Miért van ennyi agyhalott, aki tolja magába a különböző fogyasztószereket és táplálékkiegészítőket (igen, a fehérjékről is beszélek), és azt hiszi, hogy egészségesen táplálkozik?
Rengeteg ember testépítőktől kezdve sportolókig stb. tolja (jobb esetben csak) a fehérjét, és azt hiszik ez olyan hűde egészséges, aztán kikiáltják magukat az egészség mintapéldányainak.
Senki nem veszi észre, hogy műcuccokat visz be a szervezetébe, ami kizárólag annak tesz jót, aki ezt gyártja és eladja? Miért ez lett az egészséges étkezés netovábbja (jó, tudom, a marketing miatt, meg azért, mert bárkivel elhitetnek bármit) és hogyan lehetne megfékezni vagy már túl késő, mert túl sok az agymosott?
feldolgozott alatt ipari feldolgozást értek. nyilván az otthoni főtt étel is feldolgozott, de ezt te irányítod, jó esetben tudod, hogy mi honnan származik, mivel készíted stb.
a koncentrátum szóban magában benne van a feldolgozás (ipari). az valamikor tej volt, most meg por. én nem hasonlítanám az otthon főtt ételhez. jó, egy koncentrátum még mindig kevésbé feldolgozott, mint egy izolátum, de attól még nem természetes, a szervezeted alig imeri fel, hogy ennek kajénak kéne lennie.
Engem az olyan agyhalottak zavarnak, akik a leghalványabb fing nélkül állnak neki okoskodni, és ez az okoskodás érdekes módon mindig tartalmaz valami agressziót és összeesküvéselméletet. Labor? Műcucc? CEMENTESZSÁK?? (ezt egy másik barom írta, tudom, ugyanolyan fogalmatlanság)
A leggyakoribb fehérjeporok tejből készülnek SZŰRÉSSEL. Semmi mesterséges adalék nincs ebben, a legegyszerűbb koncentrátumban, a Myprotein Impact Wheyében egy kis szójalecitin van, mint emulgeáló, de ennyi, semmi ízesítő, színezék meg társai. Semmiféle kémiai eljárás nem történik a fehérjékkel, ugyanazok, amik kijönnek a tehénből, csak ki vannak szűrve az oda nem kellő dolgok, és erősen le van csökkentve a víztartalom vízaktivitás.
Baromi irritáló, amikor valaki annyit vesz észre a világból, hogy nem olyan, mint amit otthon kap, és akkor az már rossz, mesterséges meg káros. És még nekiáll játszani a megmondóembert. Szerinted a liszt is káros mesterséges tápanyag? Mivelhogy a természetben nincs lisztfa, agresszívan le kell szedni egy növény bizonyos részeit (amit eleve ebből a célból termeltél meg, nem magától nő azokon a négyzet alakú mezőkön), szétszedni a magot, megőrölni ésatöbbi. Még épületeket meg eszközöket is kell építeni hozzá. A kaják sütéséről, főzéséről nem is szólva, mert ott már valódi kémiai reakciók is végbemennek. Egyetlenegy másik élőlény sem hőkezeli a kaját rajtunk kívül.
S hadd kérdezzem meg, mikor végeztél/fogsz végezni élelmiszermérnöki, kémiai vagy biológusszakon?
Látványosan nem tudtál mit reagálni, de ez nem meglepő.
Akkor a lisztet miért nem vetted bele ide? "Miért van ennyi sok agyhalott, aki lisztet eszik, pedig az káros feldolgozott műcucc, és csak a lisztgyártóknak tesz jót?"
Nem lógsz meg: A sült hússal mi a helyzet? Meg úgy minden mással, még a gyümölcsök, zöldségek megmosásával is.
Ha ennyire biztos vagy a dolgodban, igazán nem jelenthet gondot egy minden részletre kiterjedő, pontos válasz. Gyerünkgyerünk.
:))) hú de felhúztad magad:)
gyümölcsök megmosása, LOL. :)
nem, nem fogok oldalakat írni egy olyan embernek, aki láthatóan csak provokációból ír hülyeséget. gondolj, amit akarsz, remélem sokáig élsz annak ellenére, hogy véded ezt az életmódot.
"aki láthatóan csak provokációból ír hülyeséget"
Erről inkább te jutsz eszembe, kedves kérdező. Feltettél egy kérdést, jönnek egyet nem értő válaszok és visszakérdezések, amikre nem reagálsz semmi érdemit. Nehéz komolyan venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!