Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Írtam egy listát, ti mivel...

Írtam egy listát, ti mivel egészítenétek ki, illetve mit változtatnátok rajta?

Figyelt kérdés

Szeretnék életmódot váltani, és ennek a legelső mozzanata az volt hogy írtam magamnak egy listát, a ti véleményeteket szeretném kikérni:

Ajánlott italok :

Zöldtea, Szénsavmentes ásványvíz, Csapvíz, Cukrozatlan gyümölcslevek, Cukrozatlan Kávé, Limonádé Cukor nélkül

Ajánlott ételek reggelire/tízóraira:

Tojás, Zabpehely, gyümölcslevek, natúr joghurtok, zsírszegény tej, virsli, sajtok, teljes kiőrlésű kenyér, szezonális zöldségek, gyümölcsök. (Uborka,Paradicsom, Lilahagyma stb..) Felvágottak, kőrözött, puffasztott rizs, extrudált kenyér.

Ajánlott ételek ebédre/uzsonnára:

Levesek: Bármilyen leves tésztabetét nélkül, zöldségekkel gazdagon.

Főételek: Sovány húsok (Csirke,Pulyka,Hal,Nyúl, sovány marha, sertéshús) párolt, sült zöldségek. Rizs,Burgonya, köles, halkonzervek, pürésített zöldséglevesek.

Ajánlott ételek vacsorára/utóvacsorára:

Túró, sovány csirkemell, natúr joghurtok, zöldségek, gyümölcsök, tojás, Cottage Cheese, zsírszegény tej, zsírszegény sajtok.

Ajánlott fűszerek/ízesítők az ételekhez:

Fahéj, Gyömbér, Kurkuma, Fokhagyma, Édesítőszerek, Méz, Pirospaprika, Ánizs, Babérlevél, Bazsalikom, Chili, Citrom, Lenmag, Lestyán, Sáfrány, Menta, Cayenne Bors, Fekete bors, Mustár.

Amiket kerülni kell:

Bármilyen olyan étel ami magas szénhidrát, cukortartalommal rendelkezik, élvezeti érték növelő praktikák (bundázás, bő zsiradékban sütés, túlzott fűszerezés/ízesítés (só/cukor), egyéb bő olajban készült pácolt húsételek, Mindenféle gyorstételek, csemegék. (Ham-Burger, Pizza,Lángos, Gumicukor, Chips) Cukrozott üdítők.

2014. júl. 7. 13:02
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
A fogyás legjobb és legegyszerűbb módja az életmódváltás, vagy tévednék?
2014. júl. 7. 23:26
 12/15 anonim ***** válasza:
Vacsira nem igazán ajánlott gyümölcsöt enni, mert cukros:)
2014. júl. 8. 01:04
 13/15 anonim ***** válasza:

Jelenleg is hasonlóan étkezem, de eszem sütiket :D

Valaki írta, hogy hagyd el a krumplit. Hülyeség!

100 g - 70 kalória

Mehet! Sőt a rizs is! Amennyit az ember megeszik ebédre, az nem sok. Nem attól hízunk el.

Virsli és felvágottak?

A parizer meg a virsli számomra felismerhetetlenségig összedarált maszlag :) Ezeknél érdemes megnézni, hogy hány százaléka hús. Sonkánál, amit eszem 70%. Virsli állítólag 60 felett a minőségi.

A többi sztem oké.

Olajos magvakat is ehetnél. Napi egy marék belefér és nagyon egészséges.

2014. júl. 26. 18:43
 14/15 anonim ***** válasza:

pedig a leírt összetevők alapján ez lehet ugyanannyira tömegnövelő,mint diétás étrend összeállítására alkalmas lista.

a tejszármazékokat mindenképpen kihagynám tej,joghurt.

a gyümölcsleveket is.

a leveseknek sem látom értelmét napi szinten.

kenyerek közül a glutén mentes pékárú ha mindenképp kell,de amúgy nem kell.

a rizs,burgonya sem feltétlen szükséges,legfeljebb ha tömeget növelsz.

amit én hiányolok azok a zsírok-kacsazsír,kókuszszír,omega 3 kapszula,lenmagolaj.

de mivel írtál vagy 3 zsírmentes terméket,gondolom egyenlőre még nem jutottál el a zsírok fontossága részekhez az olvasmányaidban.

a zsír elemi alap energiaforrás.

a gyors ch és a gabona a mumus,nem a zsír.

szóval ezt a zsírszegény ilyen meg olyan termékek dolgot el se kezd.

2014. júl. 26. 21:52
 15/15 anonim ***** válasza:

Amit én kihagynék az a tejtermékek, virsli, felvágottak, mindenféle kenyér és a gyümölcslevek (ha ilyen boltira gondoltál, az felesleges).

Gabonának még ajánlanám a bulgurt és a kuszkuszt.

Gyümölcsöt tízóraira/uzsira edd. Gabonánál meg arra figyelj, hogy ne azt edd egy kis hússal meg zöldséggel, hanem húst és zöldséget egyél egy kis gabonával.

2014. júl. 26. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!