Miért van ennyi agyhalott, aki tolja magába a különböző fogyasztószereket és táplálékkiegészítőket (igen, a fehérjékről is beszélek), és azt hiszi, hogy egészségesen táplálkozik?
Rengeteg ember testépítőktől kezdve sportolókig stb. tolja (jobb esetben csak) a fehérjét, és azt hiszik ez olyan hűde egészséges, aztán kikiáltják magukat az egészség mintapéldányainak.
Senki nem veszi észre, hogy műcuccokat visz be a szervezetébe, ami kizárólag annak tesz jót, aki ezt gyártja és eladja? Miért ez lett az egészséges étkezés netovábbja (jó, tudom, a marketing miatt, meg azért, mert bárkivel elhitetnek bármit) és hogyan lehetne megfékezni vagy már túl késő, mert túl sok az agymosott?
Azzal jössz, hogy mindenki sérteget téged kedves kérdező, holott minden egyes válaszodban leszólsz valakit. Az már mellékes, hogy rajtad kívül minden -kicsit is hozzáértő- személy látja, hogy ostobaságokat írsz.
Csak egy példa az egyik nemrég írt válaszodból: "sok mérgező, arzénos cuccok". Kicsit nézz már utána, hogy mit is tartalmaz egy fehérjepor és kímélj meg minket a hülyeségeidtől.
a valóban hozzáértő személy annyit lát, hogy nem hülyeség, amit írok. de itt olyan személy nincsen.
nem sértegetek senkit, csak felhívom a figyelmet a bunkó stílusra, ha volt ilyen. nem tudom, te mit olvasol.
attól, hogy te nem tájékozódsz arról, hogy a legtöbb fehérjeporba mi kerül azon kívül, amit ráírnak a dobozra (meglepő módon nem tájékoztatnak, hogy nyomokban arzén, génmódosított cuccokat stb. tartalmazhat), az még ott van. de hülyézz le mindenkit, aki erre felhívja a figyelmet, egyszerűbb, mint tájékozódni.
aki azt írta, hogy a tej egészséges - tőlem igy mindenki, akinek jól esik és úgy érzi, hogy jót tesz, de hogy egészséges, az hatalmas túlzás.
Botero, iagazad van, nehéz lenne meggyőzni, pláne a te gyönyörű stílusodban. neked edző bá' oldala való, szépen reklámozzátok és tovább erősítitek az izomagyakról kialakult sztereotípiát.
fogadjunk, hogy senki nem nézett utána semminek, amit mondtam. struccpolitika. kényelmes, egyszerű, mint fehérjeport inni a feldolgozatlan források helyett.
Miért pont ezt akarod megfékezni?
Miért nem foglalkozol mondjuk inkább a bálnák védelmével? Vagy a hajléktalanok védelmével, kajáztatásával?
Miért pont ezzel a kérdéssel foglalkozol?
Ezt azért kérdezem, mert hasonló kérdések tőlem sem állnak távol, de én a látszat ellenére nem kattogok ennyit ezen. Én nem írok ki kérdést, hogy MIÉRT ilyen az egészségipar, fitneszipar stb. stb. pont lesz.arom.
Néha szóváteszem hogy azért héló, ne szálljon már el magától az aki minden nap tolja mondjuk a szójaproteint (vagy ugye a tejsavót:) de amit te csinálsz az lehet még nálam is nagyobb túlzás.
Azért csinálják ezt, amiért a koplalós csajok meg koplalnak. Ebben hisznek ennyi. Majd egyszer lehet kiderül hogy nem volt igazuk, tök mindegy. Nem kell így kipécézni egy csoportot és leagymosottazni őket, vannak azért a kérdésednél nagyobb problémák (mittudomén, védett madarak :D).
Sz.ard le szerintem, de amúgy a nyugati dietetikát látom az ilyen irányzatok mögött. Azt a dietetikusszövetséget, amit a izé támogat, édességgyártók kartellje vagy mi a fene (mindegy, mdosz honlapján fent van 2. kiemelt támogató pozícióban) meg ugye az akik az amcsi hasonló szervezet elvbarátai és követői, amit meg coca cóla, tejtermék tanács meg ilyen sz.arok pénzelnek.
Mit akarsz, megvan itt mindenre a magyarázat, az összefüggések.. már csak egy közös rockefellert (köhömm) kell keresni az egész mögött ami (aki? :D ) a pszichiátriácal, gyógyszergyárakkal is kapcsolatban van, pik-pak kirajzolódik a betegségipar hálózatából egy egész szép darabka így a kajás témából visszakövetve. Persze én nem tudok semmit se, csak engedem szabadon a gondolataimat :D
:D :D
na ez volt a legnagyobb.
ok, nektek aztán tényleg mindegy. én vagdalkozom? én írok légből kapott dolgot? a "tonna oldalnyi" anyagod, mint leírtam, egy tejportgyártó kereskedelmi cég (!!!!!---felfogod ez mit jelent--biztos nem) oldala.
nem jutunk dűlőre az tuti, iszonyat egy csőlátásod van neked is. "van pofád", meg "primitv vagy" a stílusról ne is beszéljünk. te tvalóban nem veszed észre magad.
azt olvasod el, ami neked tetszik, abból is amit én írok, csak a lényeget nem látod. mutass hiteles források, mutass klinikai eredményeket, mutass bármit, ami szakértelemre vall. nekem nincs ilyen kötelezettségem, mert ugye "nem értek hozzá", mindenki utánanézhet(ne) saját maga.
komolyan elkeserítő. de tudod mit, megérdemled.
Mini--persze hogy lesz*rom, mindenki úgy teszi magát tönkre, ahogy akarja, csak kiváncsi voltam.
Valami ilyesmire számítottam, de azért ekkora szemellenzősségre és struccpolitikára, meg elmaradottságra azért nem. Mindegy, továbbra is a Balkánon élünk. tényleg lesz*rom.
Hé, én nem beszólni akartam, csak viccesre vettem a válasz elejét.
Nekem is értelmesebb lenne a bálnák megmentésével foglalkozni (mondjuk én levadásznám őket saját fogyasztásra, de mindegy)
Szóval, itt sokan írnak akik nem hülyék egyébként.
Most kifejtem picit. Tessék meglepődni, de én is pl. 130+ IQ-val, relative nem kicsi olvasottsággal meg talán nem elhanyagolható ismeretanyaggal írkálok itt gyiken, nyilván sok más nézetű.. meg más szintű ember mellett.
Szóval így élből mondjuk senkit sem néznék le. De az van, hogy lehet valaki okos meg intelligens, kissé el vagyunk klikkesedve egymástól, és egy valamiben a legtöbb okos ember (önkritika is egyben) le van maradva. Empátiában és kedvességben.
Nem az a baj hogy eltérő módon gondolkodunk, hanem hogy véletlenül sem nyugodnánk bele ebbe.
Direkt ezt akarják ám elérni, az értelmiséget is önmaga ellen uszítani.. ez feltűnik valamennyire? Pártokra oszlani, így gondolkodókra, úgy gondolkodókra. Egyik ezt kritizálja, a másik ezen ÉRZELMI alapokon megsértődik, visszatámad. HÉLÓÓÓ. Nyugi van :)
MinimorRris, azért a tojásprotein vagy a marhaprotein fogyasztását te sem ítéled el, nem?
Az nem ütközik a paleós elveiddel.
Egyébként jobb esetben nem koplalós fogyni vágyó kislányok fogyasztanak proteinport. Ők max. a drogériás cukorral televert szójás "fehérjeport" veszik és isszák. Az viszont tényleg nem alkalmas emberi fogyasztásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!