Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha -15 kg után...

Mit csináljak, ha -15 kg után belefáradtam az állandó odafigyelésbe, a kalóriák számolgatásába?

Figyelt kérdés

Egyszerűen már akkora teherként élem meg ezt az egészet, olyan szörnyű, hogy nem táplálkozhatom szabadon, mint régen.

Folyton csak ez az állandó számolgatás, egyszerűen gyűlölöm, főleg mikor a családom előttem zabálja a finomsbbnál finomabb falatokat, és engem is kínálgatnak.

És a legrosszabb, hogy hátra van még 10 kiló, de így nem tudom hogy fogom leadni, ha már ennyire oda van a lelkesedésem.

Olyan rossz nézni, hogy más kétpofára tömheti magába a szemét kaját, és semmi sem látszik meg rajta, én meg egy szelet sütit se merek enni már 6 hónapja, mert attól félek, hogy minden visszajön.

Olyan igazságtalan az élet. :(

2014. jún. 2. 22:46
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
ismerős :(( nekem kezd szépen lassan visszajönni és már nincs energiám újra belevágni, pedig annyira jól néztem ki
2014. jún. 2. 22:53
 2/23 anonim ***** válasza:
36%

"nem táplálkozhatom szabadon, mint régen."

Dehogynem. Csak akkor a külsőd is olyan lesz, mint régen. Meg a zsír nem csak kívül van: az összes belső szerved köré lerakódik és akadályozza a működésben, ezért halnak korábban a kövérek. Nyugodtan ehetsz amennyit akarsz, de lesz egy viszonylag rövid életed, amit örökös gátlásosságban fogsz majd leélni, vagy ehetsz odafigyelve, karcsún és egészségesen. Te döntesz.

2014. jún. 2. 22:55
 3/23 anonim ***** válasza:
90%

hehhe:D én most csak súlyt tartok kalóriaszámolgatással, de pont mostanában kezdtem el gondolkozni azon hogy meg kéne próbálni nélküle :D

Nagyon régóta csinálom, úgyhogy nehéz lesz rászedni magam, de vmikor muszáj lesz

NEKED azt javasolom hogy még tarts ki!

Ha még belefér egy kis szelet süti a napi kalóriaszükségletedbe akkor nyugodtan egyél belőle,

én is eszek mindent! szó szerint mindent -kivéve nagyon zsíros pl.mcdonald's-os kajákat fújj!!-

+ még akár süthetsz magadnak egészséges/alacsony kalóriás sütiket nézz hozzá recepteket

de szerintem elsősorban A MÉRTÉKTARTÁS a lényeg meg persze a MOZGÁS

Csak további kitartást és sok sikert:D

2014. jún. 2. 22:59
 4/23 anonim ***** válasza:
77%
Szemét kaját nem is jó enni, ellenben az egészséges ételeket el lehet úgy készíteni, hogy nagyon finomak legyenek, sőt, nassolnivalót is bőven lehet találni a "jó" ételek között. De pl. mik azok, amiket nagyon szeretnél enni, és lemondasz róla?
2014. jún. 2. 23:05
 5/23 anonim ***** válasza:

Muszáj számolnod? Már úgyis beállt a mennyiség, minőség, nem léped át a korlátokat, megy rutinból. Én is nézek pár dolgot, kivéve a kalóriaszámolást, mégis mennek lefele a kilók.

Az előző jó kérdezett. Mik azok az ételek, amiket nagyon szeretnél megenni? Mert még a rántott húst is lehet diétásan készíteni.

2014. jún. 2. 23:12
 6/23 anonim ***** válasza:

Én mit mondjak?

Nem kcalt számolok hanem glikémiás indexet figyelek. Én úgy tudok fogyni ha alacsonyan tartom a vércukor szintem. És nekem nem fér bele egy kis szelet sütemény se vagy pár kocka csoki az étrendembe mert az csak megemeli a vércukor szintem. Ha pedig felugrik hirtelen akkor le is esik és akkor jön a zabálás.

De kitartok, nincs már sok hàtra, az ideális súlyom 50-52 kg. De már 56-nak nagyon fogok örülni. Az pedig már csak 6 kg-nyira van. Kitartást nekünk!

2014. jún. 2. 23:14
 7/23 anonim ***** válasza:
én is fogytam kb 13-14 kilót és azóta mindent eszek amit csak megkívánok (igen, még mekis kaját is :OOO ) ennek ellenére nem híztam vissza, azt eszek amit akarok, rohadt jól érzem magam és nem vagyok kövér sem :) szerintem hülyeség görcsösen figyelni ezekre a dolgokra, tényleg csak elmegy a kedved tőle. vagy akkor most tarts egy nyári pihenőt amikor nem figyelsz a dolgokra (persze nem kell túlzabálni magad) és utána folytathatod újult erővel!:D
2014. jún. 2. 23:41
 8/23 anonim ***** válasza:

Valahol megértelek... Én hedonista vagyok, plusz eszembe sincs ellenállni a kísértésnek, az olyan helytelennek tűnik, legalábbis ha igazán vágyom valamire. Trükkös, még jó, hogy van egészségtudatosságom és a testem jelzi, mit szeret. De azért nem könnyű, főleg egy bizonyos pont után.

Pedig Isten látja lelkemet s életemet, nem voltam nagyon szigorú magamhoz, tavaly nyáron bulikkal és kilengésekkel fogytam vagy épp nem ;) De még így is belefáradtam, s mivel egy ponton úgyis megállt a fogyásom, tartottam egy elég hosszú szünetet, részben odafigyelős, részben ereszdelahajam napokkal. Mivel nem vagyok hízékony (extrém lassan hízom és szerencsére egy nagyságrenddel gyorsabban, de nem könnyen fogyok), s az életmódváltásom is ott van, nem nagy ügy stagnálni, legalábbis egyelőre. De nem ajánlhatom, hogy tedd ezt, mert lehet, hogy Te más vagy. De ez az örökös rettegés nem normális, nem tartható :(

A számolásba egész belejöttem, de azért az idő kis részében csinálom, mert igenis macerás (iszonyú hosszú listáim vannak és mindig átvariálom a receptjeimet) és nem is érek vele kb. semmit. Úgyis annyit eszem, amivel jóllakom. Többnyire fix, de azért képes változni.

Viszont nem irigylem mások étrendjét. Nagyon jókat eszem, különben nem csinálnám. Ahogy mások is írták, vannak lehetőségek. Én pl. napi szinten eszem édességet, viszont nekem a szénhidrátban szegényebb étrend való. Nem gond, tudok durván szénhidrátszegény édességeket enni, amik még ketogén napon se jelentenének problémát. Persze zsírosak, de legalább az egyik makrotápanyagot rendesen enni kell a fehérje mellett... ;) Bár alacsony kalóriabevitelnél nem könnyű, erre kezdek rájönni. Most már visszafogom a direkt zsiradékot.

Lehet, hogy ideje kissé megreformálni az étrendedet, ha nem esik jól. Annyiféle remek étellel lehet fogyni, de sokszor látom, hogy az emberek pár siralmas dolgot esznek, amiktől engem a hideg kilelne, de szerintem a legtöbb embernek unalmas lenne...

2014. jún. 3. 00:41
 9/23 anonim ***** válasza:
2%

Ezt azért van mert buta vagy!

Nem kalóriákat kell számolgatni... hanem normális kajákat kell enni!

2014. jún. 3. 02:48
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Megértelek..életmódváltással és sporttal fogytam 24 kilót, kb 4 éve. Azóta próbálom tartani, de egész életemben oda kell majd figyelnem, mert ilyen alkat vagyok. Tök sokszor kiborulok, hogy nem ehetek azt és annyit, amennyit akarok, ráadásul sportolni is utálok, de muszáj. :s

Aztán mindig meggyőzöm magam, hogy mennyire utáltam akkor a testem és most mennyivel jobban érzem magam a bőrömben, de azért sokszor nehéz:s

2014. jún. 3. 03:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!