Akik megisszák a napi ajánlott 2-2,5 liter vizet (folyadékot), hogy bírják ki állandó wc-re szaladgálás nélkül?
Aki sportol, fogyózik sokszor többet is iszik ezeknél.
Én próbáltam már többször is, de szinte egész nap arra kell figyelnem, bárhova megyek, előtte pisi, ha több óráig vagyok oda van-e wc stb...
Suliban ha reggel és egész nap megiszom az ennek megfelelően leosztott mennyiséget, a 45 perces órát sokszor alig bírom ki, a vége felé már az minden gondolatom, mikor jutok ki a wc-re.
Nektek ez hogy működik? Nem okoz ilyen sűrű vizelést?
hát én már jó ideje azt csinálom (itthon) hogy behozok egy 1,5 literes vizet és azt iszom, és egyáltalán nem vagyok hozzászokva... de nekem a moziban is ha megiszok 2-3 dl vizet már ki kell mennem közben.. lehet én ilyen vagyok, vagy valami bajom van :D
suliban nem is szoktam nagyon inni, főleg most már egyetemen, nem bírnék 1,5 órát úgy ülni hogy előtte iszok
Nem fogyózok és nem sportolok, de már évek óta odafigyelek, hogy nap közben óránként 1-2 deci vizet megigyak. Először néhány hétig viszonylag sűrűn kellett vécére járnom, mostanában naponta kb. 3-4 alkalommal megyek. Alapból 8 órás műszakjaim lennének, de gyakran van, hogy ehelyett 12-16 órát kell bent lenni, viszont legalább pihenőket ennek megfelelő arányban kapok, kb. 4 óránként. Így a vécézés nem probléma.
Egyébként tévedés, hogy akkor kell inni, amikor szomjas vagy. A szomjúság nem a kiszáradás megelőzésére szolgál, hanem már magának a kiszáradásnak az első jele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!