Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha valaki fogyni szeretne...

Ha valaki fogyni szeretne akkor a szénhidrát bevitelét kell csökkenteni?

Figyelt kérdés
Ebben az időszakban sajnos nincs időm mozgásra mert sokat kell tanulnom! A szénhidrát mellett gondolom oda kell figyelni a zsírra és a cukorra is! Mennyi ezekből a napi ajánlott bevitel vagy a minimum ami szükséges? Vagy így nem igazán lehet fogyni?
2013. máj. 28. 08:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

A szénhidrátra és a cukorra kell nagyon odafigyelni, a zsírra nem. Zsírból amúgy sem tudsz túl sokat enni, mert telítettség-érzésed lesz tőle!

Vörös hús, baromfi, hal, saláták, párolt zöldségek, reggel esteleg gyümölcs éhgyomorra - ezek a jó választások.

2013. máj. 28. 09:00
 2/11 A kérdező kommentje:
köszönöm
2013. máj. 28. 09:03
 3/11 anonim ***** válasza:
0%

Fogyni akkor fogsz, ha kevesebb kalóriát viszel be, mint amennyit elégetsz. Szóval aki nagyon keveset tud mozogni és még fogyni is szeretne, annak bőven elég napi 1000-1200 kalória. Oszd el napi ötszöri kisebb étkezésekre ezt az adagot, étkezz változatosan, de a szervezetednek szüksége van mindenre, szénhidrátra, zsírra is, de persze mértékkel.

Itt egy minta is: [link]

Mindezeket kiegészítheted salaktalanító, tisztító teákkal, de ezekkel vigyázni kell, mert hasmenést is okozhatnak, ha sokat iszol. (csalán, mályva tea)

2013. máj. 28. 09:04
 4/11 anonim válasza:
43%
szia. vöröshúsból csak sovány!!! cukor one,- semmit elvégre az is szénhidrát és bizony sokan egy tejeskávéba is elfogyasztanak annyi cukrot ami egy szelet fehérkeyérnek felel meg. kenyér- pékárú, tészta - tiltólistán amíg nincs idő mozogni. Burgonyából nagyon keveset és rizst is csak módjával. Én 120kg- al estem teherbe pedig lemondtak rólunk már a dokik is. Szülni már 102 kg-mal mentem és 95tel jöttem haza egy héttel szülés után moozgás nélkül! most már tornázok de terhesen sem lehetet mert gond volt a terhességgel. Persze ez nem jó!!!!4 szakíts min. 20percet mozgásra!
2013. máj. 28. 09:09
 5/11 anonim ***** válasza:

Nwem kell órákat mozogni, de a tanulásnak is jót tesz, ha néha átmozgatod a tested, lenyomsz valami jó kis intenzív edzést...

A szénhidrátra érdemes odafigyelni (én a zsírra is odafigyelek, nevezetesen minél többet próbálok belőle bevinni, hogy jóllakjak, de ez nem tuti, hogy mindenkinek követendő), de nem az fontos, hogy ki mit mond, hanem hogy a Te testednek mik az igényei. Persze bizonyos mennyiségű fehérjére és zsírra szükség van, s ha nem akarsz ketózist, az elején tompasággal, akkor szénhidrátra is, de közel sem olyan sokra, mint amennyit manapság az emberek esznek. Ha nem kerülöd valamely makrotápanyagot igen elszántan s változatosan étkezel, akkor valószínűleg nem kell aggódnod. Remélhetőleg koplalni (amibe a túl kevés, bár közel sem nulla evés is beletartozik) eszedbe se jut.

2013. máj. 28. 09:19
 6/11 anonim ***** válasza:
4-es ez igen! Gratulálok a fogyásodhoz! De miért mondod, hogy vörös húsból csak a sovány? Ezzel nem értek egyet. A zsírosabb mangalica hús pl. nagyon egészséges, tele van Omega 3 zsírsavakkal!
2013. máj. 28. 09:19
 7/11 anonim ***** válasza:
Én a zsírt csökkentettem és mégis nagyon sokat fogytam(nem izomból).
2013. máj. 28. 16:47
 8/11 anonim ***** válasza:
zsírt növelni, szénhidrátot minimumra csökkenteni :)
2013. máj. 28. 19:19
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Egyébként kenyeret lehet enni vagy milyet? Mert délurán meg szoktam enni 1-2szeletet felvágottal! Áttértem a barna és a magvas kenyérre vagy ez hiba mert a szénhidráttartalma lehet hogy magasabb! Vagy akkor azt mikor kell enni?
2013. máj. 28. 20:23
 10/11 anonim válasza:
Szia! Igen kell a szénhidrát! A kenyerekből barna, teljeskiörlésű pékárúból végülis kisebb mennyiség jöhet. a soványhúst csak arra az időre írtam míg nem tudsz annyit mozogni. Én ma már megeszek egy adag zsíros sült oldalast is de kevés rizzsel és salival. De a rizzsel beviszel annyit ami kell. Az elöző írásomban tévesen írtam a kenyérre, hogy one. Én a vajjal és a konzerves hallal viszem be a szükséges omega 3at de én még szedem az Elevitet is, és fogom is hiába nem tervezünk több babát. a vitamin és a folsav nagyon fontos. Tejterméket csak délután eszek naponta van, hogy 6x-7x eszek szinte folyamatosan. Így nincsenek falási rohamaim. Ja 6 os igazad van én csak a mozgásszegény időszakra írtam a fölös kaloriák miatt.
2013. máj. 29. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!