146 kilósan,18 évesen, hogy kezdjek neki a fogyókúrának?
Szerintem főleg az étkezésre kell odafigyelni, minél kevesebb cukor és szénhidrát(lehetőleg semennyi), és egészséges ételek, pl sok zöldség, gyümölcs, hal, sok víz.
Tornánál szerintem ekkora súlynál ne erőltesd meg nagyon magad, mert a csontodat nagyon nagy teher érné, az meg veszélyes. Szóval csak ilyen könnyebb edzéseket kezdésnek szerintem, bár ez az én véleményem, egy szakértő jobban meg tudná mondani.
Először is sajnállak , mert a helyes utat és a határokat , a családodnak kellett volna megmutatnia még a legelején !
A legfontosabb a kitartás ...ha elhatároztad és nagyon szeretnéd , csak akkor lesz akaraterőd végigcsinálni !
Minden ami tiltó listán van , ne csökkentsd , hanem 100%-osan felejtsd el.
Mellette , csökkentsd az adagodat + kis túlzással a non-stop evés helyett max 3 x étkezz.
Biztos éhes maradsz és éhezni is fogsz , mert nagyon ki lehet tágulva a gyomrod és ez egy ideig nem is fog változni, de az legyen előtted , hogy fogyni szeretnél.
Hidd el , nem szép látvány főleg ilyen fiatalon , .........................................................
De gondolom tisztában vagy ezzel és ezért is szeretnél változtatni az életeden ...
Sok sikert és kitartást kívánok .....
Ahogy már leírták,teljes életmód váltással,de könyörgöm soha semmilyen csoda fogyi bogyót ne szedj be!
Nagyon sok lelkierőt kívánok Neked!
Én azt tanácsolom neked, hogy fordulj egy szakemberhez! Ő majd összeállít neked egy olyan étrendet, aminek fogyasztásával lemennek majd a kilók. Mindenképpen bízd magad orvosra, mert itt nem 5-6 kg súlyfeleslegről van szó, így szükséged van orvosi felügyeletre.
Apósom fogyott le több, mint 50 kg-ot a szíve egészsége érdekében orvosi segítséggel. És sikerült neki.:)
De arra azért készülj fel, hogy baromi nagy akarat kell hozzá, az nélkül az orvos se segíthet!
Sok sikert!:)
Minenképp keress fel egy orvost, még akkor is ha nincs semmi egyéb betegség a háttérbe, nem árt ha megnézi nem magas-e a vérnyomásod, vagy nem rossz-e a vérképed. Én 128 kg_ról indultam kb egy hónapja, 21 éves vagyok, eddig -3 kilónál tartok. Ez egy normális ütem, ha kiszámolom kb. heti 0.7kg fogyás. Menni fog neked is, fogd vissza a kaját, valamint ha birsz pl. Duci tréninget csinálhatsz otthon a monitor előtt. Az nem annyira megeröltető, ugyanakkor segít frissnek maradni.
Különösebb étrenddel én nem próbálkoztam, csupán annyi az elvem, hogy kevesebbet eszek mint korábban.
Lecsúszott 3000-3500 kalória is korábban egy nap, most visszafogtam 2000-re, azt eszem amit eddig is, csak kevesebbet és igyekszem kihagyni a zsírokat. Pl. sült krumplit nem olajba sütöm hanem sütőbe és a régi adagom 70%-át eszem. Így a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad :)
"146 kilósan,18 évesen"
Ha a húszat is megakarod élni akkor gyorsan kezdjél el fogyózni.
Kezdésnek ajánlom az MTV-s "Valaha kövér voltam" videókat inspirációnak. Mert kábé annyit kell majd szenvedned, mint nekik.
Nagyon javaslok továbbá egy dietetikust, és egy személyi edzőt (lehetőleg egy személyben) aki odafigyel rád, kihúz a mélypontokról és hajt. 145 kilóról csak baromi nagy kitartással lehet súlycsökkenést elérni. A családban nem tudom, milyenek az étkezési szokások, de ha hasonló méretekkel rendelkeznek és nem támogatnak a diétás étrendben, akkor meg egyenesen esélytelen. Úgy első körben ennyi.
Szia én 17 vagyok és 136.5kg
Már kis korom óta súlyproblémám van sokszor voltam kórházban is szervi bajom nincs azért híztam mert sokat ettem és ennek az a következménye hogy a magas vérnyomásomra gyógyszert szedek. Ahogy írtam kórházban voltam többször fogyókúrán 1-2 hetet akkor 1-3 kg fogytam. de mindig vissza jött most újra neki álltam a 90 napos diétát csinálom majd meglátom mi fog kisülni belőle de nem fogom feladni hiszem hogy egyszer 100 kg alá megyek és aztán 90,80,70 és végül 60-65 kg leszek egyszer de nagy küzdelem lesz és sok idő de egyszer sikerül.
Sok sikert a fogyókúrád hoz hidd el megéri küzdeni!
Szia utolsó
Sajnos nem a 90 napos diéta fogja meghozni az üdvösséget. Olvass, mielőtt diétába kezdesz. Body.builder, lifetilt... csak a szokásos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!