Találmányom ötlet szinten van, megvalósítani nem én szeretném, csak el akarom adni az ötletet a nagy cola gyártók egyikének. Ilyenkor is le kell védetni az ötletet vagy hogy tudom bizonyítani, hogy enyém az ötlet, hogy el ne lopják?
Csak olyasmit lehet levédetni, ami már megvalósított, és pontosan le kell írni a szabadalom bejegyzésénél, hogy hogyan működik, hogyan lehet megvalósítani.
Egy puszta ötletet nem lehet levédetni.
Ilyenkor azt tudod tenni,hogy megkeresel egy tegyük fel Magyarországi gyártót,vezérigazgatót és elmondod,hogy van egy nagyon jó ötleted ami tegyük fel milliókat hozna a vállalatnak és mielőtt elmondanád köttök egy szerződést melybe belefoglaljátok azt,hogy ők ezt nem valósíthatják meg vagy ilyesmi különben neked fizetnek 100.000.000 Ft-ot aztán aláírjátok egy vagy két ügyvéddel és elmondod a találmányod.
Csak ugye mondhatják,hogy ez már náluk 10 éve napirenden van csak még nem fejlesztették ki véglegesen.Szóval nem könnyű.nagoyn laikus vagyok,tehát ezt csak leírtam de nyilván ez egy f'szság:))Na jóéjt és sok sikert
Az egyetlen megoldás, hogy elkészíted a prototípust, elkészíted a leírást, és levédeted.
Nem kell külön levédetni az összes országban, a nemzetközi egyezmények miatt azzal, hogy Magyarországon levédeted, már egész Európában védett lesz, legfeljebb néhány jelentéktelen távol-keleti országban nem. Ezt elmondják neked a szabadalmi hivatalban.
Persze a szabadalom nem garantálja, hogy a kólagyártók ezt meg is veszik tőled. De ha használni akarják, akkor csak tőled vehetik meg, amíg a szabadalom tart.
00:32-nek :)
Én is ilyesmire gondolnék, (KÖSZI!) ez jó megoldás lehet, ugyanis, mint mondtam én nem akarok ennek a megvalósításával foglalkozni, én csak az ötletet adnám el. A levédetés meg a többi sok pénz és utánajárás...
Szép napot!
Belecsöppentem ebbe a dologba, rájöttem olyat kell kitalálni ami a kutyának nem kell, elmondani sem érdemes és nyugodt életem lesz!!!!!!
Magyarország éppen a fejlődő ágban van, tankot gyárt, egy drón 4-5 tankot
3 perc alatt kilő,így a folyamatos gyártás biztosított!!!!!!
FEJLŐDIK A GAZDASÁG!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!