Alig kajálok, mégis hízok?
Sztorim ott kezdődött, hogy fél éve wc-re járok így random napokon 8-10 alkalommal. Kazein.. meg búza meg minden amit eddig ettem allergiam van, nos én nem akartam így nagyon élni, de amíg talpra nem állnak a szüleim addig támogatom őket, nem hagyom őket a rosszba. Lényeg, hogy így eszek délbe krumplit meg húst, meg este krumplit meg húst. Ma volt még egy gluténmentes süti ( 1000 forint bruh ).
Se csoki, se semmi jó csak a szenvedés.
135 kiló voltam júliusban, három napja 113, majd most 116, furcsa ez nekem, nagyon.
Amilyen intoleranciád van, azt ki kell hagyni. Kihagyod a glutént meg a tejet? Minden élelmiszernél meg kell nézni, mi van benne! Nem játék! A pizza kapásból glutén, hacsak nem gluténmentest rendelsz. A csokiban, kakaóban tejcukor van. Biztos nem eszel tojást? A tésztákban is van! (Bár fura, hogy attól lenne hasmenésed.)
A gyerekkori élményeid nem hiszem, hogy ebben szerepet játszanak, mert manapság nem iskolás vagy, hanem önálló. És menj pszichológushoz, hogy ne legyél mindenki céltáblája.
Össze kellene szedned az összes diagnózist. Amellett meg nem lesz tüneted ha betartod amiket mondtak.
Egyébként ha ilyen random ingerek érik a bélrendszert hogy néha olyat eszel akit nem kéne akkor teljesen jogos a súlyingadozád mindkét irányba. Felszívódási zavaraid vanak amik ezt okozzák.
És ha csak krumplit meg húst eszel az nem jó. A lehető legnagyobb változatosságra kellene törekedni olyan ételkkel amiket biztonsággal fogyaszthatsz
Simán lehet tej és gabona és krumpli, rizs és egyéb (hizlaló) kaják nélkül élni, úgy hogy laktató és változatosan, kielégítően étkezel.
Pl neked egy 1600 kcal / nap fogyasztást kellene kitűznöd alapból.
Tök finom zabkása készülhet forró víz, zabpehellyel, reggelire, bele keserű kakaó, fahéj, édesítővel feldobva bármilyen mag vagy gyümölcs (tök jó áron van fagyasztott gyümölcs, olcsóbb mint a szezonális)
Fő étkezés (ebéd vacsi) körete - bármily meglepő, mindenhez passzol a jégsaláta - nekem kedvenc a resztelt májhoz is, de csirkemell csíkok, mustárral, olajon pirítva, fűszerezve nagyon fincsi.
Köretnek kiváló minden zöldség, kígyóubi, kukorica, reszelt káposzta reszelt répával hagymával, lecsó, vagy paradicsom hagymával... Stb.
Minden tejfélét lehet kókusztejjel pótolni, krumplipürének nagyon különleges ízt ad (főttkrumpli, kókusztej, jobb mint a sültkrumpli)
Jó köretnek a főzelék, akár spenót kokusztejjel, akár zöldborsó - magában sűrítve...
Lehet extrudalt kenyérrel készíteni padlizsánkrémet, zöldséggel kiváló.
Szerintem amíg a húst, zöldséget, gyümölcsöt nem kell mellőzni, de mondjuk a tej, glutén, cukor a tilos, addig a lehetőségek száma végtelen.
Túl kell lépni a hagyományos ételeken, és nem is feltétlen drágább az élet ezekkel, sőt így simán lehet laktató a kaja.
Persze az igazán laktató ha van hús (csmell, hal, sovány sertéshus a tányéron, ha ez nem tilos, ezekkel, meg a zöldség kötetekkel tervezd a fő menuket, köztes meg zabpehely, extrudalt szeletek valamilyen hüvelyes zöldség, padlizsán, cukkinikrémmel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!