Azt mondjátok hogy együnk így meg úgy, de ezt nem mindenki tudja megvalósítani. Az mit csináljon?
Minthogy 50-60 éves emberek a nagyobb élettapasztalatuk ellenére nem tévedhetetlenek..
Az életkorom jelentőségét nem látom táplálkozástudományi vagy orvostudományi kérdéseknél.
Én feljelentem magam megtévesztésért. De akkor sok ezer orvost, gyógyszerészt/gyógyszergyárat is muszáj lesz, hiszen ha ilyen vád létezik, akkor lehet kezdeni igen nagy börtönöket építeni :))))
Kifejezetten büszke vagyok rá, hogy 22 év körül eljutok végre odáig, hogy nem szájhagyomány úton terjedő áltudományos féligazságok alapján döntök, elfelejthetem a zsírfóbiás, koleszterinfóbiás parasztvakításokat. Amíg valaki ezekkel küzd, talán megfontolhatná milyen stílusban ír - kortól és élettapasztalattól függetlenül.
Ki beszelt zsirfobiarol????
Veled ez a baj, csak 2 sikon gondolkozol!
Ezek utan szoba zem erdemes allni veled. 22 eves taknyos.
Két síkban gondolkodom, ÉN?
Kedves. Igazán, ezért érdemes öregedni. Hogy leszólj másokat. Mindenkiben lehet hibát találni, bennem is, de csináld jobban mint én, ha tudod. A kérdező mennyivel lett okosabb a hozzászólásaid után? Valami konstruktív írást esetleg? Mert az oldal nem arról szól hogy hogyan szóljunk be másoknak, az a 'gyakoribeszólások.com' ..
A szénhidrát fóbia alaptalan - kontra mégiscsak van benne valami ha kövérek meg betegek lesznek tőle ez emberek.
Ez egy fals érv. A szénhidrát és zsír alapú táplálkozástól lesznek betegek, a túlzott szénhidrát beviteltől, nem pedig attól hogy visznek be szénhidrátot. Ez olyan mintha azt mondanám hogy a sótól betegszik meg valaki közben pedig maximum a túlzott beviteltől. Ja és az elődeink is kenyéren éltek mégis a töredékük volt cukorbeteg tehát a mozgásszegény életmód legalább ugyanannyira felelős a betegségekért és elhízásért.
Azt is régebben számtalanszor leírtam hogy a különböző éghajlatokon mindig is merőben más táplálkozási szokások voltak, persze mára összekeveredtünk de nem mindenkinek jó úgy enni mint egy eszkimó. Láttam már itt olyan kérdezőt akinek pár nap alacsony szénhidrátbevitel után egyértelműen hipoglikémia tünetei léptek fel.
Tök jó hogy a zöldségekben meg a húsokban egyetértünk csak az tényleg zavaró hogy az egész gyakorit uralja már ez a paleo mítosz. Gabona fogyasztás nélkül nem lehetne élelmezni az emberiséget. Az embernek is mint ahogy minden más fajnak változik az étrendje, igenis alkalmazkodunk. A világon nincs olyan hogy egy faj arra szokik rá amitől megbetegszik, csak nem tűnik fel neki az első 10-20000 évben. Nincs olyan fehérje szénhidrát vagy zsír ami káros lenne, ez agyatlanság. Minden étel ugyanazokból az alapvető dolgokból épül fel. Csak a mértékük és a feldolgozási módjuk az amivel a modern korban nagyon elszálltunk.
A zsír pedig a legmagasabb kalória tartalmú tápanyagunk amit a testünk nagy mennyiségben raktároz, a ketózisban lévő sportolókat leszámítva mindenkinek különösen figyelni kell rá és leginkább minimalizálni azokat a zsírokat amelyeket a test a saját raktáraiból is felszabadíthat diéta alatt. Ez a módszer legalább ugyanolyan hatásos mint annak a tápanyagnak a nagy mennyiségű bevitele amitől meg akarunk szabadulni, annak érdekében hogy felpörgessük a zsír anyagcserét. Minden elméleti és gyakorlati tapasztalat szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!