Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan fogyhatnék le? Kórósan...

Hogyan fogyhatnék le? Kórósan elhízott vagyok.

Figyelt kérdés
Kérek normális válaszokat írjatok. Nagyon szégyellem magam, és rosszul esik erről beszélni. 11 éves vagyok, és több mint 80 kg. Szeretnék minimum 20 kilót leadni, de nem sikerül.. Próbálok keveset enni, meg szénhidrátot kivonni, de nem sikerül.. imádok minden csokit, meg minden kaját.. eszek egész nap egy szendvicset, és utána meg este bezabálok... Valamit kérlek.. a suliba felmérés lesz, és nem merek a mérlegre állni... :'( Kérlek valami normális választ... NE szidjatok, inkább tartsd meg magadnak.. nagyon rosszul érzem magam... :-(

2012. szept. 27. 16:05
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, nagyon nehéz elkezdeni írni, mert csak az jár az eszembe mióta olvastam a kérdésed, hogy szomorú. Szomorú, hogy mindez felett szemet hunynak a szülők, és ilyen fiatalon, a normál súly kétszeresét nyomod.

Biztosan nem könnyű neked, de csak te tudsz segíteni magadon. Tedd fel a kérdést magadnak mit szeretnél, egészségesen élni, nem kilógni a sorból, úgy öltözködni ahogy szeretnél, társaságba járni, vagy cukorbetegséget, napi inekciózást, otthon ülni, és kihagyni mindazt amit a túlsúly miatt nem tehetsz meg. Biztos te is jobb életet akarsz, ezért ígérd meg, hogy megteszel érte mindent, mert az életed múlik rajta.

Ne drasztikus dolgokba gondolkodj, ugyanis olyan nincs, hogyha valaki normálisan étkezik az meghízna, vagy le ne fogyna. Úgyhogy napi 5 étkezés, kis adagok, reggelire mehet nyugodtan szénidrát, de az ha lehet legyen teljeskiörlésű, egyél mellé sovány felvágottat zöldséget, 10órai-ra natur joghurt, gyümölcs,vagy zöldség, az ebéd az lehet az ami otthon van, de pl ha tészta, akkor abból kevesebbet, és mondjuk aznap akkor egyél a levesből egy kicsivel többet, főzelékhez ne egyél kenyeret.... Ezután marad két étkezés, ami lehet túró, párolt zöldség, sovány hús, esetleg gyümölcs. Az üdítőket kerüld, maradj a tiszta víznél. Édességeket sem egyél, de ha nem bírsz megválni tőlük, magas kakaótartalmú táblacsoki, egy kocka reggel, ha előző nap okosan ettél(jutalomnak is felfokhatod). De pl készíthetsz otthon édességet, joghurtból, és gyümölcsből fagyit, vagy rágcsálj diót, süsd meg az elmát egy kis fahéjjal és máris kész az édesség.

A mozgásnak meg bármi jó, csak mozdulj meg. Iskolába gyalogolj, vagy vidd a kutyát sétáltatni, görkorcsolázz, vagy biciklizz, csinálj bármit, csak mozogj.

Sok sikert, és kitartást!

2012. szept. 28. 17:35
 32/48 anonim ***** válasza:
Nézd meg annak a diabetikus fagyinak meg nápolyinak a tápértékét. El fogsz keseredni, pont ugyanannyi kalória van benne, mint a hagyományosban, csak sokkal drágább.
2012. szept. 28. 17:42
 33/48 A kérdező kommentje:
Legutolsó: Hát akkor az baj.. :(
2012. szept. 28. 17:57
 34/48 A kérdező kommentje:
31-es: köszönöm a bíztatást. írok neked egy privátot.
2012. szept. 28. 17:57
 35/48 poiu ***** válasza:
Bocs, de nincs időm végigolvasni a 4 oldalnyi választ, lehet, hogy amit írok, mások is írták. Szinte biztos, hogy cukor és keményítő függő vagy. Ez olyasmit jelent, hogy ha gyors szénhidrátot eszel (pl. kenyér, rizs, krumpli), amiből gyorsan kerül cukor a véredbe, akkor annak nagy részéből zsír lesz. Ezt a zsírt nem tudod jól égetni, tehát gyorsan megéhezel, megint eszel, ebből sok zsír lesz és így tovább. egy hónapig ne egyél semmi gyors szénhidrátot, de semmit. Egyél zöldséget és húst. Ha cukorfüggő vagy, ez kemény lesz, de hatásosabb, mint megpróbálni a koplalást. A heti 3 sport jó, de minden nap kell mozognod (fél óra séta megteszi). A 20 kilót ezzel fél év alatt leadhatod, különösen azért, mert közben nőni is fogsz. NE KOPLALJ! Ha nem eszel elég fehérjét, vitamint és ásványi anyagokat, amik a húsban és zöldségben vannak, lelassulhat a fejlődésed! Energiát tárolsz eleget a zsírban, ebből nem kell sok. Fehérjét nem tárolsz, ezt minden nap be kell vinned. Ha valami nem világos, kérdezz.
2012. szept. 30. 19:29
 36/48 A kérdező kommentje:

@poiu: köszönöm szépen! Nem írták még le ezt nekem. nagyon szépen köszönöm, ha még valami eszedbe jut, hasznos, akkor nyugodtan privibe, vagy ide.

MINDENKINEK KÖSZÖNÖM MÉGEGYSZER A BÍZTATÁST, NEM TUDJÁTOK MENNYIT SEGÍTETTETEK... KÖSZÖNÖM. REMÉLEM SIKERÜLNI FOG. Ha nem vettem volna egy kis erőt ennek a kérdésnek a megírásához, akkor 2 év múlva egy csődtömeg lettem volna.. köszönöm! És nagyon örülök, hogy vannak még jó indulatú, segítőkész emberek, akik nem csak lehurrogják az embert, hogy mért jutott ide. KÖSZÖNÖM.

2012. szept. 30. 21:01
 37/48 anonim ***** válasza:
48%

Jó napot Kedves Táplálkozástudományi Szakértő Társaság!

Külön üdvölet Poiu úrnak és kérdezőnknek! Milyen kellemes, borongós keddi napra ébredtünk!

Na most, Poiu úr előtt én is leírtam, hogy szénhidrát szegényen, hús és zöldség alapon kéne enni. persze közben leírtak annyi baromságot, meg privát levelet hogy nem sikerült meglátni a fáktól az erdőt.

Ha akkor elhagytad volna a tejet, gabonát amikor azt az első válaszok között leírtam, mára már jobban lennél, a hormon értékeid is már mérhetően elkezdhettek volna normalizálódni. Továbbra is ez legyen a cél (ezért az alacsony keményítős, tej- és gluténmentes táplálkozás).

Azért megkérdezhetem hol tartunk? Fogyás, vagy közérzet javulás?

2012. okt. 2. 11:06
 38/48 A kérdező kommentje:
Szia! Hát.. Tejet semmiképpen nem hagyom el. napi 2 dl. KEnyeret sem tudom, szendvics az uzsonnám mást nem tudok megoldani. De már kevesebbet eszem. :/ Sportolokis
2012. okt. 2. 17:40
 39/48 anonim ***** válasza:
16%

Ezt sajnálattal olvasom. Érdekes, hogy egy esélyt sem adsz neki, nem mentünk igazán bele a válaszoknál, hogy a kenyérben lévő sok keményítő, a glutén, a lektinek, a tejben lévő inzulin miként teszik tönkre a hormonrendszered, szerveidet. Na most, sok ember mondhatná azt, hogy ez kamu (persze, meg a Föld sem gömbölyű szerintük) de a te esetedben, 11 évesen elérni azt a 80 kilót, amit én soha nem fogok (a mostani kifejlett 71-72 kilómmal, 190centi magasságommal) az már mondhatjuk, hogy beteges.

A gyógyulás és a jövőd felé tett lépések eddig a kevesebb evéssel és a sporttal majdnem nulla, ezen mit szépítenénk.

Először is, speciális edzés kellene a korod-tested miatt és nem akármilyen sport.

2. szendvics helyett vihetnél sonkát és zöldséget. Meglepő módon mint több hete csütörtökönként, amikor beülök GYIK-ezni, én a füstölt kolbászt, sonkát, zöldséget eszem egy dobozból. Senki sem mondhatja ezek után, hogy kellene a kenyér. A kenyér nem kell, hanem olcsó. Nem kell bagózni meg alkoholizálni (jelen esetben a szüleidnek) és akkor sok családban több maradna legalább a gyerek étkeztetésére.

2012. okt. 4. 10:37
 40/48 A kérdező kommentje:

Senki nem cigizik és iszik a családban. SENKI. Úgyhogy nem kéne kapásból leszólni. Csontritkulást meg nem akarok a tej kizárásával. Amúgy is, láttál már táplálék piramist??? Legalul a gabona van, ami a kenyérben van. Sok. Úgyhogy itt linkelem: [link]

NA most ebből kifolyólag minden nap 1 óra séta, ezen kívül hétfőn, kedden és csütörtökön 1 óra kitartó edzés. azután minden este csinálok 15 felülést. Ha nem vagyok fáradt, 30-at. Én úgy érzem ez elég megfelelő, a táplálék és szénhidrátokat is csökkentettem. Sőt, gyerek létemre napi 3 liter folyadékot (ennek maximum 30 százaléka cukros) iszok meg. Ráadásul napi 2 maréknyi gyümölcsöt is. A szendvics nem is zöldséges kenyér, hanem kenyeres zöldség.. egy vékony réteg sonka, aztán saláta uborka paradicsom. És ami legfontosabb: Utálom én is és a szleim is a cigit, anyukám semmilyen alkoholt nem iszik, rosszul van tőle, de persze apukám, meg mint minden férfi hetente egy pohár bor, vagy egy üveg sör. MEg persze ünnepekkor. Úgyhogy ezt nem kéne kritizálni... Amúgy itt van egy jobb piramis is: [link]

2012. okt. 4. 12:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!