Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tulhizott vagyok,17 evesen...

Tulhizott vagyok,17 evesen majdnem 100 kilos vagyok, van valami jo tanacsotok? Aminek segitsegevel fogyhatnak? (kerlek titeket valaszoljatok normalisan)

Figyelt kérdés
2012. máj. 29. 18:46
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

szerintem ne azzal törődj ,hogy mások mit gondolnak!

Majd ha úgy a tükörbe tutsz nézni és azt gondolod ,hogy az jó akkor se hagyd abba !!Tűzz ki magad elé egy x kg és ha szerinted azt elérted akkor tűzz ki egy újat .soha ne mérd magad és ha van szoba biciklid naponta 60 percet biciklizz és 3 hónap alatt (max) sikerülni fog !!!!

2012. máj. 29. 19:44
 2/4 anonim ***** válasza:
86%

Ez mi, hogy tűzzön ki újabb meg újabb célt?

Így a végtelenségig is fogyhat. Addig fogyjon, amíg még lábra bír állni?

Szerintem meg pont tűzz ki egy célt és ha eléred (nagy kitartás kell hozzá) akkor tudj megállni is.

Én voltam 80kg is, voltam 48 is. Még akkor is voltak súlyban lefelé irányuló céljaim. Pedig már nem ettem szinte semmit és csak tornázni akartam, pedig már felkelni sem volt erőm. Egy idő után már az a kevés sem maradt meg bennem, amit meg bírtam enni. Nem sokkolni akartam bárkit is, de ne hallgass az ilyen hülye tanácsokra, mert úgy jársz, mint én. És nagyon nehéz hízni is, ha már eljutsz egy olyan szintre mint én.

Azóta híztam sokat, most épp fogyózom, de figyelek rá, hogy ne essek túlzásokba. És már a környezetem is jobban figyel.

Egyél sok zöldséget, gyümölcsöt, igyál sok vizet. Húst, tejterméket fogyassz és felejtsd el a cukrokat, a lisztes dolgokat. (Közhelyek, de tényleg igaz)

Reggel egyél kiadósan, de ne zabálj! Ebédre főtt ételt egyél, leves, zöldségek (ne rizs vagy krumpli, hanem saláta vagy párolt zöldség)hús.

És persze mozogj, otthon is lehet. Kezdetnek nem kell túl sokat. Kb amikor már úgy érzed, hogy nem bírod tovább, még húzz rá 10-15 percet. (Hidd el, bírni fogod)

És ami még fontos, az első válaszolóval ellentétben azt mondom, ha a tükörben azt látod, akire már szeretettel tudsz nézni, ne fogyj többet.

És ha megszoktad az egészséges táplálkozást, a súlytartással sem lesz gondod :)

2012. máj. 29. 19:56
 3/4 anonim válasza:
60%

Először is sokat eszel?

Ha igen akkor változtatnod kell az étrendeden!

Reggelizz normálisan, ebédelj nem túl sokat a vacsorára meg csak alma! Felejtsd el a fehér kenyeret, a tészta féléket a panírozott dolgokat!

Egyél inkább rizst párolt zöldséget a húshoz. Igyál sok vizet! A napi 3szori étkezést ne lépd át! Tudom, hogy nehéz lesz de csak addig amíg a gyomrod nem szokja meg!

Ha betartod a szabályokat fogyni fogsz! Én ha hiszed ha nem 12 kg-ot fogytam 1,5 hónap alatt. És most a "verseny súlyomnál" vagyok. :))

Kezdj el sportolni legjobb a futás.

Először ne vidd a futást túlzásba csak annyit fuss amennyit birsz, majd növeld fokozatosan a távot.

Soha ne ess "bűnbe" kerülj minden édes dolgot a sütitől a kóláig! Egyél inkább gyümölcsöt!

Sok sikert neked remélem fogyni fogsz!

2012. máj. 29. 20:31
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem, ne kezdj el futni 100 kiloval, ha csak amugy nem elsz baromi sportos eletet, amit kötve hiszek. Es ne csak haromszor egyel egy nap, hanem ötször legalabb es estere ne csak egy alma legyen a vacsorad.

Ez a nehez, negy valasz, amiböl kettö-kettö ellent mond egymasnak.

En a helyedben elöször a kajalast tennem rendbe es utana foglalkoznek a sporttal. Persze, addig is lehet, uszas, turazas, seta, alapvetöen valts egy fittebb eletmodra a mozgast ertve, ne ülj a TV elött, a gep elött.

Reggelire ehetsz teljeskiörlesü kenyeret, cukormentes müzlit gyümölcsökkel, tojast valamilyen formaban, zöldseget ezekhez, ilyesmiket.

Tizoraira egyel natur joghurtot, gyümölcsöt, cukormentes müzliszelet (cerbonanak van) pl.

Ebedre igen, tenyleg kerüld a panirozott dolgokat pl, egyel hust, halat, rizst, esetleg fött krumplit egy keveset, ha nincs mas, sok-sok zöldseggel.

Uzsonnara megint mehet, ami tizoraira, olyasmik, de ne gondold, hogy csak ennyi a valasztek barmelyik etkezesnel, most csak irom, ami kb eszembe jut.

Vacsorara eheted megint azt, amit ebedre, de köretnek mar csak zöldseg, ehetsz turot joghurttal kiveverve, sajtot, felvagottat, zöldsegekkel.

Ha beallt a kajalas, akkor kezdj szerintem a sporton gondolkozni. Ez lehet par nap, de lehet egy honap is, mire megszokod.

Ha kicsit utanajarsz, keresed a lehetösegeket, olvasod a tapanyag tablazatokat a kajakon, akkor eleg sok "kincsre" lehet bukkanni, amiket ehetsz es valtozatossa is teszik az etkezesed. Lehet finom turmixokat csinalni reggelire zabpehellyel, vagy tizoraira gyümölccsel. Egy csirkemmellet ezer modon el lehet kesziteni. Lehet reggelire zabpehelyböl palacsintat csinalni, vannak cukormentes lekvarok. Rengeteg lehetöseg van. A lenyeg amugy az, hogy oke, hogy ezek dietas cuccok, de hat dietas lekvarbol sem kanalazunk be egy üveggel egy este alatt. Uzsonnara nagyon finom martogatost lehet csinalni natur joghurtbol, fokhagymabol es repa, karalabe, ilyesmi szeleteket belemartva enni.

2012. máj. 29. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!