Milyen hamar lehet változást látni a fogyókúrámban, hogyha nem eszek semmi szénhidrátot? Eddig 5 napja csinálom, és kezdek hozzászokni
9-es... :)
Értelmes ember nem ajánl finomított szénhidrátot diétához, de még csak tömegnöveléshez sem. :) A China Study-ban elég részletesen le vannak írva a betegségek, és az ezzel kapcsolatos megfigyelések. A doki, aki a könyvet írta, több évtizede foglalkozik ezekkel a tanulmányokkal, és nagyon olvasmányosan írja le, hogy ő hogyan élte meg ezeket a felismeréseket. Egyszerűen olvasd el, nem tudok mást mondani...
Hogy érted, hogy egy vegán honnan vesz Omega3-at? Úgy érted, mondjuk egy ló, vagy egy tehén? Vagy egy hal, aki algákkal táplálkozik? Szerintem nem állatokból.
Nem tudom, mit tegyek veled, nézd meg ennek a srácnak a videóit, ő egy marathon versenyző. :D Nagyon mókásak a videói. :)
Mondtam, megvan a China Study, bele is néztem már, de alaposan és elejétől a végéig még nem olvastam el, de ismerem az álláspontját. A cukor betegséges részt viszont pont olvastam, és sehol nem láttam leírva azt az anyagcsere folyamatot, amin keresztül az állati eredetű táplálkozás okozná a cukorbetegséget. Ha ezt az oksági láncot bemutatná, akkor lehetne neki hitelt adni, de addig az egész csak egymásmellé rakott számok halmaza, minden bizonyító erő nélkül. A cukorbetegség finomított szénhidrátfogyasztással való magyarázata viszont igencsak logikus, az egész folyamat ismert és alaposan bizonyított.
A lónak, tehénnek, növényevő halnak nem kell ételből EPA és DHA, de az embernek igen (ezért is hívják ezeket esszenciális zsírsavaknak), teljesen más az emésztésük is, az anyagcseréjük is. Az ember meg az ALA-val nem tud mit kezdeni, legalábbis nem túl hatékoynan.
Az tudtad, hogy a koleszterin káros hatását is nyulakon bizonyították? A növényevő nyulakon. Vicces nem? Ez az egész húsellenes propaganda ilyen félremagyarázásokra épül. Persze én örülök annak, ha sok a vegan, meg mások félnek húst enni, mert így legalább nem olyan drágák a húsok :)
Nézd, aki több éve, vagy évtizede vegan, például a már korábban belinkelt aktivista, ő miért nem szenved az omega3 hiánytól? Nekem egyáltalán nem tűnik gyengének sem, sőt! Én csak 3 hónapja váltottam, korábban én is próbálkoztam az anabolic diet-tel, de szorulásom lett a rosthiány miatt, és semmi kedvem nem volt plusz kiegészítőkre költeni a pénzem. Most semmit nem szedek, és nincs is rá szükségem, jobban mondva senkinek sincs rá szüksége. Itt nem csak arról van szó, hogy te megkapod-e a tápanyagot, hanem arról is, hogy a bélbaktériumok, amik segítenek a vitaminok és egyebek kinyerésében, megkapják-e azt a tápanyagot, ami nekik kell. Vitaminkapszulákból pedig nem kapják meg. A növényekből és a napsütésből a szervezet mindent megtermel magának, a jó koleszterint is. A bőröm feszesebb lett, egyre kevesebb a pattanás, a hasam laposabb, és nem hiszem, hogy visszatérek a húsra.
Az egyes típusú cukorbetegség (inzulin hiány) egy autoimmun betegség, ezeket a könyv az autoimmun betegségek részben tárgyalja (a kettes típusú az inzulin rezisztencia). Én nem tudok helyetted utánaolvasni a dolgoknak, se nem dönthetek, szóval tégy, amit jónak látsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!