Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért van ennyi agyhalott,...

Miért van ennyi agyhalott, aki tolja magába a különböző fogyasztószereket és táplálékkiegészítőket (igen, a fehérjékről is beszélek), és azt hiszi, hogy egészségesen táplálkozik?

Figyelt kérdés

Rengeteg ember testépítőktől kezdve sportolókig stb. tolja (jobb esetben csak) a fehérjét, és azt hiszik ez olyan hűde egészséges, aztán kikiáltják magukat az egészség mintapéldányainak.

Senki nem veszi észre, hogy műcuccokat visz be a szervezetébe, ami kizárólag annak tesz jót, aki ezt gyártja és eladja? Miért ez lett az egészséges étkezés netovábbja (jó, tudom, a marketing miatt, meg azért, mert bárkivel elhitetnek bármit) és hogyan lehetne megfékezni vagy már túl késő, mert túl sok az agymosott?

2014. ápr. 8. 17:25
1 2 3 4 5 6 7
 61/69 anonim ***** válasza:

1. Mást sem elítélek, nekem nem szabadna ítélkeznem, egyszerűen állást kellene foglaljak és döntéseket kell h ozzak.

2. A természetes állati fehérjeforrásokat (hús, tojás -> vagy sült hús, tojás -> vagy porított hús, tojás..) nem igazán lehet támadni, de nem azért mert szerintem az paleós elveknek megfelelő.

3. "Amúgy azok szokták leszólni a port használókat akik belekezdtek az edzésbe és nem értek el vele semmit majd látják a többieket akiknek telik fehérjére és jobban is néznek ki majd ezért leszólják őket hogy kox. Pedig csak szimplán irigyek."

Amikor már eleve azt feltételezitek egymásról, hogy 'csak szimplán irigy' akkor nagyon sikeres és konstruktív beszélgetés elé néztek ám. Nem.. :)

Függetlenedjetek már az érzelmektől, sok fehérjével edzés mellett lehet jó eredményeket elérni. De azt is vegyük észre, hogy moderált fehérjével is szép, egészséges alkat és jó egészség tartható fent, ergó valószínű, hogy nem a magas fehérjebevitel a húzó tényező. Aztán kicsit nézzétek meg mi a fehérje túlfogyasztás. És most nem a vesekárosodásra meg ilyen sallangokra gondolok.

Sportolóknál akik állandóan monitorozzák a saját étrendjüket, tápanyag bevitelüket és a teljesítményüket létezik olyan, hogy visszavesz a fehérjéből mert egy szint fölött már enerválja. Csak érdekesség. Bár én húspárti vagyok, ez tény.

Szerintem ne leszólni akarjátok egymást ám, mert egyikőtök sem 'hülye'. Csak nagyon nyomjátok a saját nézeteteket és nem adnátok meg a másiknak a lehetséges igazság lehetőségét. Magatoknak pedig a tévedés lehetőségét. Meg úgy egyáltalán, a másik vitán fölüli tiszteletét. Ja, és én sem, plusz én egy csomó mindenben biztos tévedek tudom, de tényleg tanulni is kell. Viták során is.

2014. ápr. 9. 12:50
 62/69 anonim ***** válasza:

De könyörgöm, mégis ki tudná, hogy készül a fehérjepor, ha nem a gyártó? A buszvezető? Vagy mégis? Az orvosok se tudják, mert nem az a dolguk.

A táplálkozástudomány meg egy ún. puha tudomány. Kb mindenre lehet találni bizonyító és cáfoló tanulmányokat, a nagyja attól függ, hogy az adott kutatást ki szponzorálja, hogy mérik, vagy hogy mérik félre, és hogy hogyan értelmezik félre a közvetítő újságírók. _Nincsen_ jelenleg teljes mértékben, mindenki által elfogadott táplálkozási elmélet, kb minden nüanszon vitatkoznak. ha te azt hiszed ennek ellenére, hogy te mégis tudod a tutit, akkor vagy jelentkezz a Nobel-díjadért, vagy - ami valószínűbb - inkább maradj csendben, mert kicsit sokat képzelsz magadról.

Én még mindig azt mondom, hogy a fehérjepor nem műkaja, és nem káros vacak. Ha valakinek a tejeredetével van problémája, akkor az marhára (höhö) nem a fehérjepor poralakjának a kérdése, hanem az egész dairy industryé, egy egészen más témakör. De csak hogy tudd, létezik marhából, szójából, borsóból, kenderből, rizsből és tojásból készült fehérjepor is, amiknek közük nincs a tejhez.

A másik meg az, hogy valamit most már igencsak le kéne tenned az asztalra (hanyadszor kérem?), mert ha ez alól kihúzod magad, akkor az alól is húzd ki magad, hogy lehülyézel mindenkit. Nagyon nem érted te ezt az egész tudományos nézőpontot. Talán nem a femináról kéne okosodni...

2014. ápr. 9. 12:51
 63/69 anonim ***** válasza:

Wash, minden tudomány 'puha'.

Az orvostudomány is, a fizika is (gondolj fiz. előadásra, elvileg elhangzott például az, hogy amikkel foglalkoztok csak bizonyos korlátok között, az általunk eddig ismert világban igaz, newtoni körülmények között.. utána már jön nem newtoni fizika, tiszta fiktív és 'puha' dolgok vannak ebben is :)

Mindenki:

Kajálni voltam, mit láttam közben. Ismerős lehet elvileg: Scitec Nutrition - Útmutató a zsírégető edzéshez.

Nagyon dekoratív (edzett) fiatalember és tejcsárda (vagy szilikoncsárda) akarom mondani fiatal hölgy mosolyog már-már zavarbaejtően az elején. Mindjárt alájuk kommentelem egy tollal, hogy nincs zsírégető edzés :D

Na, szóval TRENDEK és hitek. Itt van egy kommersz de sokak szemében talán hiteles meg komoly tartalmú füzetke.

"A bőség zavara, melyiket válasszuk?" - komplex testsúlykontroll formulák.

Na most, nekem is az volt az első benyomásom, hogy a bőség zavara van, de ezt konkrétan ki is írták hogy jobban átérezzem. Szóval.. biztos hogy jó cuccok (zsírégetők?:) ezek csak ki kell választani a számomra megfelelőt. Ez olyan lehet kicsit mint a párválasztás, vagy a cipővásárlás. Na.

"Valóban hatásos hatóanyagok többféle kombinációban"

1. Testsúly-menedzselő komplex

2. Komplex testzsír menedzselő stimuláns 11 hatóanyaggal

Nagyon trükkös nevek ám, nem is tudom hogy a testsúlyomat akarom inkább menedzselni egy komplexszel vagy komplexen akarom a testzsíromat menedzselni, tényleg a bőség zavara :D

Hogy egyébként miért kezdtem el ezt írni?

Figyelj!

Mi az, amit ehetünk?

Csirkemell természetesen 'tökéletes' kategória, csirke többi része legalsó 'közepes' besorolású. Hát persze, mert nem mell, mert divatban kell amit követünk, és MI nem eszünk sima csirkét. Csak mellet :D

Volt rosszabb. Jó szénhidrátforrások:

Zabpehely - 'tökéletes'

Zöldségek - itt kapaszkodj meg, a zöldségek kaptak egy középszerű 'jó' besorolást.

A zöldségek gyengébbek, kevésbé jók mint a zab. Ez ma a dietetikai fitneszipari fő sordásirány.

Most szerinted (szerintetek) ez valami? Ezt közvetítik az embereknek (sportolóknak)? Vazeg, ez pocsék :D

És ilyen témán komolyan egymásnak akartok ugrani? Ez majdnem olyan tré, mintha a mostani magyar politikán gyilkolnátok egymást írásban.

Ne vegyétek túl komolyan ezeket, ez az egész fitnesz/sporttáplálkozás téma komolyan nevetséges. Lehet hinni ebben vagy abban, de amikor összedobnak egy olyat, hogy a zabpehely tökéletes a zöldségek meg csak úgy jók oszt' kész, szóval ez van most. Van egy olyan trend, amiben a sportok/sportolók az agybeteg dietetikát követik.

És ebben nagyon nem egészséges értékrendek is belekerülhetnek. Szóval, nem azt mondom hogy a kérdezővel akarok egyetérteni, meg most nem is igazán a vitatkozás miatt írok, de velem együtt mindenki lazítson szerintem kicsit és ne vegye túl komolyan ezeket a dolgokat, mert nem igazán jó túlzottan meggyőződni valamiről, nincsenek tökéletes nézőpontok, pártok. Ne marjátok egymást, biztos hogy nem éri meg.

2014. ápr. 9. 13:21
 64/69 anonim ***** válasza:

Azért a fizika pont nem puha tudomány, a mérési eredmények elég egzaktak hozzá. Az, hogy még nem minden egyértelmű, és megvannak a határai az elméleteknek, normális dolog, nem ettől lesz valami puha. Attól lesz, hogy mindenre van pro és kontra, rengeteg a wannabe tudós, akik többé-kevésbé értelmes mérések alapján állítják azt, amit. Fizikában pl. nincs ilyen. Nem fogja senki kitalálni, hogy a mágnesesség valójában hazugság :D

A kedvenc szkitek cégünket meg azért ne vegyük etalonnak, tudjuk jó, hogy ők elég khm, 'érdekes' marketingstratégiát folytatnak. Ezt sok hobbitestépítő el is ismeri. Persze akinek a jumbóig tart a világ az tényleg durva, de azt ugye tudod, hogy én nem ez a fajta vagyok :D

Ahogy az sem, aki a zöldségeket hátrasorolja. Amúgy ilyet nem is nagyon láttam még, amit ezzel mondtál, a zabpehely és a zöldségek két külön dolog. Szokták is ajánlani a zöldségeket dögivel, bár tény, hogy nem hangsúlyozzák eléggé. Én csupán annyira gondoltam (főleg régebben), hogy vajon a most kapható zöldségeink tényleg olyan jók-e, hogy nyugodtan támaszkodhassunk rájuk. Akartam még vizsgálatot is végezni, csak aztán rájöttem, hogy a biokémia nem az én világom :D

2014. ápr. 9. 13:30
 65/69 A kérdező kommentje:

Mini---lassan valóban fárasztó ez, nem marakodni akarok én sem, elfajult a dolog (különösen a felesleges személyeskedések miatt, ami nem az én hozzászólásaimban van benn, hanem egyszerűen Wash nem bírja ki, hogy ne magas lóról közelítse a kisanyámat, aki a femináról tájékozódik, bármi is legyen az.

Ez a tegyek le az asztalra valamit is vicces, eddig leírtam csomó dolgot, amit senki nem olvasott el, minek tépjem a számat.

Viszont Mini, azt mondod nem akarsz velem egyetérteni. Milyen olyan dolgot mondtam, ami vállalhatatlan, tuti nem úgy van és nem lehet vele egyetérteni. Erre még kiváncsi lennék. Washnak hiába beszélek, nem olvassa és/vagy nem értelmezi amit írok, úgyhogy mindegy.

2014. ápr. 9. 13:44
 66/69 A kérdező kommentje:

amúgy kétlem, hogy az idiótázók közül bárkit ez érdekelne, ha már eddig nem nézett utána (meg ugye angolul van), végigolvasni meg pláne nem, de ha valaki mégis izgatna, ez csak a kezdet:

[link]

[link]

2014. ápr. 9. 13:59
 67/69 anonim ***** válasza:

Csak kívül maradnék a Ti vitátokból, Kérdező. Ennyi. Adott esetben, privátban meg lehet beszélni hogy én mit gondolok.

Wash, értelek. Igen, a puha jelzőt is jól leírtad végülis, érzem mire gondolsz. Éljen Boldogkői Zsolt, ő használta így a 'puha tudomány' kifejezést. Felőlem :)

A zöldségekre vissza, szerintem még a modern mezőgazdaság rossz minőségű zöldségei is alap kaják, csak sajnos azt kell mondani hogy jobb híján. Mint ahogyan a kommersz hús sem olyan jó minőségű az állat takarmánya, tartása miatt mint amilyennek lennie kellene. De ettől még ezek az alapok, csak kár hogy nem jó minőségűek és táplálóak már annyira, mint 50-100 évvel ezelőtt.

A scitec-et asszem végülis csak a nézetek és klikkek miatt írtam. Ahogy te fogalmaztál, vannak akik csak a jumbóig látnak, szóval el kell fogadni hogy vannak különböző nézetű, gondolkodású és tudásszintű emberek, hááát hogy adott esetben kinek van igaza, ki látja jobban a dolgokat.. nehéz kérdés, lehet legalább olyan bonyolult mint maguk az alapkérdések. Hogy kinek van inkább igaza, az is eléggé 'puha' :)

Írtam biokémia pótzh-t hétfőn. Szerinted mikorra javítják ki..? :D

2014. ápr. 9. 14:08
 68/69 anonim ***** válasza:
csak egy észrevétel, ha már végigolvastam.. Egészséges, nem egészséges ételek alatt ki mit ért? Mert engem ez mindig érdekelt, mert hogy ez a besorolás a legsz@rabb az is tuti. Egyébként köszönöm az infókat, tanultam ma is valamit :)
2014. ápr. 10. 00:40
 69/69 anonim ***** válasza:

Itt vagyok, nem kell félni :D Nos, ismét "bizonyítottál", a linkelt cikkeknek semmi, nulla közük nincs ahhoz, amit eddig mondtál (miszerint a fehérjepor egy káros műcucc), csupán arról szól, hogy mennyi az ember fehérjeszükséglete szerintük (minimum ugyanannyi ember szerint meg másmennyi, erre mondtam, hogy puha tudomány). A második cikk az elején leszögezi, hogy az egész téma nagyon bonyolult, és nem jól ismert, ráadásul 20 éves, azóta meg már sokminden történt. Ebből inkább pont az jön le, hogy te voltál az, aki nem olvasta el a cikkeket, csak blöfföltél egyet.

Ezek után nem csodálkozom, ha semmit nem fogsz fel abból, ami itt folyik. Hajtogatod, hogy nem olvassuk el, amiket írsz, miközben még reagálunk is rá. Összevissza hadoválsz arról, hogy épp kit akarsz szidni és miért. Pont az vagy, akit a legelső mondatomban leírtam...

De amúgy a kérdésedben úgy amblokk a tápkiegekről volt szó, de még csak a fehérjékig jutottunk. Úgyhogy szépen sorban elmondhatnád, mi a gond a szénhidrátokkal, aminosavakkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, növénykivonatokkal, sötöbö, és nem csak a testépítéshez használt kiegészítőkre gondolok. Meg hogy szerinted akkor mi az egészséges élet titka.

2014. ápr. 10. 20:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!