Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit finomítanátok/változtatnát...

Mit finomítanátok/változtatnátok az alábbi "jócsajleszek" tervemen? Összeolvastam mindenfélét, tanácsokat várok!

Figyelt kérdés

Kiindulás: 165 cm, 57 kg, petyhüdt, narancsbőrös test (a problémás részek főleg a fenék és a combok)

Cél: 51 kg, formás, feszes test, narancsbőr nélkül

A tervem pedig, amit a lehetőségeim, preferenciáim és eddig olvasottak alapján kigondoltam, a következő:

Testmozgás:

- heti 2x eljárok fitnessbe, ahol a minimum adagom: 1 óra spinning + 5 km futás + 1 km úszás + szauna (ez jelenleg jól megy így egymás után, később még egy csoportos órát is szívesen beiktatnék)

- heti 2x30 perc futás a Városligetben (4-5 km)

- heti 3x30 perc jóga reggelente

- heti 2x1 óra lovaglás

- a fegyencedzés "jó magaviselet" programja (heti 3-szor 2x2 edzősorozat)

- közlekedés bringával (ez munkanapokon minimum 10-12 km bringázást jelent városban)

Táplálkozás:

- napi 5-szöri étkezés

- min. 3 l folyadék naponta: reggel fél liter citromos víz, 3 dl csalántea, munkaidőben egy liter zöld tea és 4 dl víz, délután 3dl csalántea és egy liter víz

- min. 1200, max. 1500 kcal naponta

- a spinning+futás+úszás edzések előtt L-carnitine, közben BCAA+taurin+arginin tartalmú készítmény, utána pedig fehérjeturmix

- napi 1000 mg c-vitamin + multivitamin

- útifűmaghéj fogyasztása reggel és este

- napi min. 70 mg fehérje

A leggyakrabban fogyasztott ételeim például (ugyanis a diétát már próbálgatom 2 hete):

- reggeli: olaj nélkül sült rántotta 3 tojásból plusz gyümi VAGY egy szelet kenyér kis joghurttal összekevert túróval vastagon megpakolva, némi sonka, pici sajt és hozzá egy db paradicsom/paprika/egyéb zöldség VAGY zabkása tojásfehérjével és vízzel készítve kis kanál mézzel, fahéjjal, pár szem málnával/áfonyával/más gyümölccsel

- tízórai: 1 db főtt tojás és egy szál répa/fél fej karalábé/egy paradicsom VAGY egy pohár fahéjjal szórt zsírszegény natúr joghurt egy db zabkeksszel vagy ilyesmi

- ebéd: jégsaláta zsírszegény túróval, sonkával és zsírszegény joghurttal VAGY grillcsirke nyers zöldséggel/gyümölccsel

- uzsonna: kb. 5 dl gyümölcsökből és vízből készült turmix, pár falat sajttal vagy olajos maggal kiegészítve VAGY egy pohár fahéjjal szórt zsírszegény natúr joghurt/sajt pár szem bogyós gyümölccsel/olajos maggal vagy ilyesmi

- vacsi: tojásos lecsó VAGY csirkés zöldséges rizottó VAGY kukoricás tonhalas jégsaláta VAGY joghurtos lencsekrémleves vagy ilyesmi, desszertnek olyan 10-15 dkg gyümölcs

Ha nincs otthon kaja, vagy nem főztem, vagy ilyesmi, olykor fehérjeturmixszal helyettesítem az étkezést.

Mire számítsak ilyen életmód mellett? Eltűnnek a hurkáim és a narancsbőröm? Mi a jó és a nem jó a tervemben? Mit csiszolnátok rajta?

2014. júl. 1. 16:09
 1/4 anonim válasza:

A csalánteát, főleg ennyi c vitaminnal taurinnal és hasonló készítményekkel keverve felejtsd el, nagyon leterheled a veséd és a májad vele. Ezeket a készítményeket a helyedbe kihagynám, c-vitaminból is felesleges ez a mennyiség, 500mg bőven elég, csak a veséd dolgoztatod vele.

A csalán tea nem rossz ötlet, de ebben a mennyiségben úgyszintén felesleges, heti egy-két nap igyál csalánteát, amúgy az edzések mellé is jó Maté-t ajánlom, frissítő, finom és élénkít is. Ízlés szerint igazi zöldteá-t ajánlanék folyadéknak úgy általában, érdemes valamilyen szálasat venni, és nem filtereset fogyasztani. A Chines gunpowder igen kellemes, csipkebogyóval keverve is remek ízt ad és úgy már bőven fedezi a c-vitamin bevitelt. Nagyobb boltokban kapsz fémdobozos kiszerelést a Twiningstől belőle. Ha tradicionálisabb zöld teára vágysz akkor japán/kínai bancha vagy sancha teát ajánlok. Elkészítésük: Vizet forralsz, majd félrerakod, amíg kicsit lehűl, a lényeg hogy a már nem zubogó vízbe teszed a teát, kb 1,5 evőkanál 2 literhez, de ez is ízlés függő.

A zöld tea egészséges, élinként, de nem terheli le a szervezeted, sok benne az anti-oxidáns és a fogyást is elősegíti. A csalán tea ezzel szemben leterheli a szervezeted, és az általad tervezett egyéb szereket is kidobja a szervezetedből, miközben azokkal karöltve kikészíti a veséd.

2014. júl. 1. 16:59
 2/4 anonim ***** válasza:

A jócsaj leszek helyett "jó csaj vagyok" mindig a jelenben képzeld és mond amivé válni akarsz :)

A mozgás oké.

70 g fehérje oké

Tojás sok zöldség oké

Csirke sok zöldség oké

Fehérje turmix oké

C-vitamin-multivitamin nagyon-nagyon oké

(a c-vitamin nem terheli a vesét senki nem bizonyította)

Szauna oké

Tojás gyümölcs együtt nem oké

Tejtermékek nem oké

Gyümölcs semmihez nem oké csak külön és keveset, desszertnek tilos

Kukorica nem oké, emészthetetlen, ahogy bemegy úgy jön ki

Hüvelyesek nem oké, felfúj

Soha ne éhezz. Zsiradékot és szénhidrátot is vigyél be.

Arra számíthatsz hogy jobb lesz az alakod és idővel kitartással eltűnnek a hurkák és a narancsbőr.

2014. júl. 1. 17:40
 3/4 anonim ***** válasza:

A Callanetics a legtutibb mozgásforma a földön.

Nekem olyan alakom lett tőle, hogy csak na!

Étrendben csökkentsd a szénhidrátot.

Plusz kardio.

A gyümölcscukorral is spórolj, este ne egyél szénhidrátot.

2014. júl. 1. 20:32
 4/4 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenki válaszát. Igen, lehet, hogy a gyümölcs egy kicsit sok, próbálom majd visszavenni. Elég édesszájú sütifaló voltam korábban, úgyhogy nekem már a gyümiről való átállás is nagy teljesítmény volt! De szerencsére múlófélben van az édes íz iránti vágyam, úgyhogy menni fog a gyümölcsfogyasztásom visszafogása.

A tejtermékekkel mi a baj?

2014. júl. 3. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!