Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Azt mondjátok hogy együnk így...

Azt mondjátok hogy együnk így meg úgy, de ezt nem mindenki tudja megvalósítani. Az mit csináljon?

Figyelt kérdés
Például én egy 15 éves lány vagyok és szeretnék lefogyni, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy leginkább zöldségsalátákat meg csirkemellet egyek. Ilyenkor mit kéne tennem?
2013. jún. 8. 20:55
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

"Az elraktározott zsírral az a baj hogy a test sok mindenhez csak szénhidrátot tud energiaforrásként felhasználni, így nyilvánvalóan a fehérjéhez fog nyúlni a zsír pedig marad a raktárakban. Mivel a szénhidrát gyorsan felszívódik és elraktározódik, ezért hol többlet hol hiány van belőle. Ez sehogy sem jó, ha nincs magas fehérje és alacsony szénhidrát bevitel akkor azt kockáztatjuk hogy a test a saját fehérjéit éli fel, illetve hogy a szénhidrát visszapótolja a napközben elvesztett zsírt. Így a testsúlyunk csökkenése nem vagy alig jár zsírvesztéssel. "

szerintem nézz utána a ketózisnak :D nem kell magas fehérjebevitel. testsúly*1g fehérje már elég bőven. Csak az agynak egy kisebb része nem tud ketontesteket energiaként felhasználni, annak kell egy kis ch, amit a máj előállít zsírból és fehérjéből is. Vagy akkor miért van az, hogy én nem eszem szénhidrátot, vagy ilyen napi 30g alatt általában és mégis képes vagyok izmosodni is így és szálkás vagyok?

2013. jún. 9. 01:09
 12/31 anonim ***** válasza:
a zsír meg nem felesleges:D nekem az adja az energiám :)
2013. jún. 9. 01:11
 13/31 anonim ***** válasza:

Hallottam ám már a ketózisról, de arra csak közel nulla ch bevitelnél áll be a test, 30gramm az már nagyon határ eset.

Felesleges elvárni bárkitől is hogy ketózisban éljen miközben szénhidrát fogyasztással is lehet szálkás meg izmosodhat.

2013. jún. 9. 01:19
 14/31 anonim ***** válasza:

Ráadásul a ketózis tolerálása is ugyanúgy alkatfüggőnek bizonyul mint a laktóz érzékenység, a glutén intolarencia, az inzulin érzékenység, vagy hogy ki mennyire bírja a zsíros ételeket.

Egyeseknek a ketogén diéta hatékonyabb másoknak nem, de alapvetően egy szakszerű diétának mindenképpen működnie kell és a szénhidrát fóbia alaptalan.

2013. jún. 9. 01:37
 15/31 anonim ***** válasza:
de meglehet élni kicsattanóan szénhidrát nélkül is:) nekem megy:) 30g-ot azt nem tudom, mostanában már egy ideje nem figyelek oda a ch bevitelre, csak ösztönösen eszem (gyümölcsöt is néha), de a ketózis nem szűnt meg:) az meg szerintem mindenkinek hasznos, ha megmutatja a testének, hogy milyen a ketózis, nem kel félni a zsírtól(állati zsírok, stb), meg a test is rugalmasabb lesz energiafelhasználásilag. Ha több szénhidrátot eszem, pl gyümölcsöket és ki is jövök ketózisból, akkor sincs semmi bajom. A lerakódott zsírt, hogy elégesse a test, sztem csak úgy lehet, ha energiaként elhasználja:)
2013. jún. 9. 01:44
 16/31 anonim ***** válasza:
szerintem a zsírfóbia(pl félelem a telített zsíroktól) meg sófóbia rosszabb mint a szénhidrátfóbia:D a szénhidrátok inkább csak rövidítik az életet. Ketózisban elvileg rák se alakul ki :)
2013. jún. 9. 01:46
 17/31 anonim ***** válasza:
47%

"és a szénhidrát fóbia alaptalan."

Azért.. ilyet majd csak akkor írnék, ha nem tömné senki sem kétpofára, meg senki sem lenne elhízva. Addig mondjuk egy ici-pici alapja talán mintha MÉGIS lenne.

2013. jún. 9. 08:06
 18/31 anonim ***** válasza:

Szerintem meg a hosszútávú jó alakért egy olyan módzsert kell örökké betartani,amit meg tudsz valósítani. Nem lesz semmi bajod,ha tejet,zsírszalonnát,zsemlét,csokit eszel,AMÍG beviszed az értelmes dolgokból a vitaminokat/tápanyagokat. Nem kell számolgatni milyen hülyeség ez? Én már próbáltam nagyon király,de én retardáltnak éreztem magam közben. Most nem az lenne a cél,hogy jól érezzük magunkat? Felesleges ez a sanyargatás. Ki kell deríteni,hogy mi okozta nálad az elhízást? Keksz nassolás a tv előtt? Napi 8 szendvics? rendszertelenül eszel? nem mozogsz eleget? Ha eszel csak is akkor egyél,amikor tényleg éhes vagy és lehetőleg laktató kajákat. Pl. húsos kaják, lehet zsíros de nem dobja meg a vércukrot és így több ideig leszel jóllakott, próbáld ki így az éhség lassan fokozatosan jelentkezik és nem hirtelen legalábbis én ezt tapasztaltam. Laktató ételek: hús,tojás,zöldség,gyümölcs, főtt kaják,de ne tészta:DD

Ja és mozogj, változtass az életmódodon nem lehet hogy egésznapa a gép előtt rohadsz? Mert akkor menj segíts mosogatni anyudnak,kertészkedj,bicajozz a barátokkal.

Egyébként,ha nem tudjátok megtenni az egészséges étkezést( megjegyzem mi sem) akkor is próbálj legalább pl. felvágottat enni,szotyit vagy valamit.

2013. jún. 9. 12:42
 19/31 anonim ***** válasza:

Persze, zabáljátok 1000-rel a zsírt, egy ilyen, táplálkozásarcművészhez hasonló "eszes" ember állította össze a diétámat, 1,5 évre rá meg epegörccsel fetrengtem a sürgősségin, aznap éjjel meg is műtöttek. Tele volt kővel, a sok zsír miatt.

Gratulálok nektek.

2013. jún. 9. 15:32
 20/31 anonim ***** válasza:

Tudod kiknek van epekövük? Akiknek pang az epéjük. Akiknek nem jó a zsíranyagcseréjük. Szomorú.. de azért mert te nagyon elnéztél valamit, nem a világot kell utálni.. keresd meg azt aki a te betegségedért felelőssé tehető. A zsírevést okolni lehet hogy rossz lelkiállapotban logikusnak tűnik.. de számunkra meg csak szomorú. Lehet puffogni, de a betegséged igazi okait kellene megkeresni. De a csillagok állására is foghatod ugyan úgy mint a zsírfogyasztásra, csak semmi értelme.

Engem meg talán ne hasonlítgassun amatőrökhöz. Volt amikor én is hittem a dietetikában, a zsírszegény táplálkozásban.. azért az nem ma volt. Kinövi az ember.

2013. jún. 9. 15:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!