Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 165 centis nők, ti hány...

165 centis nők, ti hány kilósan érzitek jól magatokat a bőrötökben?

Figyelt kérdés
165 centi vagyok, de még sose értem el olyan alakot, amire azt mondhatnám, hogy elégedettséggel tölt el. Tavasszal fogytam 8 kilót, most újra fogyókúrázok és elhatároztam, hogy addig nem állok le míg el nem érem az áhított alakot. Újabb 2 kiló ment le eddig, de kíváncsi vagyok kb. mennyi választ még el attól, amit mások jónak gondolnak ehhez a magassághoz.
2012. jún. 27. 20:24
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:

Utolsó három (gondolom egy ember)!

Javaslom, hogy művelődj egy picit!

Számokkal/értékekkel dobálózol, holott fogalmad sincs az egészről.

A férfiak és a nők testfelépítése teljes mértékben különböző.

A nőknek sokkal nagyobb zsírszázalékra van szüksége, különben a szervezetük leáll a női nemi hormon megfelelő mennyiségű termelésével. Elmarad a menszeszük, meddővé válnak.

Nem hiába mondják azt is, hogy mielőtt nővé érne valaki el kell érnie egy minimális zsírhányadot. Ezt az iskolaorvosok serdülőkor körül járó lányoknál mérni is szokták a hasi redő összecsippentésével.

Egészséges felnőtt nőknél a zsírszázalék 22 és 25 % között van.

18 % alatt csak sportoló nőknél elfogadható.

12 % alatt komoly egészségügyi következményei vannak.

25 % felett túlsúly, 30 % felett elhízás.

-------

A különböző alkatokba való besorolás pedig valós, nem az elhízott nők találták ki.

Körte alkat vagyok. Ilyen a testem azóta, hogy "megnőiesedtem". 14 és 20 között versenyszerűen sportoltam (nem ping-pong :)).

Most heti 20 kilométert futok.

Szóval ennyit erről! ;)

2012. júl. 3. 02:03
 42/61 anonim ***** válasza:
46%
akkor tök mindegy! akkor 5%-kal több! örülsz!? Bele is írtam a mondókámba! 5-15%-ig jó a zsírszázalék! Heti 20 kilóméter meg vérszegény! És mit sportoltál!
2012. júl. 3. 02:36
 43/61 anonim ***** válasza:
46%
Azt meg ne mond már hogy te úgy születtél mert téged isten utált hogy alul dagadt vagy! Jó lehet hogy valaki alul vastagabb (csontozat), az már tényleg alkat! De alul attól még nem kéne dagadtnak lenned! Az meg a másik hogy a sport sem old meg mindent! Apám 6 éve sportol (nem olyan nudli távokat mint te!) és nem tudott 10 kilónál többet fogyni azt is az első pár hónapba mert nagyon de nagyon oda figyelt az étkezésre!
2012. júl. 3. 02:38
 44/61 anonim ***** válasza:
Én nekem olyan az edzésem hogy vasárnap csak egy nap alatt 2.5 órán belül 8 feletti átlaggal 20 kilómétert lefutok!
2012. júl. 3. 02:42
 45/61 anonim ***** válasza:
Az orvosok is BŐVEN RÁHAGYNAK! Szerintük sovány a 8%-tól levő zsír százalék! Persze! 4%-14%-ig van! A nővéremnek olyan sonkái vannak amik bőven nem egészségesek és még ő is bőven az egészségesbe tartozik! Nevetséges! A nőknek max.! 8%-tól 18% van az egészséges! Azért voltak nálam még vékonyabb nők (nekem 7,4% és nem vagyok egyáltalán vékony!) és mégis nővé éredtek, és gyerekük van! akkor miről beszélünk?
2012. júl. 3. 02:48
 46/61 anonim ***** válasza:

164 cm, 49 kg vagyok.

Mérleg szerint 13% a testzsírom(én ebben a mérleges szarban nem hiszek).

49*0,13= 6,3 kg zsír van még rajtam? Vagy mi van?

Akkor ha 42,7 kg lennék nem lenne rajtam zsír?

2012. júl. 3. 08:37
 47/61 anonim ***** válasza:
39%

59%-os válaszolónak csak egy javaslat:

Ne írj ide, mert összefüggéstelen hülyeség az egész, írtál egy halom f@szságot, de egy értelmes, használható mondat nincs benne.

Én nem pontoztam senkit, nem foglalkozom ezzel a részével, de a hozzászólásaid... Inkább nem mondok semmit, maradjunk annyiban, nem véletlen az az 59%...

2012. júl. 3. 12:03
 48/61 anonim ***** válasza:
15%
Bäzmeg utolsó előtti pont ezt mondtam: vagy sportolsz (vagy ott valamit nagyon elszámoltak:D)! Ezért mondtam hogy a zsír százalékot kell nézni! Bevallom volt egy két hülye mondatom, például hogy a nőknek 5-15%-ig jó. Inkább lehet 10-20%-ig mert igaz hogy nekik más a felépítésük kicsit több kell de hát könyörgöm nem vagyok nő nem kell tudnom, legalább most már tudom, ezért kedves utolsó már volt is értelme ide szólnom! De az orvosok is ráhagynak! Mert nem kell 12% ahhoz hogy ne legyen egészségügyi problémád! Nekem voltak sokkal vékonyabb osztálytársaim (4.5-5-6-7% és ma már anyák!). Az orvosok inkább elővigyázatosak! Az egészségest gondolom azért is mondják így hogy ha 18-28%-ig van biztos nem befolyásolja az életed körülményeit mert nem túl sok viszont biztos nem is kevés tehát egészséges. Azért mondják hogy csak a sportolóknál fogadható el 18% alatt mert gondolom az már lehet kezd picit veszélyes lenni és nem ajánlatos alá menni! De szerintem a 25% is veszélyes! A 33%-ba már olyan zsírpárnák vannak hogy csak na! Most ebbe nem értem mi az összefüggéstelen! Érvelj ha annyira okos vagy utolsó! Én is mondhatom hogy: Összefüggéstelen, kötözködő dumáddal nem foglalkozok mert én feljebb állok mint te mert én egy uriku*va vagyok aki a szärát is a s>ggéből pénzzel törli ki!:D.
2012. júl. 3. 12:22
 49/61 anonim ***** válasza:
15%
Ja az alkatról írtam még! Na az tényleg hülyeség amit írt AZ AKI VISSZASZÓLT NEKEM! Mert lehet van olyan hogy körte alkat! De akkor az olyan akinek a csontjai vastagabbak mondjuk alul (fäsz se tudja, írtam valamit). Csontozati különbségek természetesen vannak pár kilót rá is lehet fogni! De nem 10 kilót! És végképp nem azt hogy tiszta zsír a combom! 20 kilóméter futás 1 hét (!!!) alatt meg olyan kevés hogy inkább bele sem gondolok!:D Azzal persze hogy nem megy le róla a zsír! Főleg ha arra gondolok hogy ez ilyen heti 4x 5km-nek felel meg. Tehát 5 km-ert fut amit a mai "hajszolom magam hogy lefogyjak de inkább nem kérek segítséget mástól mert én jobban tudom de azért azzal foglalkozok hogy egészségtelen ha kicsit vékonyabb vagyok de az hogy agyon hajszolom magam úgy hogy életemben nem sportoltam semmit" emberkék 10-12-vel simán lefutják az nincs 30 perc futás! 1 óra felett égetődik a zsír rendesen! Akkor mit akarsz? És mit sportoltál előtte? Milyen szinten? % meg azt jelenti hogy nem értek egyet a néppel! És ez miért baj? A nép nem a jó! Nem az a jó aki 100%-os! Mert a nép az rossz! A nép kiírtja a világot X éve ugyanazt a két-három szär pártot választja magyarország vezetőinek FÖLÉNYES győzelemmel akik tönkreteszik az országot! Most ezekkel baj hogy nem értek egyet! Ez nem azt jelenti hogy írsz valamit és kipróbálja az illető amit írtál és ha használ akkor felpontoz ha nem nem! Ez azt jelenti hogy a többiek egyet értenek e veled, mert ha még az illető aki a kérdést írta ki is próbálja és hasznos akkor sem ér semmit az ő pozitív szavazata 20 negatívval szemben! A másik meg hogy egy példát mondjak (mert neked ez nem érthető!, inkább mérj egy iq tesztet, ha 80 alatt van meg inkább nézd a Monikát csak sajna megszűnt, pedig neked jó is lenne) én mondom hogy fuss 1.5 órát 135-ös pulzussal mert öreg vagy alacsonyabb a max.-od és az alatt fogysz! Szóval mondom a parasztnak erre a sok hülye biztosan lepontoz mert szerintük a fogyásért küzdeni kell és a futás csak szär lehet! ENNYIT ERRŐL! Ha önnek összefüggéstelen kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógszerészét!
2012. júl. 3. 12:35
 50/61 A kérdező kommentje:

Kedves 38-40-es!

Köszönöm a szép hosszú hozzászólásodat. Az első felével egyetértek, miszerint véleményt kértem, mások leírták, attól hogy nem egyezik az én elképzeléseimmel még nem értékeltem le, hiszen leírták amire kíváncsi voltam. Mindenkinek zöld kezet nyomkodtam köszönetképp. Arról, hogy a többi ember, aki olvasta a kérdést és lepontozta a neki nem tetsző válaszokat, sajnos én nem tehetek. Minden esetre téged is pozitívan foglak értékelni, egyrészt mert te is csak véleményt nyilvánítottál, másrészt meg azért hogy ne legyen „SZÁNALMAS AZ ÉRTÉKELÉSI SKÁLA”

A második hozzászólásod nem tudom, hogy mennyire nekem, a kérdezőnek szólt és mennyire a többi válaszadónak, de üzenném, hogy 4 éven keresztül úsztam hobbiszerűen, de rendszeresen (szerintem ez is sport, nem csak a futás). Mostanság felszaladtak a plusz kilók, mert a jól működő párkapcsolatomban kicsit többször engedtem el magam mint az előtt, illetve szerintem a fogamzásgátló is rátett egy lapáttal, de ráeszméltem hogy változtatni kell és most is sporttal (kondi) és egészséges táplálkozással küzdök a kilók ellen. Szóval ennyit arról, hogy nem sportoltam semmit egész életemben. (Mellékesen 19 vagyok, tehát 14 éves korom óta sportolgatok hobbi szinten, előtte meg általános iskolában kötelező volt a testnevelés óra, tehát tényleg nem sportoltam soha, na mindegy..)

Harmadik hozzászólásodra reagálva…: tehát én nem vagyok értelmes ember, mert meg mertem kérdezni, hogy a hozzám hasonló magasságú nők mit gondolnak az ideális testsúlyról. Mindegy, lépjünk ezen túl… én is hallottam már a testzsír százalék mérésről, nem egy mai találmány. Tisztában is vagyok a saját testzsír százalékommal, ami egyre csökken és már az átlagos felső határát súrolgatom. Neked azért nem ártana még utána járni a dolgoknak, mivel az esszenciális testzsír százalék az, ami alá nem szabad menni, namost a nőknél ez a legalsó határ 10%. 19-24% az átlagos érték. Ami szerinted 10 körül egészséges, az pont hogy nagyon alacsony, mivel nőkhöz szólt a kérdésem.

Nem tőled kértem, hogy döntsd el, hogy kövér vagyok-e vagy sem, látom én magam a tükörben és reális önképpel rendelkezem, úgyhogy köszönöm szépen, meg tudom állapítani, hogy mikor vagyok kövér és mikor nem.

„Viszont egy otthon ülős TINI lánynak azt mondom, hogy legyél 44 kiló! Akkor kb. megvan az a 10% alatti testzsír.”

Egyrészt nem tartom magam otthon ülős tini lánynak, másrészt pedig köszönöm a jó tanácsot, de nem akarok csont és bőr kategóriásra fogyni. És itt megint ajánlom neked, hogy olvass utána, hogy a nőknél mennyi az ideális testzsír százalék, ugyanis a 10 már kimondottan egészségtelen. Tudod ennek anatómiai okai vannak, máshogy vagyunk felépítve mi nők és a férfiak. Tessék utánajárni mielőtt tévesen osztogatod a tanácsaidat, hogy fogyjak egészségtelenül vékonyra.

Írod sportoló férfiak testzsír százalékát, persze hogy nekik annyi, férfiaknál 4% a minimum, az élsportolók ezt próbálják minél jobban megközelíteni, de én egyrészt nő vagyok mint már párszor említettem, másrészt pedig csak egészséges hétköznapi alakot szeretnék, nem pedig olyat, amire egy biciklistának vagy atlétának szüksége van.

„Ezért van hogy 150 centikhez a 35 kilót ajánlják mondjuk egy nőnek!” Fogalmam sincs honnan szeded az ismereteidet, de remélem ezt te se gondoltad komolyan. 150 centihez olyan 45 kiló az ideálisnak tartott, lehet kicsit kevesebb, de nehogy már 35, az egy átlagos 10-11 éves gyerek súlya.

Na mire válaszoltam az első 3 hozzászólásodra megint teleírtál egy oldalt, de abban is így ránézésre is rengeteg a hülyeség. Ne haragudj, de inkább nem is válaszolgatok már rá, annyit azért hozzáfűznék, hogy iszonyat nagyképű vagy a heti 50 kilométeres futásaiddal, a 41-es válaszadó 20 kilométerét meg nudli távnak tartod. Igazán intelligens hozzászólás volt. Ő is tesz az egészségéért, attól még egy értékes ember, hogy 30 kilométerrel kevesebbet fut mint te. Tudod nem mindenkinek abból áll az egész napja, hogy a tökéletes alakját csiszolgass meg méricskélje a testzsír százalékát. Attól, hogy valaki nem olyan megszállott mint te, még élhet egészségesen. Visszaolvashatnád miket írtál, írt egy válaszadó olyan véleményt ami neked nem tetszett, erre egyből elküldenéd iq tesztre meg Mónika show-t nézni. Igen, ez valóban magas intelligencia szintről árulkodik. A politikát is előszedted meg egy csomó ide nem illő dolgot és csodálkozol, hogy összefüggéstelennek titulálják amit leírtál. Nem akartalak szidni, meg mások se védeni, de ha nem muszáj ne ellenségeskedjetek itt a kérdésem alatt. Te se vagy tökéletes, más sem az, kulturált módon és megfelelő háttérismeretekkel lehet véleményt nyilvánítani, de így inkább ne tedd.

2012. júl. 3. 15:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!