Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szeretnék lefogyni, de nem...

Szeretnék lefogyni, de nem tudom hogyan kezdjem?

Figyelt kérdés
Hello . Kb 165 cm és sajnos 80kg vagyok ami nagyon sok. Tudnátok mondani valami módszert a fogyásra, ami viszonylag olcsó?

2014. aug. 11. 14:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Jó, igazad van persze...de a 2g per kiló fehérje akkor is sok neki...ráadásul plusz 25kilógrammal szerintem nem tud sokat sportolni...1-1,5gramm bővön elég és a szénhidrát mennyiségét kell csökkenteni...Majd ha kitartó vagy birja a szaladást akkor lehet növelni a fehérjét, de úgy ahogy mondtad a kcalória bevitel mennyiség ne haladja meg az elégetett kalória mennyiségét...igazából ezt nem lehet kiszámolni , de hozzávetőleg...
2014. aug. 11. 16:15
 12/17 anonim ***** válasza:
Elso leirta a valaszt, Hilduci meg fogyatekos
2014. aug. 11. 16:17
 13/17 anonim ***** válasza:
Ha falun nő fel akkor az jó eset...viszont gondolom nem nyirsz ki mindennap egy csirkét hogy megedd a 400 grammnyi mellét:-D Igen a szója valóban génmódositott...De nem tudok arról hogy bármi rossz hatással lett volna is a szervezetemre, ráadásul nem fogyasztok napi 400grammot...:-)Amit én fogyasztok az 90%a bio.Gondolom te is ha falun élsz.
2014. aug. 11. 16:26
 14/17 anonim ***** válasza:
Nah tessék...ezt mered a szemembe is mondani?Mármint hogy fogyatékos vagyok...
2014. aug. 11. 16:28
 15/17 anonim ***** válasza:
Dehogy, megijednek toled.
2014. aug. 11. 21:21
 16/17 anonim ***** válasza:

Miért ne tudna akár sokat edzeni ekkora felesleggel? Nem olyan gigászi az. Engem aztán nem gátolt a mozgásban, más kérdés, hogy nem sportoltam sose, csak mászkáltam a hegyekben, de ez az én döntésem volt. Az OK, hogy ne ugráljon és fusson intenzíven, de az edzés nem egyenlő ezekkel...

A fehérjeigény érdekes dolog, több dologtól függ és nagyon megoszlanak a vélemények vele kapcsolatban. Viszont ha belegondolunk, hogy nagyon sok testedzéssel foglalkozó ember van a 2g mellett, rengeteg ember több évtizedes tapasztalata van mögötte, s ha mondjuk egy vegán, aki azért alapból odafigyel és rendben van a fehérjebevitele, képes fehérjehiányba kerülni, ha mondjuk maratoni futásra készül és nem figyel oda direkt... Nos, ezek azért nekem azt mondják, hogy azért icipici fehérje nem elég. S nem hiszem, hogy mondjuk egy keveset mozgó embernek 1g/ttkg már épp elég, 2-be pedig belebetegszik... Az ember nem lehet ennyire gyengén összerakva.

Fogyáskor, határozott kalóriadeficitnél, illetve több mozgásnál pedig több fehérje kell.

Kérdező, rengetegféleképpen lehet fogyni, még egészségesen is, alap, hogy passzoljon hozzád az étrend (ne erőltess magadra valamit, ami nem esik jól, hallgass a testedre is), mindenesetre a bolti vackok elhagyása és a szénhidrátbevitel csökkentése egész általánosan jó ötletnek tűnik a szememben. Persze sokfélék vagyunk, van, akinek a kevés szénhidrát esik jól s azzal fogy legjobban, másoknak a kicsit több. De sokan még fogyáskor is szénhidrátbombákat esznek, fehérjét pedig alig, na az elég szomorú.

2014. aug. 11. 21:44
 17/17 anonim ***** válasza:
Ugyanmár...Én nő vagyok, ráadásul sok a női ismerősöm, akik túlsúlyba szenvednek, 15-30kg között, és köztük vannak barátnők is akiknek örömest Próbáltam segiteni...Az étkezést rájuk biztam, néhány tanácsot adva, de együtt mentünk el kondizni...aztán ne mondjam hogy egyik sem birt ki kocogni 7km/h sebeséggel 20 percet.Aztán a végén olyan biciklibe ültek, ahol hátralehet dőlni, nézheted a tv-t vagy akár netezhetsz mert nem kell fogózkodni.15perc után feladták...Nem vetem meg őket, és nem is teszem magam hozzájuk, de az tény hogy nem birják és ráadásul akarat is kevés...hiszen ha lenne akarat, nem hiztak volna el, már 5kiló plusznál kétségbe esve hóba, esőbe, napsütésbe jöttek volna szaladni.A fehérje igény vélemény meg azért oszlik meg, ahogy már emlitettem egy nem sportoló ember számára kevesebb fehérje kell.És ráadásul ha sportoló is, nem mindegy hogy mit sportol, vagy mi a célja vele...ugyanigy van ez szénhidrát meg zsir esetében is.De a legegyszerűbb dolog elmenni az orvoshoz, elmondani mit akarunk, ő megmondja hová kell menni, miféle vizsgálatokra van szükség, és majd kapsz étrendet.
2014. aug. 12. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!