Jó az étrendem? Fogyhatok vele? Mit változtatnátok rajta?
reggeli: 2-3 db puffasztott rizsszelet vajjal,szalámival,májkrémmel, ilyesmikkel
tízórai: egy joghurt (ha van a boltban, akkor diétás)
ebéd: menzán ebédelek általában, ami ott van megeszem, kivéve ha tészta, vagy zsíros étel
uzsonna: 1-2 szelet puffasztott rizs üresen, vagy gyümölcs, zöldség
vacsora: 1-2 szelet puffasztott rizs üresen, vagy gyümölcs, zöldség
kenyeret csak ritkán, 1-2 hetente eszek egy fél szeletet, amikor már nem bírom :)
így lefogyhatok? :)
hát a pufirizs helyett én reggel 2 szelet teljes kiőrlésű kenyeret ennék(100 gramm pufirizs kb 300kcal, 1 szelet kenyér(azok a toastok-ceres) olyan 60kcal szóval kb ugyanúgy jössz ki csak ezzel jobban is laksz)
sonka, sováyn sajt és valamilyen zöldség(most paprika, hagyma, retek, újhagyma, saláta, savanyúkáposzta, kígyóubroka olcsóbb)
tízórai inkább gyümölcsöket egyél-alma/mandarin/körte
ebéd okés
uzsonna mehet ide a joghurt de gyümi, cékla, sütötők, savanyúkáposzta is jó lenne
vacsora zöldség gyümölcs jó. pufirizs helyett egyél joghurtot/kefírt, túrót, tojást, húst, halat
ennek a sok pufirizsnek semmi értelme ez így koplalás
ez az álltat igény kb. 0,8-1,5g/ttkg fehérje. átlagos esetben, egy valamennyi húst is tartalmazó ebéd és pár szelet szalámi (májkrém) keretében ez a 40-100g fehérje sokaknál nem nagyon szokott összejönni.
alapvetően a puf. rizs és a zöldség teljesen jó minőségű étel. fehérje és zsír talán a gyenge láncszem nálad, csak az egészség miatt ezekre figyelj.
ha már írok
vacsora: 1-2 szelet puffasztott rizs üresen, vagy gyümölcs, zöldség
ez nézhetne ki úgy, hogy x szelet puf.rizs, + hús + zöldség + x szem mandula, vagy tökmag (a zsír, amit írtam).
uzsonnára meg mondjuk ehetnéd a gyümölcsöt. még sok mindent nem olvastam el ami tanulmányt még elszeretnék olvasni, de az körvonalazódik, hogy este a gyümölcs annyira nem nyerő, én már kezdem ehhez tartani magam, ha gondolod ennyit változtass még te is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!