Szeretnék lefogyni, de nem tudom hogyan kezdjem?
Miért ne tudna akár sokat edzeni ekkora felesleggel? Nem olyan gigászi az. Engem aztán nem gátolt a mozgásban, más kérdés, hogy nem sportoltam sose, csak mászkáltam a hegyekben, de ez az én döntésem volt. Az OK, hogy ne ugráljon és fusson intenzíven, de az edzés nem egyenlő ezekkel...
A fehérjeigény érdekes dolog, több dologtól függ és nagyon megoszlanak a vélemények vele kapcsolatban. Viszont ha belegondolunk, hogy nagyon sok testedzéssel foglalkozó ember van a 2g mellett, rengeteg ember több évtizedes tapasztalata van mögötte, s ha mondjuk egy vegán, aki azért alapból odafigyel és rendben van a fehérjebevitele, képes fehérjehiányba kerülni, ha mondjuk maratoni futásra készül és nem figyel oda direkt... Nos, ezek azért nekem azt mondják, hogy azért icipici fehérje nem elég. S nem hiszem, hogy mondjuk egy keveset mozgó embernek 1g/ttkg már épp elég, 2-be pedig belebetegszik... Az ember nem lehet ennyire gyengén összerakva.
Fogyáskor, határozott kalóriadeficitnél, illetve több mozgásnál pedig több fehérje kell.
Kérdező, rengetegféleképpen lehet fogyni, még egészségesen is, alap, hogy passzoljon hozzád az étrend (ne erőltess magadra valamit, ami nem esik jól, hallgass a testedre is), mindenesetre a bolti vackok elhagyása és a szénhidrátbevitel csökkentése egész általánosan jó ötletnek tűnik a szememben. Persze sokfélék vagyunk, van, akinek a kevés szénhidrát esik jól s azzal fogy legjobban, másoknak a kicsit több. De sokan még fogyáskor is szénhidrátbombákat esznek, fehérjét pedig alig, na az elég szomorú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!