Miért van ennyi agyhalott, aki tolja magába a különböző fogyasztószereket és táplálékkiegészítőket (igen, a fehérjékről is beszélek), és azt hiszi, hogy egészségesen táplálkozik?
Rengeteg ember testépítőktől kezdve sportolókig stb. tolja (jobb esetben csak) a fehérjét, és azt hiszik ez olyan hűde egészséges, aztán kikiáltják magukat az egészség mintapéldányainak.
Senki nem veszi észre, hogy műcuccokat visz be a szervezetébe, ami kizárólag annak tesz jót, aki ezt gyártja és eladja? Miért ez lett az egészséges étkezés netovábbja (jó, tudom, a marketing miatt, meg azért, mert bárkivel elhitetnek bármit) és hogyan lehetne megfékezni vagy már túl késő, mert túl sok az agymosott?
Nem csak engem kéne meggyőznöd, hanem mindenki mást is. De nem gond, most ezzel bebizonyítottad, hogy nem vagy képes semmiféle meggyőzésre, az "elméleted" nem áll semmiféle lábakon, meg úgy egyáltalán, olyan buta vagy, mint a föld. Tipikus kifogás ez a "mert te milyen vagy", rögtön a másikban keresed a hibát ahelyett, hogy a te részed tennéd támadhatatlanná. Mondjam, hogy tipikus magyar hozzáállás?... Tudod, mint a viccben, nem kell a kondérra tető, mert úgyis visszahúzzák, aki ki akar mászni. Te vagy az egyik visszahúzó.
Gyümölcsmosás, igen, ugyanis tudtommal a természetes állatok nem mossák meg a gyümölcsöt, a gonosz emberek meg igen, tehát ez is tekinthető mesterséges beavatkozásnak. Ez azt mutatja, hogy végig se gondoltad a dolgot.
Azért ennyi ésszel gyereket ne vállalj. Milyen nevelést kapna, jesszus... "De mami, miért? - Mert rossz! De miért rossz? - Ööö izé háttö menj a szobádba hülyegyerek!!"
(a lehetőség még mindig fennáll, hogy bizonyítsd az állításaid, értelmes körökben így szoktuk. Én írtam valóságot, a többi csak annyi, hogy megpróbálok a nyelveden beszélni, és rávenni valami értelmesre. Ha valóban értelmes lennél, érvelnél, nem hisztiznél.)
valójában teljesen mindegy lenne, hogy mit írnék, mert neked van egy meggyőződésed. de nem vártam mást. ki hisztizik? te tipikus magyarozol meg sértegetsz (pont nem érdekel, téged minősít). ezek nem érvek, hanem sárdobálás. összekevered a szezont a fazonnal, gyümölcsmosásról beszélsz, meg hogy régen nem mosták meg stb. stb., hogy jön ez ide?
Botero: na azt megnézném amúgy, hogy mi lenne a válasz, hogy "Ön szerint természetes anyag ez a por?" lol. És erre azt mondaná, hogy igen, meg milyen jót tesz, mit várjak egy testépítő edzőtől? A testépítőknek valóban szükségük lehet néha (vagy sokszor )porra, egyrészt ha már olyan lusták, hogy máshonnan nem szerzik be, másrészt van amikor ez nem praktikus. de hogy sima "lemegyek a terembe edzeni" emberek miért isszák, azt nem tudom.
Persze ha már nyomatod a fehérjeport, akkor jobban teszed, ha a zsírt is tolod mellé, mert különben semmit nem ér. És amikor a tested nem ismeri fel kajaként, az a gond, hogy keresi benne a jóféle tápanyagokat, amikor meg nem találja, szépen kivonja saját magából (általában a csontból). Szóval max. rövidtávon jó. De hát mire ezt magán valaki észreveszi, addigra már késő, addig meg úgyse hiszi el.
Úgy kezded a kérdésed, hogy agyhalott, és én vagyok a hülye, amiért sértegetek :D De mondom, ha értelmes lennél, érvelnék. Figyelmen kívül hagynád a sértegetéseim, és csak a tárggyal törődnél, bebizonyítva, hogy vágod a témát. EZ nem történt meg, tehát nem vágod a témát. Ilyen egyszerű.
Megint azt hajtogatod, hogy nem természetes, amikor már megmondtam, hogy de, az. És rávilágítottam, hogy ennek e meghatározása amúgyis attól függ, hogy mit nevezünk természetesnek. Az átlagértelmezés szerint az.
De hogy ezt a "nem ismeri fel kajaként"-et honnan szeded, áruld már el :D Röhejes :D S azt meg honnan tudod, mi lesz hosszútávon? Nem is telt el annyi idő a megjelenés óta, hogy biztos adatokat lehessen szerezni! Vagy a jövőbe látsz? :O
Arra meg még mindig nem válaszoltál, hogy mikor szerzel szakképesítést a témában.
te csak olyan dolgokról nyilvánítasz véleményt ezek szerint, amiből lediplomáztál. oké. igen, az agyhalott provokáció volt.
ja, hogy te leírtad, hogy de, természetes. akkor az. :) "nem telt el annyi idő". na látod, miből vagy biztos benne, hogy neked van igazad. "ha értelmes lennél"---már megint ez a személyeskedés, neked semmi nem megy rendes érveléssel, csak sértegetéssel? elveszti az egész a hitelét.
ezek szerint te fogyasztasz ilyesmit. akkor próbáld ki magadon. pár hétig (vagy egy hétig), próbáld természetes fehérjével helyettesíteni a port. pl. spirulina alga, méhpollen, tojásfehérje, csirke, hal, kender stb. tudom, macerásabb mint csinálni egy shake-et.
Miért van ennyi agyhalott, fogyatékos mint te, kedves kérdező? Halvány fogalmad sincs hogy miket beszélsz :D
Nézz utána kicsit a dolgoknak mielőtt osztani kezdenéd az embereket... Idióta vagy
Botero, szép. Ennyire durvára nem számítottam, de akkor te magad minősítetted, köszi.
Amúgy ja, nem számítanék arra, hogy egy edző azt mondja, hogy jaaaaa, várjatok, mégse, inkább tumixoljátok a tojást, nyers májat, egyetek pollent, meg kender, mert ez az Xezer forintos cucc, amit én promótálok (és én is ezen élek, nézzetek csak rá az izmaimra), az valójában nem jó nektek. :D
Jövőre diplomázok, mint élelmiszermérnök, és eddig 9 év kémiatanulás áll mögöttem, szóval szerintem mondhatom :P Tanultunk a fehérjeporok gyártásáról is, membránszűréssel történik lényegében, ami egy hidegen is végezhető fizikai folyamat. De tessék, adok is linkeket, jó olvasást:
Már elmondtam, hogy miért természetes, de továbbra is úgy csinálsz, mintha meg sem hallottad volna, csak ugyanazt hajtogatod... ezek után még neked áll feljebb? Azért nézz már magadra, kisanyám.
Te ezekszerint meg hentes/bioboltos/piacos vagy, mert irtani akarod a konkurenciát, és a saját termékeidet eladni, mondván, hogy bezzeg azok.
(tojást meg nem turmixolunk, mert nyersen nem eszünk. Nem szívódik fel a fele se, szalmonellás is lehet, és az avidin nevű enzim megköti a biotint)
Ha valaki itt nem hiteles, az te vagy kedves kérdező.
"nyomatod a fehérjeport, akkor jobban teszed, ha a zsírt is tolod mellé, mert különben semmit nem ér"
Miért is kéne a fehérje mellé zsírt bevinni (persze a szokásos napi 40 gramm zsíron felül) ?
"szépen kivonja saját magából (általában a csontból)"
Jó hogy ne már azt állítod, hogy a fehérjepor fogyasztása csontritkulást okoz.
"nagy részük túl sok savat is csinál"
Mert más -nem feldolgozott- élelmiszerek nem csinálnak savat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!