Mit csináljak, ha -15 kg után belefáradtam az állandó odafigyelésbe, a kalóriák számolgatásába?
Egyszerűen már akkora teherként élem meg ezt az egészet, olyan szörnyű, hogy nem táplálkozhatom szabadon, mint régen.
Folyton csak ez az állandó számolgatás, egyszerűen gyűlölöm, főleg mikor a családom előttem zabálja a finomsbbnál finomabb falatokat, és engem is kínálgatnak.
És a legrosszabb, hogy hátra van még 10 kiló, de így nem tudom hogy fogom leadni, ha már ennyire oda van a lelkesedésem.
Olyan rossz nézni, hogy más kétpofára tömheti magába a szemét kaját, és semmi sem látszik meg rajta, én meg egy szelet sütit se merek enni már 6 hónapja, mert attól félek, hogy minden visszajön.
Olyan igazságtalan az élet. :(
Megértelek!
A "normális kaja" evéssel meg csak az a gond,hogy hiába nem hamburgert tömnék, akkor sem engedhetem meg magamnak,hogy mondjuk este 8-kor bevágjak egy szalámis szendvicset, vagy egy adag thai tésztát.
Az állandóan "soványhúst, zöldséget, csirkemellet" enni meg nekem kb. hasonló odafigyelés, mint a számolgatás.
Nekem már lement így közel 40 kg, tehát látom én az eredményt, de még van kb. 6-7 kg rajtam. Ez már nehezebben is akar lemenni, meg valahogy én is most kezdek kicsit besokallni az egészből. Gondolkodni,hogy na mi fér bele a napi mennyiségbe, mikor oldjam meg a heti 4 sportolást, mert én olyan vagyok,hogy anélkül nem fogyok stb.
Most még kitartok, de nem tudom mi lesz mondjuk a nyár végén. Mert most még a bikiniszezon tartja bennem a lelket!
#6-os
Én is a glikémiás indexet figyelem, nagyon bejött. Szinte soha nem vagyok éhes és semmit nem számolok, nagyon jókat eszem. Azt hiszem maradok is ezen a diétán. Javaslom neked is, ha belefáradtál a számolgatásba.
Ennyi idő alatt már rég ki kellett volna alakulni a szemmértéknek, hogy ne kelljen mindent grammra kimérni (persze néha nemárt egy kis önellenőrzést tartani)
" a családom előttem zabálja a finomsbbnál finomabb falatokat" - Miért, magadnak sz.rt főzöl? Már bocsi a kifejezésért. Én is odafigyelek, de az első bizonytalan próbálkozásokat leszámítva, még nem sikerült rosszat főznöm.
Jaj, de kedvesek vagytok, hogy ilyen sokan írtatok!
Amiket nagyon szeretnék enni, és lemondok róluk, azok a sütik, tortát, csokik. De ma már nem bírtam magammal és vettem magamnak egy tábla 70%-os csokit és elmajszoltam, bűntudat ide vagy oda. Most sokkal nyugodtabbnak érzem magam.
Muszáj számonlom, egyszerűen ellenállhatatlan késztetést érzek a kalóriaszámolás iránt, akármilyen hülyén is hangzik. :D Egyszerűen bennem van a félsz, hogy ha túllépem a kalóriakeretem (ez nálam kb. 1800 kcal) akkor leáll a fogyás.
A glikémiás indexet én is figyelem, ezért is raktam össze főként paleós ételekből az étrendem, hogy alacsonyan tartsam a vércukorszintem.
Lehet, hogy buta vagyok, de a legjobb tudásom és a lehetőségeim szerint próbáltam megtervezni a diétám és normálisan étkezni közben.
Finomat főzök magamnak is persze, mindenféle módon elkészített húst különböző zöldségköretekkel, de akkor is fáj a lelkemnek, hogy előttem eszik a régi kedvenc ételeimet, és nálam nincs olyan, hogy majd egy-két falatot veszek, és akkor azzal beérem, nem, ha én megindulok, megeszek egy egész tányér spagettit például. És azt hittem, hogy majd idővel leszokok az ilyen ételekről, és nem is fogom kívánni őket, de ez sajnos nem következett be.
Köszönök szépen mindenki kedves hozzászólását és a sok bíztatást! Sokat jelent!
A vagyakozas a regi piros listas kajak utan nem is fog elmulni soha. Nekem se mult el :(
Leszoktak hurrogni mikor ezt mondom, de akkor is leirom megegyszer. Tarts csalo napot hetente egyszer, mikor azt eszel es annyit amennyit akarsz! Igy aztan van mit varni, ha ez hulyen hangzik is. Valahogy keretet ad a hetnek es nekem legalabbis kell ez az erzes. :)
Ez előző hozzászólásokat nem olvastam el.
A kérdésedre kérdező, szerintem ha egy sütitől képes lenne a ledott kiló visszajönni akkor valamit rosszul csináltál.
Én is fogytam/fogyok, de ha néhanapján elgyengülök akkor este többet edzem. Szoktam finomat enni, és mégis fogytam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!