Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyire eredményes ez a...

Mennyire eredményes ez a terv? Mennyit tudnék vele fogyni és formásodni júliusig?

Figyelt kérdés

Eddig 1 kg ment le, kb. másfél hét alatt.

A BMI-m így 26%(170 cm, 75 kg, tudom, borzasztó -.-" és nem egyenletesen oszlik el, majd meglátjátok), amit egyes oldalak enyhe túlsúlynak, mások normálisnak írnak, de én nem érzem így jól magam.

A lábaimmal, karommal elégedett vagyok, épp elég vékonyak. A fenekem is rendben van. A gond csak a hasammal van. Nem ducinak nézek ki, hanem inkább terhesnek, pedig nem vagyok az :D

4 évvel ezelőtt voltam hasonló, akkor fél év alatt csak azzal látványosan lefogytam, hogy mindent ugyanúgy ettem tovább, csak a chipsezéssel és a cukros italokkal(Olympus narancslé, Cappy, stb.) álltam le. :)

Most sajnos a tesiórák maradtak ki, az utóbbi időben, vagy elmaradtak, nem kellett sokat csinálni, csak 1-2 rövid gyakorlat és üldögélés, vagy felmentésem volt/hiányoztam, itthon meg általában kockultam, eddig. (Ha meg volt tartva a tesi, teljes erőbedobással vettem részt rajta az utóbbi félévben)

Kb. másfél hete kezdtem az aerob edzést: ugrókötél, burpee gyakorlat. Ennek fényében ezekkel milyen eredményt jósoltok nekem júliusig?

Tanév végéig így csinálom:

- Délután, amikor hazaértem, gyakrabban étkezem, de sokkal kevesebbet, így nem kezd el raktározni a szervezet

- Csinálok legalább 50 burpee-t, 50 felülést és 50 guggolást

- Ízesített ásványvíz(87 kalória/100 ml) áttérek az abszolút kalóriamentes, natúr ásványvízre

- Reggel kakaót vagy tejet iszom, és suliidő alatt 1 péksütit eszem(tudom, ez nem tűnik jónak, de nem akarok semmit sem megvonni magamtól, hogy szép maradjon a bőröm, hajam, és kell az energia, hogy tudjak figyelni. Ezenfelül irigylésre méltó mellmérettel áldott meg a sors, nem szeretném, ha megereszkednének, elcsúnyulnának)

Suliidő végétől számítva így(na meg érettségi szünetben is!):

- 200 burpee, hozzá ugyanennyi felülés és guggolás

- Minden nap legalább(!) 1 óra biciklizés(közepes vagy gyors tempó)

- Több fehérjét eszem, jobban be tudom osztani az étrendemet

- Marad a sima ásványvíz az eddig fogyasztott ízesített helyett

Jah, a burpee-ket sosem csinálom egyszerre, hogy meglegyen az aerob és az anaerob tartomány váltakozása. Pihenek is közben pár percet, és felváltva csinálom mindig, pl 10 burpee, 10 felülés, 10 guggolás, és utána ugyanígy...:)

17/L

2013. máj. 1. 17:39
 1/2 anonim ***** válasza:

"gyakrabban étkezem, de sokkal kevesebbet, így nem kezd el raktározni a szervezet "

[link]

[link]

200 burpee elég sok ha ugyanazt értjük burpee alatt, de gondolom igen :D

Minden nap nem csinálnám ugyanazt, és nem ilyen sok ismétlés számban, 1 óra biciklizés is elég sok. Felülést ne csináld meg szétcseszi az alsó csigolyákat ha szarul csinálod (arról nem beszélve hogy meg sem edzi az összes hasizmot), inkább hasprés, plank, L-sit. A guggolást is lehet neheziteni pl egy lábas guggolás vagy súllyal vagy felugrás és akkor hamarabb végezni fogsz és fáradtabb is leszel. Biciklizés is lehet intervalluosabb 3 perc viszonylag kemény fokozaton és ahogy csak birod, megcsinálod 5-ször az még mindig csak 20-25 perc de nem nagyon akarsz tovább tekerni,pihinél lehet tekerni vagy teljesen pihenni.

Igazából írnék még sok mindent, de már ígyis egy regényt irtam, ha esetleg még érdekel a véleményen írj privit.

2013. máj. 1. 21:00
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm. :) Akkor majd váltogatom az edzésformákat. :) ^^

Nagyon hasznos volt a válaszod, megy a zöld pacsi. :)

2013. máj. 1. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!