Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Lehetek boldog így is?

Lehetek boldog így is?

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy duci vagyok. Betegséggel kezdődött az inzulinommal pedig semmivel sem ettem többet mint eddig. Ekkor kb. 5-6 éves lehettem. Most vagyok 15. Amikor elértem a 103 kg ez 2014. júniusában volt már azt mondtam hogy elég. Decemberben már 85-86 kilós voltam azaz 17-et fogytam mostanáig. Középfokú depresszióm lett mert általános 4. óta folyton értek engem a bántások egészen 8-ig. De olyan emberektől akik 2-szer akkorák voltak nálam és fiúk. :/ Meg még 1 lány aki görbelábú és a másik pedig tele volt pattanással. Most lettem 9.-es szeptemberben és most elvileg boldog vagyok a sulimban. Mindenki kedves velem nem csúfolnak, sőt az arcomra mindig mondják milyen gyönyörű még otthon is...De így sincs önbizalmam. A lényeg hogy szeretném tudni hogy a depi, pánikbetegség mellett lehetnék boldog, vagy hogyan fogadhatom el így (nem biztos hogy örökre, de hosszú távon amíg nem leszek 70-75 kg a 170 centimhez.) Képet nem szeretnék még küldeni ezért ne haragudjatok.

15/L

2015. jan. 2. 21:01
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
Egyértelműen boldog lehetsz anélkül is, hogy lefogynál. Ha mások kedvesek veled, jól kijössz velük, jól működnek az emberi kapcsolataid, akkor pozitívvá válsz, megnő az önbizalmad és segít leküzdeni a depressziót is.:) Jó úton haladsz afelé,hogy ne gyötörd magad tovább lelkileg és őszintén tudjál örülni az életnek. Nekem is vannak betegségeim, már kicsi korom óta. Én a történeted lelki oldalát is átérzem. 18 éves vagyok és egész életemben bántottak mások. Még ma is. Egészen egyszerűen azért, mert az értékrendem senkiével sem passzol. Nem jópofizom mindenkivel,csak, hogy benyaljam magam,nem negédeskedem, nem vagyok partiarc és eleve kb. semmiért sem rajongok, amiért mások igen. Úgy hiszem, hogy tényleg valami nagy baj lehet velem, ha az emberek jelentős százaléka nem kedvel. Pedig próbálom elhitetni magammal, hogy ez nem igaz, mert segítek mindenkin, akinek épp szüksége van rá, kedves vagyok, türelmes és nem vagyok bunkó. Igaz, vannak hibáim, mert senki sem tökéletes, viszont valamiért nem akarják elfogadni a tökéletlenségeimet és állandóan a szememre hányják ezeket. Pedig szerintem gusztustalan, egyesek miket képesek kimondani és csinálni. Nincs önbizalmam visszaszólni, vitatkozni, ha mégis veszekszem, a másik addig szekál, amíg elsírom magam. Tudom, hogy a sírás nem old meg semmit. Azonban én eddig életem minden kudarcára egy adag sírással válaszoltam. Az ilyen embereket kipécézik, mert a gyengéknek a legkönnyebb ártani. Azonban van egy olyan mondás, hogy az ember nem feltétlenül azért sír, mert gyenge, hanem, mert túl sokáig volt erős. A családom sem könnyít a helyzetemen. Anya is állandóan szekál. Ő is pont olyan értékrenddel renddel bír, mint azok, akik velem gonoszak. Azért elég elkeserítő, hogy nem fogadja el a saját lányát, olyannak, amilyen. Csinált már olyan dolgokat is, amit sose bocsátok meg neki és néha undorodom is tőle. A saját anyámtól! Pedig szeretem, mert mégiscsak ő az anyu. Nem akarom feladni, pedig lett volna rá okom bőven. Én is gondolkodtam olyanon, hogy öngyilkosság, de kiejtettem a kést a kezemből és megkérdeztem magamtól: akkor jobb lesz? Elment az eszed? Most azt hiszem, jól vagyok, lehetne jobb is, de tele vagyok reményekkel, imádok nevetni és hiszem, hogy egyszer nem leszek teljesen számkivetett a társadalomból. ( Megjegyzem lelki segítséget senkitől sem kaptam, csak a saját elveimtől.)
2015. jan. 6. 16:32
 22/60 A kérdező kommentje:
Szinte az én történetemet írtad le kifejtve. Én nem szeretek bulikba járni, utálok ribisen vihogni meg rázni magam. Gyűlölöm az olyan embereket akik csak a külsőt nézik és meg sem ismernének. Velem volt hogy 5 évig folyton sírtam minden nap (még azért ma is) de akkor egy nap 3x is. A bántások a csúfolódások miatt. Emiatt már annyira belemerültem a külsőmbe hogy nem tudom meglátni magamban az értékest, a jót, a szépet hanem mindig az alakomat tartom szem előtt ami miatt nem tudok semmire koncentrálni , nevetni, barátkozni. Az órán pl. ma is megkérdezte a tanár: Valami baj van? Ezt számtalanszor felteszik és én meg csak olyan halk hangon válaszolok hogy szinte nem is hallja. Remélem neked boldogabb lesz az életed és remélem azért nekem is. :) :(
2015. jan. 6. 16:49
 23/60 anonim ***** válasza:

És most mit fogsz csinálni annak érdekében hogy ezen változtass?

18/F

2015. jan. 6. 17:05
 24/60 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem eszel most egészségesen.

Gyümölcslé SEM egészséges, de te glutént is eszel, komoly szénhidrát forrásokat, tejtermékekre nem emlékszem írtad-e. Olyan dolgokat eszel, amiktől szinte mindenki beteg lesz, előbb vagy utóbb.

Nem csak húsokat és salátát eszel.. tehát ne emeld ki ezeket, hogy egészségesen eszel :)

Hamburgerben is van hús és saláta (is) :D

2015. jan. 6. 19:26
 25/60 anonim ***** válasza:

Öngyilkossági hajlam bár depresszióval is együtt jár, meg antidepresszánsok szedése miatt is kialakul (patológiás) de az egészséges ember gondolatainak is része, szerintem.

Serdülő korban inkább érzelmi túlfűtöttség, önutálat miatt, később jól megfontolt érvek miatt, az élet hiábavalóságának felismerése nyomán..

2015. jan. 6. 19:29
 26/60 anonim ***** válasza:

25

" ...de az egészséges ember gondolatainak is része... "

Azért hiszed ezt mert nem tudod mit jelent egészséges embernek lenni.

Aki öngyilkos akar lenni, az életnek a legalacsonyabb szintjén van.

2015. jan. 6. 20:19
 27/60 anonim ***** válasza:
Aki öngyilkos akar lenni, mer felismeri, hogy az életnek nincsen célja, annak egyetlen hibája, hogy nem tud elvakult vallásos lenni (sem materialista vallási fanatikus, sem Keresztény..)
2015. jan. 6. 20:26
 28/60 anonim ***** válasza:
*mert felismeri
2015. jan. 6. 20:26
 29/60 anonim ***** válasza:

27

Te nem vagy normális. Mi lenne ha ilyen elborult elmével nem osztogatnál tanácsokat, és nem terjesztenéd a elvakultan negatív hülyeséged?

18/F

2015. jan. 6. 20:36
 30/60 A kérdező kommentje:
Lehet hogy nem eszek 100%-ban egészségesen de szerintem sokkal megfontoltabban mint a korombeliek. Azt csak elmondanám hogy 600-800 kalóriát eszek egy nap, emellett mások 2000-3000-et. Valamint nem eszek se csokit, colát, chipset, süt krumplit stb. Ha olajba csinálja anyum az ételt az is minimálisban és oliva olajjal. Cukor helyett édesítő és teljesen meg vagyok elégedve a mostani életvitelemmel mint az előtt. És ha nem ennék egészségesen mint ahogyan azt az egyik kommentelő állította akkor semmit sem fogytam volna. Sőt akkor híztam volna. Ehelyett fél év alatt 17 kiló az azért nem semmi. Mert apukám zabál de mellette sportol és ő egy év alatt 15-t fogyott. ;) És az öngyilkosságról pedig annyit hogy ilyenkor a teljes mélypontra esek és valahogyan ez lenne az egyetlen jó út ilyenkor számomra...:/
2015. jan. 6. 20:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!