Írtam egy listát, ti mivel egészítenétek ki, illetve mit változtatnátok rajta?
Szeretnék életmódot váltani, és ennek a legelső mozzanata az volt hogy írtam magamnak egy listát, a ti véleményeteket szeretném kikérni:
Ajánlott italok :
Zöldtea, Szénsavmentes ásványvíz, Csapvíz, Cukrozatlan gyümölcslevek, Cukrozatlan Kávé, Limonádé Cukor nélkül
Ajánlott ételek reggelire/tízóraira:
Tojás, Zabpehely, gyümölcslevek, natúr joghurtok, zsírszegény tej, virsli, sajtok, teljes kiőrlésű kenyér, szezonális zöldségek, gyümölcsök. (Uborka,Paradicsom, Lilahagyma stb..) Felvágottak, kőrözött, puffasztott rizs, extrudált kenyér.
Ajánlott ételek ebédre/uzsonnára:
Levesek: Bármilyen leves tésztabetét nélkül, zöldségekkel gazdagon.
Főételek: Sovány húsok (Csirke,Pulyka,Hal,Nyúl, sovány marha, sertéshús) párolt, sült zöldségek. Rizs,Burgonya, köles, halkonzervek, pürésített zöldséglevesek.
Ajánlott ételek vacsorára/utóvacsorára:
Túró, sovány csirkemell, natúr joghurtok, zöldségek, gyümölcsök, tojás, Cottage Cheese, zsírszegény tej, zsírszegény sajtok.
Ajánlott fűszerek/ízesítők az ételekhez:
Fahéj, Gyömbér, Kurkuma, Fokhagyma, Édesítőszerek, Méz, Pirospaprika, Ánizs, Babérlevél, Bazsalikom, Chili, Citrom, Lenmag, Lestyán, Sáfrány, Menta, Cayenne Bors, Fekete bors, Mustár.
Amiket kerülni kell:
Bármilyen olyan étel ami magas szénhidrát, cukortartalommal rendelkezik, élvezeti érték növelő praktikák (bundázás, bő zsiradékban sütés, túlzott fűszerezés/ízesítés (só/cukor), egyéb bő olajban készült pácolt húsételek, Mindenféle gyorstételek, csemegék. (Ham-Burger, Pizza,Lángos, Gumicukor, Chips) Cukrozott üdítők.
Jelenleg is hasonlóan étkezem, de eszem sütiket :D
Valaki írta, hogy hagyd el a krumplit. Hülyeség!
100 g - 70 kalória
Mehet! Sőt a rizs is! Amennyit az ember megeszik ebédre, az nem sok. Nem attól hízunk el.
Virsli és felvágottak?
A parizer meg a virsli számomra felismerhetetlenségig összedarált maszlag :) Ezeknél érdemes megnézni, hogy hány százaléka hús. Sonkánál, amit eszem 70%. Virsli állítólag 60 felett a minőségi.
A többi sztem oké.
Olajos magvakat is ehetnél. Napi egy marék belefér és nagyon egészséges.
pedig a leírt összetevők alapján ez lehet ugyanannyira tömegnövelő,mint diétás étrend összeállítására alkalmas lista.
a tejszármazékokat mindenképpen kihagynám tej,joghurt.
a gyümölcsleveket is.
a leveseknek sem látom értelmét napi szinten.
kenyerek közül a glutén mentes pékárú ha mindenképp kell,de amúgy nem kell.
a rizs,burgonya sem feltétlen szükséges,legfeljebb ha tömeget növelsz.
amit én hiányolok azok a zsírok-kacsazsír,kókuszszír,omega 3 kapszula,lenmagolaj.
de mivel írtál vagy 3 zsírmentes terméket,gondolom egyenlőre még nem jutottál el a zsírok fontossága részekhez az olvasmányaidban.
a zsír elemi alap energiaforrás.
a gyors ch és a gabona a mumus,nem a zsír.
szóval ezt a zsírszegény ilyen meg olyan termékek dolgot el se kezd.
Amit én kihagynék az a tejtermékek, virsli, felvágottak, mindenféle kenyér és a gyümölcslevek (ha ilyen boltira gondoltál, az felesleges).
Gabonának még ajánlanám a bulgurt és a kuszkuszt.
Gyümölcsöt tízóraira/uzsira edd. Gabonánál meg arra figyelj, hogy ne azt edd egy kis hússal meg zöldséggel, hanem húst és zöldséget egyél egy kis gabonával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!