Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Jó ötlet kellene arra, hogy...

Jó ötlet kellene arra, hogy elmenjen az étvágyam, vis. Ne kívánjak olyan sok táplálékot, mivel lehet ezt megvalósítani?

Figyelt kérdés
A helyzet az,hogy 14 éves vagyok , és szeretném ,ha valami féle úton nem lenne,olyan nagy az étvágyam.. Fontos lenne,ha valami komoly válaszokat adnátok ! :) Tudom azt,hogy most vagyok a legnagyobb fejlődésben,s muszáj ennem .. de én nem akarok , s megállni elég nehéz , mivel egyfeszt fáj a fejem, érzem a nagy ürességet az egész hasamba,ha nem eszek.. s megtettem olyat is,hogy egy nap egyszer,csak délben.. de úgy szédűltem, és hasonló. Valami jó ötletet adjon már valaki! :) Amiatt kellene,mert nem akarok elhízni , hisz,ha most elhagyom magam akkor ... majd nekem lesz nehezebb a dolgom felnőtt koromban, a fogyókúrával. (Van valamiféle vitamin,amitől elmegy az ember étvágya,de aztán visszaszedi magára a kilókat.)
2012. máj. 31. 15:31
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha keveset eszelvegy ideig osszebb fog menni a gyomrod. Ne repetazz, hasznalj kisebb tanyerokat, de napi 5-6szor egyel, ebbol 2 legyen gyumietkezes.(1-2 alma gyumi)

Rostok eltelitenek: zabkasa a legjobb! Egyel sok zoldseget a tk kenyer melle, ne csak felvagottat. Ez eltelit. Nekem hasznal az útifű maghéj is: ez 0 kcal de szintiszta rost! Vizzel is lehet inni (vagy kefirrel eszed) ha vizet iszol ra megduzzad a gyomrodban ami teltsegerzetet kelt. (ez eredetileg szekrekedesre van a rost miatt de nagyon jol telit)

Hasznalhatnak meg a gyogyteak, a borzalmas izuktol nem lesz kedved enni:D

A natur tea ill zoldtea is segit lekuzdeni.

Ui.. Ne egyel cukrot, megdobja az inzulint akkor is ehesnek erzed magad ha nem vagy az mert a szervezeted becsap

2012. máj. 31. 16:26
 2/7 anonim ***** válasza:
Ui. Sport is segit en pl futas utan nem tudok enni, nem megy le semmi a torkomon. Igyal sokat az is eltelit. Csak ne kolat meg cukrozott italokar
2012. máj. 31. 16:28
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaid, borzasztóan kevés kenyeret eszek , ritka nap az ,amikor egy nap megeszek 2 kicsi szeletet, ma pl.még nem ettem egy szelet kenyeret sem ! :) Cukros italokat is nagyon ritkán iszok , mivel nem annyira vagyok oda értük , inkább a tejért halok , ami nem tudom mire káros?! Nálam futás után egy pici idejig csak innom kell,de aztán nagyon meg éhezek ,főleg ,ha előtte nem falogattam valamit! Szóval egy nap egyek többször, s pl. 6 után próbáljak meg ne enni , csak gyümölcsöt?
2012. máj. 31. 17:25
 4/7 anonim ***** válasza:

Most egy nagyon furcsa, már már természetfeletti titkot fogok veled megosztani, ami az itt kóricáló kérdezők 95%-nak szentségtörés és lepontozással jár: a megfelelő minőségű tápanyagok bevitele napi szinten TÖBB kaját takar, mint amit egy átlagember eszik. Tehát egy megfelelő étkezéssel többet kell enned, mint jelenleg, és még fogyni is fogsz. Természetesen mozgás muszáj mellé.

Az éhezésnél megáll a zsírból való fogyásod. Mivel éhezel, ezért természetesen csökken a súlyod, hisz kalóriadeficit van, szépen lebontod az izomzatodat, kiürülnek a szénhidrát készleteid. Végeredményben a nadrágod mérete csökken, kevesebbet mutat a mérleg, stb, szóval minden ok meg lenne az örömre, csak sajnos ugyanolyan zsíros marad a tested, csak kisebb, vitaminhiányos kiadásban. És az éheztetés miatt rögtön vissza is hízod az egészet, sőt még többet is, amint elkezdesz falni utána. Mert elkezdesz, erre van beállítva a szervezetünk. És gondolom nem ez a célja senkinek.

Szóval ne koplalj. Egyél naponta 5x-6x. Fehér lisztet, cukrot kerüld. 14 évesen ennyi már elég is. Ja és valami mozgást csinálj!

2012. máj. 31. 21:11
 5/7 A kérdező kommentje:
Szóval normálisan táplálkozzak ? De, azt megtehetem,hogy 6 után nem eszek,vagy az is káros hatás ? Amugy szokásom,hogy eszek , és utána kis idő múlva tornázok valamit . Ma idájig egy kisebb kenyeret ettem , és egy palacsintát , ez nem normális??? Többet kellene?
2012. jún. 1. 14:37
 6/7 anonim ***** válasza:
Palacsinta, kenyér nagyon szemét kaja, hiszen fehér lisztből van. Pont ezeket kellene kerülni. Mindent, ami fehér lisztet tartalmaz, az összes tészta ilyen. Továbbá a boltban kapható "barna kenyerek" és "rozskenyerek" 99%-a is csak színezve van, ugyanúgy fehér lisztből tolják. 6 után meg egyél, pont az a lényege a napi 5-6 étkezésnek, hogy 3-4 óránként táplálékhoz jusson a szervezete. Nyilván 14 évesen ezt azért annyira nem kell szigorúan venni, de érdemes törekedni rá. 6 után egyedül a szénhidrátos kajákat kerüld, a fehérjedús ételek mehetnek nyugodtan. És most itt kell egy kis kutatómunkát végezned, hogy mi is pontosan a szénhidrát, fehérje, zsír, milyen fajtái vannak, milyen ételek ezek, melyik mire jó, nézz utána ezeknek, úgy tanul az ember. Adnék most egy linket, itt főleg a táplálkozási része a lényeg, de a többit is olvasd el, mert mindenkire vonatkozik, ne tévesszen meg a honlap címe. Ez csak egy ilyen kezdőlökés, hogy legalább legyen miből kiindulnod. [link]
2012. jún. 1. 19:37
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, és utolsó válaszoló : nyugodtan ehetek egy nap többször , mint 3 ? Csak mértékkel ? S akkor nem igazán van esélyem elhízásra ? És el fogom olvasni az oldalt , köszönöm ezt is!! :)
2012. jún. 2. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!