Azt mondjátok hogy együnk így meg úgy, de ezt nem mindenki tudja megvalósítani. Az mit csináljon?
Akkor én néha az egyszerűség kedvéért sarkítok úgy tűnik.
És elméletek pedig ütköznek, nem mi köztünk feszül ellentét, hanem a táplálkozástudományon belül vannak ezek.
Ha Te nem találsz problémát bizonyos élelmiszerekben, akkor megértem hogy azok a nézetek amelyek kimondottan megbetegítőnek tartanak, kizárnak bizonyos növényeket/táplálékokat nem szimpatikusak számodra.
Sajnálom.
Sokan viszont másképp látják a helyzetet, én is másképp látom a helyzetet és én számomra meg felháborító, hogy a kommersz média (tv, rádió, reklámfelületek) mondjuk tejfogyasztást, gabonafogyasztást propagáló hirdetésekkel vannak tele. Ez még 1 : 1
Felfogás kérdése: valaki hipoglikémiás lesz, mert nem eszik sok szénhidrátot / már annyira beteg a teste, inzulinrezisztenciája van hogy jelenleg nem tudja hirtelen elhagyni a keményítőfogyasztást.
Lehet úgy tenni hogy neki szüksége van keményítőre, de tudhatjuk hogy egy egészséges embernek nincs.
Miért nem támogatom a gyors felszívódású szénhidrát fogyasztást (keményítő, cukor) ? Mert ilyen embereket termel ki, akik már teljesen függenek tőle. Aztán meg terhelik az egészségügyet cukorbetegekként. Persze lehet megint én gondolkodom csak végletekben. A szélsőségesen rossz helyzet hozhatja ki belőlem, ha az állapotok már végletesen rosszak, akkor nem tudom kifogásokat keresni hogy mégis miért kell még több lisztet/cukrot enniük. Minden válaszomhoz odaírhatnék egy idézetet a látszat kedvéért, volt hogy tettem: "Our opinion may differ"
De ez csak jópofizás lenne, semmi sem lenne jobb tőle.
Inkább terjedjen egy racionális, egészségre törekvő nézet legalább az interneten, ha máshol úgyis a gabona/tejipar propagandája érvényesül. Már csak azért is, mert megérdemlik az emberek a tájékoztatást, ez elv. Arról már eleget hallottak hogy milyen jó a búza, esetleg ideje hangot adni a másik oldalnak is, arról nem beszélve hogy a másik oldalnak igen nyomós indokai vannak rá miért nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!