nem mindig boldogok. Néha áldás a tudatlanság!

2015. jan. 6. 22:30
 39/60 anonim ***** válasza:

36

Részben egyet értek veled, de azért nem kell az orvos-ipart, az ördögnek tekinteni... akárhogy is, most tovább élünk mint mielőtt ez az egész létezett volna, vagy mintha most megszűnne teljesen. Lehetne jobb is, ez tény, de ettől még nem feltétlenül lesz rossz. A pszichiáterekről már más a véleményem, de ez az egész már teljesen off topik...

Ha boldog akarsz lenni akkor meg kell tanulnod mindennek a jó oldalát nézni, mert mindennek van... persze tudom...

18/F

2015. jan. 6. 22:46
 40/60 anonim ***** válasza:

Igazad van 18/f.

De persze kettős mércét használsz valamennyire.

Szóval én az orvoslást ne kritizáljam (egyébként én a negatívumairól írtam, mert azok az említésre valók, most írjak az előnyeiről? minek, azokat mindenki ismeri, de inkább túlértékelik. írhatok erről is, de minek? az nem tanulságos, a hibákról van értelme beszélni, hogy ki lehessen javítani azokat)

Viszont Te neked már lehet más véleményed (gondolom negatív?) a pszichiátriáról. Tehát Te ítélkezhetsz? Nem, a világ nem fekete-fehér, én sem tartom annak, ami kritizálnivaló azt meg kritizálni kell amíg nem lesz tényleg jó.

Egyetértek, hogy a dolgok jó oldalát kellene nézni, őrizd meg így a gondolkodásod!!!

2015. jan. 6. 23:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!