12 éves vagyok és 75 kg és 156 cm-es vagyok sajnos . És szeretnék végre lefogyni csak, hogy kezdjem el? Az a baj, hogy nincs elég akarat erőm!
Sziasztok !
Az a helyzet, hogy 5 éves koromban elköltöztünk és 1-2 hónap alatt 15 - 16 kg - ot híztam és 2 évvel ez előtt elmentünk anyával kivizsgáltatni magamat és kiderült, hogy túl nagy a sóháztartásom :S És mikor elkezdtük ezt az egészet, hogy nem ehetek sót és napi fél órát kell tornáznom hát... egészen 1 napig tartott és még most is az van bennem, hogy meg kéne tennem, de egyszerűen nincs akarat erőm :( A sporttal nincs semmi bajom mert azt szoktam csinálni, de az étel az nagyon rossz és egyszerűen nem tudom megenni és , hogy nem e tudnátok valami tanácsot adni hát ha akkor ez az egész megszűnne :( Előre is nagyon köszönöm és hálás lennék, ha a tanácsaitokkal végre letudnék fogyni :) Köszönöm szépen sziasztok :)
az előző válaszoló egy gyökér... nincs olyan hogy "dagadt", inkább kövér, vagy túlsúlyos és ne parázz... :) 12 évesen én is duci voltam, de elírtam egy lapra az érveimet, hogy mivel járok sokkal jobban:
-egészség
-nőies alak
stb.
esetleg karácsonyra kérhetsz egy nintendo wii fit plust, amiben van futás meg minden, biztos jobban fogod élvezni a tornát! :D egyél kicsit kevesebbet, mondjuk csak az adagod háromnegyedéd, nem lesz baj, sikerülni fog. nekem is sikerült ;)
SZURKOLOK!
A duci és a 12 évesen 75 kilós azért nem ugyanaz.
És nem csak az alakodról van szó, hanem az egészségedről. Ekkora túlsúly belépő a cukorbetegséghez, a cukorbetegségnek egy csomó szövődménye van. Gondolom, nem szeretnéd.
Tulajdonképpen anyukádat nem értem, mert neki KÖTELESSÉGE lenne betartatni veled a doki utasításait.
És valószínűleg a doki sem úgy értette, hogy semennyi sót nem ehetsz. Lehet drasztikusan csökkenteni.
Amúgy is könnyebben fogsz fogyni, ha olyan ételeket eszel, amiket nem muszáj sózni, konkrétan salátákra gondolok. A nyers zöldségeket nem kell sózni. A gyümölcsöket sem.
A párolt zöldségeket sem, ha elektromos ételpárolóban készítitek. A készüléket egyszer kell megvenni, és nagyon könnyű használni, az eredmény pedig nagyon finom és egészséges. Soha nem sózom a zöldségeket benne, anélkül tökéletes.
Nekem ilyen van, ez egy viszonylag drága típus, de már 10 ezer Ft alatt lehet kapni, az egészséged megér ennyit.
(Ha lábosban pároljátok, nem ugyanilyen, azt tényleg sózni kell.)
A hús sajnos tényleg ehetetlen sótlanul, de ha bepácoljátok pl. fokhagymás joghurtba, minimális só kell bele.
Mindenre van megoldás, csak meg kell keresni, nem az első nap feladni. Úgy nem fog menni, hogy ma még sóztad, holnap nem, de le lehet szokni, ha fokozatosan csökkentitek a só mennyiségét.
---
Egyébként nem lehet, hogy valamit félreértettetek? Mert én rákerestem erre a neten, és nem találtam ilyen betegséget. A sóháztartással kapcsolatban csak az ivás mennyiségét tárgyalják, a nagy sófogyasztás pedig szív- és érrendszeri betegségeket okoz, nem elhízást. Persze ettől még lehet, hogy csak én nem találtam meg.
*Sok ember azt gondolja hogy csak az ízetlen ételek azok amik nem hízlalnak , de ez nem igaz. Diéta alatt is lehet jókat enni csak utánna kell járni. pl.sültcsirke, lecsó... magukban ezekkel semmi gond nincs
Te végigolvastad a kérdés? A kérdező állítólag nem ehet sót. Megnézném az ízletes sült csirkédet só nélkül. A tied pont olyan ehetetlen lenne, mint a kérdező anyukájáé. Nem hiszi, hogy az íztelen ételek diétásak. Vili?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!