Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 18 éves,148 kilós fiú mit...

18 éves,148 kilós fiú mit csináljon?

Figyelt kérdés

Senkire nem számíthat, csak magára. Kiskorától kövér. Étrendjén csak úgy tud változtatni, hogy esetleg kevesebbet eszik, de sajnos ízfüggő, tehát nem bírja, hogy keveset egyen. Szóval nem tud egészséges ételeket venni, mert korlátolva van.

1 hónap alatt napi 1-szeri evéssel, tehát koplalással mennyit tudna fogyni? Ha már meglenne neki a kezdő löket akkor menne és folyamatában vissza állna kisebb adagokra. Jövőnyárig szeretne lefogyni, hogy a nyarat tudja élvezni.

Támogatói nincsenek, orvos annyit mondott neki, hogy diétázzon. Barátai nincsenek és a szülei pedig maguknak valók, primitívek és felszínes velük a kapcsolata.

Tudom elhagyta magát, de pont ezért kér itt segítsége, mert máshol nem tud.

2012. okt. 19. 15:18
 1/6 anonim ***** válasza:
Keress egy dietetikust, aki elmagyarázza, hogy milyen sűrűséggel, mit és mennyit ehetsz, esetleg elküld kivizsgálásokra is, figyel rád, amíg a kúra tart. Szerintem jó lenne, ha kicsit nyitnál az emberek felé, barátkoznál... talán egy pszichológus is kéne. A leírásod alapján azt gondolom, hogy sokat szorongsz.
2012. okt. 19. 15:36
 2/6 anonim ***** válasza:

Olyan nincs hogy ízfüggő meg tömnie kell magát. Ha élvezni akarja a nyarat akkor egyen normális kajákat, valamit valamiért. Én is elhatároztam magam és letettem a kedvenc ételeimet pedig én is kijelenthettem volna magamról hogy de nem tudom mert függők tőle. Csak az eleje nehezebb.

Az hogy a szüleik maguknak valók azt jelenti hogy nem adnak nekik zsebpénzt és nem hallgatják meg őt abban hogy pl nem sültkrumplit kér a boltból hanem fagyasztott zöldségeket amit megtud csinálni pároltnak vagy nem rántott húst csinálnak hanem pároltat vagy sütőben sültet? Ha meg van zsebpénze megtudja venni a sonkát tk kenyeret gyümölcsöt, húst.

Másrészről ha valaki fogyni akar ne csak koplalással akarjon fogyni, mert abból vagy anorexia lesz, vagy egy hét után vagy egy év után feladja és visszamegy a kétszerese. Ha most "ízfüggő" úgyse menne a kis adagokbani visszaállás, egyébként sem megoldható/megoldás. Menjen ki a szabadba mozogni. 150kilóval nem mondom hogy fusson, de legalább napi 1-2 óra tempós séta ahogy bírja és van egy halom torna videó amikből az ember kedvükre válogathat.

2012. okt. 19. 16:38
 3/6 anonim ***** válasza:
Én is egy elkeseredett lány vagyok...az a baj hogy a társadalom sokszor elhagyja a kövéreket...nincsenek barátaik stb...de nem szabad feladni! Először igyál sok szénsavmentes vizet inni mást semmiképp csak fölös kalória, és egyél sovány húst zöldségekkel fűszerezheted is. Szólj a szüleidnek hogy ez így nem állapot. Gyaloglással kezdj, ha van kutyád vidd sétálni, mert csak úgy tétován tényleg nem egyszerű sétálgatni. Fórumokon is szerezhetsz barátokat.
2012. okt. 19. 20:27
 4/6 anonim ***** válasza:

szia!

először is felejtsd el a fehérkenyeret, fehérlisztet,cukrot,üdítőket,tésztát,fehér rizst!

ezeket tudod helyettesíteni egészségesebb termékekkel, tehát nem kell lemondani semmiről csupán minőségibb ételt enni. rizs helyett barnarizs, tészta helyett durumtészta, sok zöldség és a húsokból inkább a csirke,hal:)a disznóhúst nyugodtan száműzd. én már 1 éve nem ettem. inni pedig csak vizet vagy különböző gyógyteákat igyál. a cukros üdítők baromi egészségtelenek televannak felesleges kalóriával és adalékanyagokkal. este 6 után már ne nagyon egyél illetve lefekvés előtt 4 órával már nem szabad enni. egyél sok gyümölcsöt. ja és én mindent olívaolajjal főzök. a napraforgó olajat ezzel helyettesítsd. ha édességre vágysz akkor zsírszegély túrót egyél kis édesítővel gyümölccsel vagy natúrjoghurtot mézzel stb. ha van kérdésed akkor írj privátban!

ja és 23 éves lány vagyok és 50 kg-ot adtam le teljesen magamtól szülői támogatás nélkül:)

2012. okt. 20. 08:53
 5/6 anonim ***** válasza:
Minden fejben dől el...hülyeség ez az ízfüggőség szöveg, csak kifogás arra, hogy kajálhass! Ha Te elhatározod magadban, hogy egészségesen élni és fogyni akarsz, akkor meg is tudod csinálni! Ja és képzeld az egészséges kaják is tudnak finomak lenni! A napi egyszeri evés is f..g, de szerintem is fel kéne keresned egy dietetikust, mert (ne vedd sértésnek) egy kicsit elvagy tévedve, és nehéz közvetetten tanácsokat adni és gondolom megfogadni őket sem egyszerűbb!
2012. okt. 24. 15:51
 6/6 anonim válasza:
Ne egyél kenyeret semmihez. Az ízfüggőség egy nátrium-glutamát nevű szarságtól van, nagyon sok ételben van, de szerencsére ezt írják is az összetevők között. Ha bármin meglátom a boltban, teszem is szépen vissza. Olvassatok utána google-n, mennyi bajt okoz.
2012. okt. 25. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!