A húgomnak szerintem evészavara van, ez az?
Nem hánytatja magát, hanem beviszi a kaját a szobába, megrágja falatonként, és kiköpi utána egy zacskóba. Így akar fogyni. Van feleslege, ez tény, nem is kevés. És tudja azt is, hogy milyen az egészséges táplálkozás, meg hogy mozogni kellene, de szerinte ez így könnyebb. Egyébként sokat fogyott ezzel, kilóban nem tudom mennyit, de látszik rajta.
Mit lehetne tenni szerintetek? Én is fogyózom most, mondtam neki, csináljuk együtt, de nem akarja, mondtam neki, hogy ez pazarlás, az sem hatja meg. Ez betegség?
Persze, hogy evészavar. Vagy szerinted ez normális étkezés? Na ugye.
Ez általában az anorexiásokra jellemző, így érzik az étel ízét, de kalóriákat nem visznek be.
Nagyon nagy hülyeség ez, mert tápanyagok nem kerülnek a szervezetébe, ergo éhezik. Nagyon csúnya következményei lehetnek. Nem mindig a könnyű út a jó. Ha le akar fogyni, tegye azt egészségesen és tartósan.
Evészavar, és sürgősen segítségre szorul. Magától nem fogja abbahagyni, senki kedvéért. Most kell elvinni szakemberhez, mert a szavaidból arra következtetek, h nem olyan rég óta csinálja (ha van rajta súlyfelesleg), most még vmivel egyszerűbb lesz rajta segíteni. Ha így folytatja súlyosan meg fog betegedni.
Ráadásul az "éhezés" a legnagyobb butaság amit elkövethet vki, ha le akar fogni, ugyanis csak egy darabig működik az, h fogy tőle sokat, előbb-utóbb pont h megfordul a folyamat, mivel az "éhezés" miatt a szervezet elkezd raktározni ezerrel. Ezután jön a betegeknél a következő lépcsőfok.
Köszi a válaszokat!
Szülők nem tudják, nekem sem mondta volna el, de mivel egy szobában lakunk, nem tudja eltitkolni. Akkor lehet "beköpöm" anyuéknak, hátha elviszik szakemberhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!