A húgom alig mozog, és folyton eszik! Extrém túlsúlyos! Hogy segítsek rajta?
Anyukám szerint amíg nem dönti el fejben, hogy ő változtat, addig én semmit se tehetek.
Egész nap zsömlét, és ilyen szénhidrátdús kajákat eszik! Az ebédje általában 3-szorosa az enyémnél! :S
Emellett semmit sem mozog, egész nap csak tévézik. Már 1 hónapja minden nap kutyát sétáltatunk (napi 1,5 órát), de tök felesleges, mert utána megeszik 2 szendvicset!
És nem is hallgat rám, olyankor elkezd sírni, eszik még valamit.. :S
Amúgy 9 éves a húgom, kb 143 cm magas és 83 (!!!!) kg!
Szia!
Remélem sikerült megoldani a problémát. De ha nem, akkor én azt javaslom, hogy vonjatok be egy pszichológust, ugyanis szerintem a húgodnak lelki problémái lehetnek. Azért gondolom ezt, mert én is pontosan ilyen voltam. Extrém kövér gyerek voltam. És ha bárki "nyaggatott" az csak rontott a helyzeten, mert sírógörcsöt kaptam és akkor megint a kajáért nyúltam, hogy jobb kedvem legyen. Minél jobban erőltették a szüleim (főleg apám) annál rosszabb lett a a helyzet. A nyaggatás nem válik be higgyétek el! Komolyan!!! Nem szabad egy túlsúlyos gyereket nyaggatni, hogy "meg fogsz halni" "kövér disznó vagy" "azt teszed (eszed) amit én mondok", mert csak rontotok a helyzeten!
Saját tapasztalatból tudom! Nem hisztizik, hanem ezzel védekezik. Engem is hisztisnek gondoltak, meg elkényeztetettnek, de csak én tudom, hogy mit éreztem akkor, mikor apám újra és újra rákezdett a "nagy monológra". Úgy éreztem hogy senki nem ért meg, a saját szüleim sem. És hát igazából tényleg nem is értettek meg!
Szerintem pszichológus kell, nem pedig halállal való rémísztés! Megértés kell, nem kötözködés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!